Хехехе чудно прашање на кое неверувам дека некој ќе даде точен одговор. Прашувате дали и машките оргазмот го доживуаат исто по интензитет и квалитет. Е сега замката е во тоа што ниту едно машко го нема почувствувано женскиот оргазам за да знае како женското се чувствува кога доживува оргазам за да знае дали и неговиот оргазам е ист или сличен и обратно.
можеби не му е згодно да зборува за тоа мислам дека не ме сфати добро,мислев коа имам секс со дечко ми некоаш вели мене не ми е ништо демек у стил не доживеал оргазам ....
Женскиот оргазам е поинтензивен. Мислам и дека е подолг. Така барем прочитав некаде по нетов или можда беше некој документарец..... Да побараш на интернет мислам дека ќе најдеш потрврда за ова
Женскиот оргазам мислам дека е скоро ист со машкиот... Има стегање во внатрешноста на вагината, и полека истекува онаа лигавата течност... И оној интересниот, помалку скокотлив филинг Може да трае долго, доколку сексот (или рачето/јазичето) е бавен, тогаш е подолг, но некако како во неисчекување си и не се постигнува оној врвниот ефект, мегутоа исчекувањето е интензивно, цели 20 секунди си на работ... Доколку сексот е побрз, онака по силен (не груб де) оргазмот е пократок но појак, а ако сексот на организмот му е премногу интензивен (или втор за тој ден ) Оргазмот е мноогу краток и на крајот проследен со мааааала болка. Кај машките пак, ваљда се стегаат мускулите на пенисот за да се исфрли семената течност... И толку знам за машкиот Ајде бе некој муш сеа
многу ме уморува и после тоа несакам да продолжам со ништо а како почнало у задно време уште на поеток на предигра свршувам а тој(два пати) за време на предигра и за време на орален башка тоа другото моралното за време на секс.
Има разлика мегу ејакулирање и оргазам ејакулација - исврлање на семена течност (сперма) кај машките и нагло исфрлање на лигавата течност од вагината кај девојките оргазам - грчење на мускулите околу половите органи (она, убавото )
јас сеуште неможам да го доживеам тој пусти вагинален оргазам.. работава си ја завршувам сама сме пробале и партнерот да го прави тоа, со своја рака.. ама сама ми е поубаво.. што викаат што можеш сам,неможе никој друг..и претпоставувам дека нема да дојдам до вагиналниот.. разочарувачко малце...
дајте си повеќе време еден на друг и јас до пред некое време бев таква ама јас не се ни трудев сама да доживеам.нека ви трае подолго предиграта и не дозволувај да мислиш на ништо освен на моментот ако мислиш дека не си доволно опуштена задржи се на бакнувањето тоа треба да те опушти подолго а потоа на се останато.п.с оргазам од прва се доживува само со орален со претходна предигра.
jas pojma nemam shto dozivuvam , dali orgazam dali svrshuvanje dali vaginalen dali klitoricen ...samo znam deka mi se ima desavano koga sum nad nego i po tri partii da napravam, no bez takvo custvo za pockanje