Па клиторичен е со стимулација на клиторисот ( тој мислам дека почесто се доживува) а вагинален ти е од Г точка ( за вагинален да се доживее многу фактори треба да се погодени). Ретко кој доживува вагинален оргазам.
Ме интересира, дали во текот на односот ги стегате вагиналните мускули..? Има тоа некаква врска со оргазамот? Затоа што јас постојано се стегам доле.. Затоа што ми се има случено неколку пати кога ќе се опуштам доле, излагаат звуците од воздухот што влегол претхоно, и многу ми е непријатно!!!!
Тоа што излегуваат звуци е сосем нормална појава така да нема од што да ти е непријатно. Еве едно видео за доживување на оргазам со стимулирање на г-точката. Ако се изведува правилно оргазмот е многу интензивен. проверено https://www.box.com/s/1eh1olsmekd3jdmfl6tj
Во врска со стегањето на вагиналните мускули, да ги стегам но кога ќе почувствувам дека сум при крај на тој начин доживувам поголем оргазам затоа што се зголемува триењето помеѓу пенисот и внатрешните ѕидови на вагината. Инаку што се однесува до звуците нема потреба да се срамиш и да ти е незгодно тоа е природна работа. Па дури и да прднеш не е ништо страшно бидејќи ти во тие моменти треба да се сконцентрираш на уживањето а не на други работи. Мене ми се има случено неколку пати да испуштам гасови особено во позата кога моите нозе се на неговите рамења, и на тој начин притискајќи нанапред ми го испумпуа воздухот од стомакот.
офффф... не е нешто ново, веќе 3 ипол години сме заедно, ама кога и да се случи тоа ми паѓа толку незгодно што мислам дека после неможам ни да продолжам како што треба.. и постојано се стегам.. не сум доживеала вагинален оргазам воопшто.. единствено сама ако не си ја превземам работата во мои раце и постојано ми доаѓа тоа чувство на мочкање, најчсто на позава што ја спомна погоре, кога нозете ми се на неговите рамења, ама никогаш не се случи ништо повеќе освен чувство..
Во никој случај дури е позитивно, бидејќи оргазмот има благотворно дејство врз организмот. Јас веќе 8 години ги користам благодетите на мастурбирањето и имам само позитивни искуства.
Па читав некаде дека опаѓала косата, се јавувало проблем со почесто расипани заби, се појавувале повеќе мозолчиња а и до некои психички нарушувања можело да дојде. Но на крајот пишуваше дека се тоа шпекулации од поодамнешни времиња дека денес докторите сметат баш и дека е здраво али ја ипак сакав да си прашам онака мислење благодарам
Не сум доживеала до сега оргазам и сакам да ве прашам нелии ви е срам кога ке свршитее...што се случува после тоаа..? :/
Зошто мислиш дека е срамно доживувањето оргазам па тоа не го правиш со некој од улица туку со личноста која допрела до твоето срце оргазамот е најубавото несто со се доживува за време на односот нажалос многу жени неможат да го доживеат тоа чуство се надевам еден ден ке уживаш во сексот ке доживееш оргазам и ке имас убаво мислење нема тука нисто срамно поздрав
па ја мислам дека ако жената не доживеала оргазм тогаш сексот и не бил толку добар нели добриот маж секогаш треба да ја доведе жената до оргазм ама оној вистинскиот оргазм не глумењето
некогаш колку и да се труди, не е до него, можеби физичката конструкција му е таква да не соодветствува со на девојката, па не може да доживее оргазам
so decko mi imame odnosi vekje 2 godini i samo ednas sum doziveala vaginalen orgazm moram da priznaaam custvoto e neopislivo no od togas samo svrsuvam nikako ne mozam da se opustam...
negde na pochetok dozhivuvav orgazam pred nego a sega vekje i zaboraiv kakvo e chustvoto da se dozhivee orgazam..zoshto?
Јас пак имам мултиоргазми И секое водење на љубов, цело време добивам оргазми, еден завршва друг почнува и така цело време ми е и ми се чини цел ден можам да се сексаме уху