Не очекувај веднаш уште првот пат да свршиш. Му треба време на телото да се навикне, и на тебе де се опуштиш доволно. Не е работата само да расшириш нозе и готово
И вака сеа мене ме страв дечко ми да не сврши во мене ,најнормално нели он се осеќа но се случува ете некоаш имам читано по форумот дека несакајќи свршува...дали се чуствува кога свршува во тебе...најмногу ме страв тоа не сум искусна и незнам затоа сватете ме ..
Кога ќе му дојде на дечко ти да сврши нека го извади. Тој осеќа кога му доаѓа А јас ти препорачувам да си стави кондом за да не ти е страв и да се опуштиш максимално и да си уживаш во секоја секунда Ем нема да се замараш со бремености блабла и плус чим не си искусна не ризикувај има време
ako znae maskoto sto raboti mnogu e lesno da i napravi na devokata orgazam,normalno toa mnogu zavisi i od devojkata,treba da bide maksimalno opustena a toa e rabota na maskoto
E vakvo cuvstvo i mene mi doaga, sekogas!!!! Ama nikogas izgleda ne sme idele do kraj, poso ne sum znaela deka toa e toa... moze ke mi treba i malce poise vreme, neznam.. Ama mislam deka vo sekoj moment ke se pomocam, i go prekinuvam..-.-
Што ми се дешава нз. првите пати кога почнав да се самозадоволувам лесно доживував оргазам,но сега веќе не,денес машко ќе ме ќадоволеше,но и после половина час ништо,се плашам дали сум и јас од тие што тешко доживуваат оргазам
Јас ќе ти дадам еден совет, ако мастурбираш случајно веднаш прекини, и после неколку пати секс ќе доживееш обавезно.
па не оди тоа така лесно е да свршиш ама за оргазам треба да си мајстор да го повикаш тоа чувство, малку повежбајте можи ке успеете.
ако е вака во животов сама ќе треба да се задоволувам? или веќе кога станува збор за секс сосема ли е поинаку?
зависи ако ти се погоди сексот и ако имаш можност секој ден да имаш. тогас нема потреба сама да се задоволуваш, освен ако ептен многу сакаш покрај секс и плус сама да се задоволуваш.
Значи имам односи со дечко ми,супер ми е,али у никој случај јас у време на секс неможам да свршам,само дур ни трае предиграта он со рака ми го стимулира клиторисот и само така свршувам,значи убаво ми е и све али се бедирам зашто неможам за време на секс да свршам,а плус додека ми го стимулира клиторисот доаѓам до некоја точка на задоволство и неможам да издржам почнува да ми смета тоа што ме чепка,ме доведува до лудило и морам да му ја тргнам раката пошто е неиздржливо.помагајте пошто ќе паднам у депресија уште малце,он ми вика изджи и нејќе да ја тргне раката,али дечки тоа неможам да го издржам :/
Ти доживуваш клиторален оргазам, и џабе дечкоти продолжува да го стимулира клиторисот...Потешка работа е да доживееш вагинален оргазам кој доколку се практикуваат одредени пози правилно или пак со правилна стимулација со помош на раката може да се дојде до точка на вагинален оргазам со свршување или squirting. Само е потребно хемија меѓу вас и нормално правилно изведување.
Разбирам,меѓу мене и дечко ми има невидена хемија,мене муабетот ми е дека сакам да доживеам оргазам за време на сексот али без помош на раце
Проблемот е што на дечкоти му е премногу тенок, во споредба со ширината на твојата вагина и неможе доволно да ги дразни ѕидовите на вагината, а камоли да ја дразни Г точката и затоа неможеш да свршиш без дополнителен стимул на клиторисот. Земи едно тенко пенкалце и пробај да се задоволиш со ниго, сигурно нема да доживееш оргазам, за разлика ако земеш вибратор или предмет кој е погабаритен и ќе може доволно да те рашири а со самото тоа да ги дразни ѕидовите и секако дека ќе доживееш оргазам. Секако дека постои можност проблемот да е кај тебе, бидејки постојат жени кои неможат да доживеат вагинален оргазам.
Оргазмот е најубавото чувство што може да се доживее... Еве ја и мојата приказна... Прв пат со оргазмот се сретнав уште како помала знаеме дека уште тогаш природата не повикува да се осознаваме и испитуваме Првото сексуално искуство го имав на 17и пол год тогаш не уживав воопшто, после година дена си фатив дечко за озбилно и нормално имавме поредовни сексуални односи ептен редовно ама јас никако да стигнам до крајот се мачев се преиспитував се лјутев кога ке ме прашаше дечко ми дали свршив а јас никако не можев се наоѓав во ситуација отакако ке имаме однос јас потоа доагав дома и мастурбирав Бев многу исфрустирана ама полека со тек на време се опуштав се опуштав во текот на сексуалниот однос со чепкање па орален и се така така почнав да свршувам...Кога сум и повеке запалена свршувам и вагинално. Значи женски оргазмот е оргазам било да е клиторичен или вагинален нема разлика битно е оргазам, можеби кога се доживува вагинален сме повеке запалени и затоа некои го имаат опишано како поинтензивен, немој да сте тажни зашто се чепкате се рака и тоа е убаво и дел од сексот па може и малце орален претходно предигра се е убаво. Најбитно е да сте опуштени без страм да си кажувате што сакате и што ви е убаво, оргазмот сам ке дојде