Дали може некој да ми го опише чувството кога се доживува оргазам ?! Многу ме интересира, што се случува .. ?
ПРОБЛЕМИ СО ОРГАЗМОТ КАЈ ЖЕНИТЕ имам односи со дечкото веке 2 години и никако не можам да доживеам оргазам...а кога се самозадоволувам да го доживувам...би сакала да ми дадете некој совет или дали сте имале сличен проблем...а најлошо е тоа што глумам пред него дека свршувам инаку ми е многу убаво за време на сексот...ајде да видиме колку глумици има
Пробајте полека да се сексате, можи пример легнат двата тој одназад и да ти го стимулира клиторисот Така то шо полека го прајте ќе посакаш да забрза и ќе те сулај, ќе видиш
Zdravo..nov sum na stranava i sakav da praasam nekoj koj znae ili ima nekakvo iskustvo kako moze da se dovede devojka do orgazam...da svrsi...fala
Здраво феминки! сакам да ве прашам зошто не можам да доживеам оргазам во други пози освен во мисионерска, и секако орално.... ако не е мисионерска ке се простам од оргазам и ке заборавам дека постои некое такво задоволство. Во што е проблемот? Има ли некој друг такво искуство ?
zdravo devojki, vaka sakam da mi kazete nekoj sovet, so mojot decko odime poveke od osum godini i sekogas koga imame odnosi toj nemoze da svrsi ,sme probale poveke pozi i toj premnogu se vozbuduva i uziva isto kako i jas ama nikogas dosega nema doziveamno orgazam za verme na seks ,sekogas za da svrsi toj mora samiot so raka da go fati. Pa so mislite vo so e problemot???
Можно е да не можеш да доживееш вегинален оргазам,не е нешто невообичаено. Ти треба да ти се стимулира клиторисот (и фактот дека при орален секс одживуваш оргазам укажува на тоа). Пробај различни пози каде што може да си игра со клиторисот.
Со дечко ми идеме долго време исто така сме и сексуално активни долго време но никако неможам да доживеам оргазам дали може некој да го објасни тоа чувство. го изгледав видето и кажете ми на овој начин изгледа ова бидејки девојкава има чудни движења после и за време на огразмот
Дали недоживувањето вагинален оргазам може да значи дека партнерот не се труди доволно околу тоа..? Затоа што, со дечко ми сме веќе две ипол години, сексуално активни, и јас никогаш неможам да дојдам до тој вагинален..сме пробувале и различни пози, и ништо.. доаќа некое чувство на "мочкање", што го викам јас, чувство како да ми се иде во тоалет, ама ништо поише од тоа... Да се помирам со фактот , дека можеби никогаш нема да доживеам вагинален..?
дозволи на моцкањето да отиде до крај можеби ке добиете оргазам кој многу малку жени го доживуват мислам дека се викаше squirt највозбудливиот оргазам
дозволи на моцкањето да отиде до крај можеби ке добиете оргазам кој многу малку жени го доживуват мислам дека се викаше squirt највозбудливиот оргазам[ Воопшт не значи дека партнерот не се труди. Ама ти си знаеш, затоа што ти си таму Не се откажувај од оргазам. Пробај, како што ти препорача пиколино. Може ќе ти направи разлика. Ако не, пробај сама и види што ти се допаѓа. Места каде што сакаш да те допираат, каде не... После 2.5 години врска сигурно можеш да му кажеш на дечко ти. И пробувај нови работи. Уживај и опушти се. Ако ти е толку проблем можеш и да прашаш на гинеколог
Сакам да ве прашам едно прашање со дечко ми сме 2ве ипол год. Кога имаме секс тој чин трае од 1 сааат до два помалку од еден саат никогаш не било. Ме интересира тоа дали коа се мастурбира вагинално искача проѕирна течност што дури кога партнерот е врз вас и коа ќе го извади тоа прска до вашите гради.? а нозете ми се тресат. неможам више да стојам на нив? Фала мн
Жени, жени....прераната ејакулација секако дека може да се контролира но нема да има ефект. Прво, таа зависи од многу фактори. На пример, не е иста во раниот период од животот (на млади години) и подоцна, не е иста ако имаш редовен (претеран) секс и кога апстинираш. И на крајот не е ист ако гледаш некоја лепотица под тебе и ако со тебе е некој тежок габор. Мажот може да се обиде да ја контролира ејакулацијата, но ако жената не знае да ужива.....нема чаре! Поздрав!
казете ми сто е тоа кога ке добиес оргазам сто мозе да ти се слуци ако претходно си немал секс? од колку години го правите вие тоа? и дали ако го правам јас тоа мозе несто да ми бидне?
Од 19та година јас, ама секој различно, не може ништо да ти биде туку напротив, може да имаш оргазам без да имаш секс и обратно да имаш секс а да не доживееш оргазам. Оргазмот и општо сексот е секако корисен за здравјето физичко и психичко. Мастурбацијата е исто многу корисна, поготово за женските и не е ништо срамно, ни чудно... Поз
според вас оргазамот на жената повеќе зависи од мажот или самата жена, имам слушнато дека тоа ти е повеќе психолошко опуштање на самата жена и дека жената со нејзините психолошки способности може да направи максимално да ужива во секс, иначе имам 23 години имам женска 18 , имаме односи нормално веќе една година , убаво ни е , нормално, ама она уште не може да се опушти максимално, и неможе да си го достигне врвот, ок сфажам мала е уше... не ни сакам да ја притискам , ама па сакам да знам дали некој друг го дели истото искуство со мене, фала однапред форумџии
Не повеќе, туку најмногу зависи од самата жена, од нејзината опуштеност и нејзината психологија. Максимално опуштање значи целосно препуштање на моментот што го делите вие двајца, и изолирање од се. Ако она мисли на други работи нормално дека нема да дојде до големото О. Е сега за тоа дали е девојка ти мала, баш и не е, и ако сте на почеток уште, ако кратко време сте сексуално активни т.е. таа, нормално дека нема да може да се опушти максимално.
нема потреба да се разочаруваш јас на почетокот кога почнав со сексуални односи неможев да доживеам оргазам некој си 2 месеца а ако си ја вршиш сама работата тоа е клиторичен оргазам но кога неможам да го доживеам вагиналниот оргазам за време на секс тогаш и јас сама си ја вршам работата бидејки кога пробува дечко ми или премногу стиска или пак неможе да го погоди клиторисот но нема врска тоа а да заборавив вагинален оргазам можам да доживеам само кога сум врз него во никоја друга поза можеби сеуште не си ја пронашла вистинската поза за да го осетиш големото О но се надевам дека ќе експериментираш и ке се пронајдеш во некоја од позите која ТЕБЕ најмногу ти одговара и немој никако да се нервираш за време на секусалниот однос и да се преокупираш со мислите дека неможеш да го достигнеш тоа уште повеке ја неовозможува ситуацијата за да го достигнеш едноставно опушти се и уживај во страсните моменти