1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Оргазам

Дискусија во 'Секс' започната од ev4e, 27 ноември 2009.

1. kiki.sunshine

kiki.sunshine Активен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2013
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    30
    Неможам да најдам таква тема на форумов, затоа ќе се обидам тука.
    Ме интересираше Г-точката. Имам читано многу работи за ова, и на повеќето имам прочитано дека сеуште не се знае каде точно се наоѓа.. Сакам да знам... Затоа што веќе две години сум сексуално активна, и никогаш до сега не сум доживеала оргазам. За да можам да свршам морам да се допрам сама, ме сваќате на што мислам.. Се навикнавме на тоа веќе две години, и го прифатив како такво, дека можеби никогаш нема да можам да имам оргазам како што треба, се до пред некој период, кога разговаравме со дечко ми, и чисто информативно мислам дека ми го кажа тоа, дека неговиот најдобар другар прв пат имал секс со девојката и таа свршила ДУРИ двапати... Прво беше се океј, обичен муабет, но потоа се замислив.. Зашто јас неможам.. Знам дека сексот е взаемно задоволство, но мислам дека ако можам да свршам без да се допрам јас самата, и двајцата би биле позадоволни. Колку и да ми кажува дека тоа е океј, дека сме се навикнале така.. мене некако не ми е... Сакам да можам.. да му го рпужам и на него и на мене тоа задоволство.. Некој нешто да каже има.. Уфф непријатно ми е и покрај тоа што е анонимно.. :(

2. mihaela.barbi

mihaela.barbi Нов член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    139
    Прво тој треба тебе да ти го пружи тоа задоволство а не ти нему, и немој да си набиваш комплекс и грижа на совест дека ти си таа што е виновна а не тој. А како фторо наместо да седи со другарму и да си прераскажуваат за своите сексуални доживувања нека седне малку и нека научи како да задоволи девојка а не да те оговара пред другарму и да му кажува како ти си фригидна а девојката на другарму е супер бидејки таа од прва свршува. И како може сега да очекува ти да се опуштиш и да уживаш кога ти набива комплекс и грижа на совест дека девојката на другарму е подобра од тебе. Исто како ти да му речеш знаеш што злато, девојкаму на другарти ми кажа дека него му бил поголем, и подебеч и затоа таа можела да доживее оргазам а јас не. Значи таа Г точка не постои туку вагинален оргазам се доживуа така што со ѕидовите на пенисот се дразнат ѕидовите на вагината и на тој начин се доживува оргазам.Значи можеби проблемот е во тоа што на дечкоти му е премногу тенок и неможе доволно да те рашири кога ќе пенетрира и нема доволно дразнење на ѕидовите. Наместо да се нервираш за глупости најдобро е да пробаш со уште неколку партнери па ако и тогаш еможеш дури тогаш ќе знаеш дека е до тебе.

3. kiki.sunshine

kiki.sunshine Активен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2013
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    30
    Не стануваше збор за оговарање, него ете така знаеме некогаш да зборуваме за неговите другарки, и женските негови, и врските нивни.. другар му сега брзо фати женска и можеби тоа ми го кажа чисто како информација.. на почетокот не го сватив така, одпосле кога размислив, зашо не можам и јас???
    Можеби имаш право, можеби е до него.. но го сакам тоа прво заради мене, заради моето задоволство...
    Можеби понатака ќе биде друго со некој нареден партнер. Овој ми е прв, не сум пробала како е со друг.. ама понатака тоа нели, кога ќе си дојде. Фала како и да е. Сега за сега ќе си продолжам со мојот клиторичен :)

4. Puflice

Puflice Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    120
    Г-точката се наоѓа на 4/5 сантиметри од вагиналниот отвор,од предната страна,паралелно со пубичната коска,таа точка е невозможно да се примети на допир ако жената не е возбудена,затоа и е клучна за оргазам,како и пенисот,мора да биде во тврда состојба за да биде можна пенетрацијата.Врската помеѓу клиторисот и г-точката,е иста како врската на прекидачот со сијалицата.Кога се стимулира клиторисот се создава возбуда и г-точката набабрува како вена со поголем проток на крв.Единствената разликата помеѓу клиторичен и вагинален оргазам е во интензитетот,клиторичниот е за нијанса послаб од вагиналниот,кој за жал редок број на жени го доживуваат.Се надевам дека успеав да разјаснам. :lol:

На Anon му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mihaela.barbi

mihaela.barbi Нов член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    139
    сонце оаа терорија ја знам јас уште одамна но изгледа не ги следиш новвите истражувања кои велат дека Г точката воопшто не постои. Г.точката е доведена на ниво на верување во бога бидејки никој не го видел ниту едното ниту другото а веруваат дека постојат.

6. Puflice

Puflice Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    120
    Жалам што во односите уживаш по Новите истражувања.Теоријата е едно,пробај да си го запознаеш телото,а не новата теорија.Теориите можат да бидам многу контадикторни и збунувачки,едни велат едно,други тврдат друго,треба да се водиме по сопствените потреби што се однесува до организмот. :*

7. mihaela.barbi

mihaela.barbi Нов член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    139
    Токму така секој според своето искуство и анатомијата на сопственото тело.
    Т рече дека постои Г точка не јас, Постои а уште нокој не ја пронашол нели?
    Секоја од нас треба да си ја најде точката што нјмогу ја пали а не да се раковдиме според некои прастари теории. Концентрирањето на овие лажни теории може помладит да ги однесе во погрешен правец трудејки се да ја пронајдат таа непостоечка точка да го занемарат истражувањето на сопственото тело, и да си најдат точка што е специфична само за нив. Еве јас например имам нешто што ме излудува а кога сум разговарала со пријателки тие остануваат вчудоневидени како може тоа да ме пали. Значи истражуањето на сопственото тело е многу битна особено во периодот кога почнуваме сексуално да се осознаваме. Затоа апел до мајките не ги карајте своите деца кога ќе забележите дека тие се играат со нивните ѓениталии, бидејки тоа може да има далекусежни последици посебно во подоцнежниот период, бидејки децата ке си развијат чувство на вина и тоа подоцна ке го третираат како нешто страшно бидејки тоа им било наметнато од нините мајки.

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Lionaa

Lionaa Активен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    Имaм едно прaшaње. Клиторичен оргaзaм имaм искусено, но вaгинaлен не. Ме интересирa дaли единствениот оргaзaм кој може дa се доживее со пенетрирaње е сaмо со нaдрaзнувaњето нa Г точкaтa или може и без неa. Мислaм, рaзличен оргaзaм е тој што се доживувa со Г точкaтa a другиот рaзличен. Или другиот воопшто не постои ? И дaли женското ејaкулирaње(прскaњето) се постигнувa сaмо преку Г точкaтa? Многу ви блaдогaрaм. :) :hai:

9. MilanoRedHead

MilanoRedHead Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2012
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    20
    ЈАс имам една огромна дилема....скоро две год сум сексуално активна,само со еден единствен партнер го правам тоа..но никогаш никогаш не свршувам (значи никако,на ниеден начин) освен кога сум сама и тоа единствено можам преку облека (ги бутам гаќичките навнате) и меѓу нозе имам нешто стуткано..од памти век јас на овој начин успевам да се самозадоволам И НИКАКО ПОИНАКУ! (Значи,не можам ни да се запалам ако се пипкам со прсти долу(ни врз облека ни на голо камоли бидејќи ме боли и ми е некако :worried: )
    Како и да е...најзаљубена сум,супер си е се,нај нај нај,он е тоа што сум сакала одувек и немам што да барам!! секој услов и предуслов :lol: ми го исполнува,секоја секси машта,абе се! и пак не ми иде од внатре да свршам и крај! ;(
    не знам,може е некаков физички проблем што го имам...може е до психа,може....ма кој к.р...ептен е депримирачки...ептен...не знам веќе што да превземам.. :sweat: :worried: :worried: :worried: :worried:

10. lollipop93

lollipop93 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    88
    Мн се нервирам шо неможам да доживеам вагинален оргазам :worried: ми здосади веќе мора да се испофаќам за да свршам а и не е тоа тоа,не дека е нешо лошо или кој знае шо ама еве ги читам вашите одг а и ми имаат каж одприлика како е и и завидувам навистина а со дечко ми сум 3 год али нишо.

11. opusteno

opusteno Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    47
    За да доживееш вагинален оргазам потребно е тотално опуштање со партнерот и следење на некои едноставни совети кои доколку со твојот партнер ги применувате резултатот е неизбежен. Доколку некој е заинтересиран нека ме исконтактира на приватна порака ке му пратам чекор по чекор објаснување како да се постигне тоа и секоја партнерка ке може да доживее вагинален оргазам без проблем со мало вежбање 100 %

12. Poisson

Poisson Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    14
    Jas mozam da doziveam orgazam samo ako sum vrz nego,a drugite pozi nemozam ii ako eventualno imam seks a ne sum vrz nego i koga ke me prasha dali sum doziveala orgazam jas mu vikam da i moram da go odglumam zatoa shto poveke mashki ne se smetaat dobri dokolku zenskata ne doziveala orgazam barem taka spred moite iskustva ..

13. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Абе зошто да глумиш и да се преправаш дека си на стото небо, ако не е така.
    Добро бе, што е проблемов што не разговарате со партнерите за тоа што прави да се чувствувате убаво, а што не?

14. lollipop93

lollipop93 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    88
    Зна4и шом сум 3 год со де4кото сигурно максимално сум опуштена,но не помага.Кажи некоја поза која гарантира вагинален оргазам

15. mihaela.barbi

mihaela.barbi Нов член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    139
    Нема поза која гарантира вагинален оргазам туку дечкоти е тој кој што треба да ти го овозможи, ако него не го бива џабе ти е поза. И, ако 3 години не си доживеала оргазам со него тешко дека воопшто ќе го доживееш со него. Пробај со некој друг ако успее тогаш е до дечкоти.

16. opusteno

opusteno Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    47
    Lollipop93 - постојат 3 пози кои гарантираат доживување на вагинален оргазам, но да не пишувам нашироко овде прати ми пп со твој маил , па ке ти пратам инструкции како тоа да го постигнете со партнерот пошто имам проблем да одговорам на пп , може зошто немам 50 мислења :?:

17. vice27

vice27 Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2012
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    32
    Lollipop93 - постојат 3 пози кои гарантираат доживување на вагинален оргазам, но да не пишувам нашироко овде прати ми пп со твој маил , па ке ти пратам инструкции како тоа да го постигнете со партнерот пошто имам проблем да одговорам на пп , може зошто немам 50 мислења :?:[/quote]

напиши ги тука и позите и инструкциите, еднаш измачи се и помогни им на девојките небаре на секоја посебно ке објаснуваш

18. mihaela.barbi

mihaela.barbi Нов член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    139
    напиши ги тука и позите и инструкциите, еднаш измачи се и помогни им на девојките небаре на секоја посебно ке објаснуваш[/quote]
    Работаата е што човекот сака да му дедеш меил за да може после да те смара и на крај он ќе се понуди да ти ги покаже позите ги знам јас таквите. Инаку нема пози кои гарантираат оргазам се зависи од партнерите, и тоа дали се тие компатибилни за да доживеаат оргазам.

19. opusteno

opusteno Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    47
    нека отвори еден меил само за оваа употреба за да не ја смарам :) а до михаела, штом е она со дечкото и се долго време значи има хемија меѓу нив и се компатибилни како што би рекла ти, ама гледаш пак не им иде. Сепак човек треба и да научи нешто.Ниту јас сум се родил учен па сум научил што од пракса што од поискусни од мене. А се додека бараш компатибилност и не се трудиш да смениш нешто, слаба работа тогаш
    поздрав

20. vice27

vice27 Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2012
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    32
    цел свет ги бара тие твојте сигурни 3 пози, оди поднеси пријава за патентирани пози, може ке ти ги патентираат добра заработувачка ке имаш