хаха нема што да ти е непријатно и мене нон стоп ми се случува да испуштам звук ке се насмееме со дечко ми и ке продолжиме нема потреба од тоа да се срамиш бидејки тоа е мн нормално битно уживај во моментот
И јас сум среќлија со мултипл. ЗНам да се опуштам, знам што сакам, знам како да кажам што сакам, а богами и дечко ми е добар. Порано дали 2 огазма сум имала цел живот. Сеа секој секс во просек 5 иам. Најбитно е дечкото да знае што сакате и да сака да ве задоволи
Јас никогаш неможам да се опуштам, убаво ми е, не велам не, но не сум никогаш опуштена и секогаш доаѓам до некое чувство на мочкање, но ништо повеќе. Дечко ми се труди да ме опушти целосно, ама јас неможам и неможам.......
Лелееееееееееее алал да ти е ! Ти мулти а јас неможам ниту еден вагинален! Само клиторичен и тоа ако јас си ја завршам работата, дечко ми пробал неколку пати, ама неможе да ми погоди..-.-
Покажи му како. Земи му ги прстите и покажи му. СТави ги твоите врз неговите и нека вежба. Не може да знае како сакаш, оти сите сакаме поразлично - побрзо посилно понежно. За вагинален-па многу е важно да знеш кај ти е најубаво - која длабочина и брзина. Кога ке се погоди една секунда тоа што го сакаш, кажи : е вака. Само вака прави. АКо сака нека е и некоја ш поза, ама неколку минути така, опушти се и не се опседнувај со ништо. Стегај и пуштај ги мускулите ако ти одговара. АКо не можеш да го пуштиш мозокот доволно за да не мислиш дали ке свришр или не, една ракија мавни. Не повеќе, не сакаш да заспиеш или да повратиш.
Ете тоа било финтата за ем вагинален ем мулти. Една ракија и завршена работа Ме изнасмеа бе Cka ама и да знаеш така е То по модерниве сајтови пропорачуваат вечера, па свеќи, па вино чаша две. А ти ете шорткат. Ааааааааа ќе си стаам ја едно шише домаќа поред кревет. За да се покажам, :geek: као е**ч де
Јас и дечко ми сме ко зајци...на почетокот по саат вр ме мачеше дур тој да стигне до оргазам, а сега како сме уходани (нормално до емотивното поврзување е) и двајцата ко зајци и во исто време тандем.
so mazmi sum vo brak 6 god i nikako da svrsam,sme probale sekakvi pozi ama nisto...za vreme na seksot mi e ubavo i mislam deka u sekoj moment ke dojdam do toj stepen ama nis ..sekogas na krajot se razocaruvam dodeka mojot maz mi kazuva kolku mu e bilo ubavo...ginekologot mi veli deka toj treba da mi gi najde erogenite zoni.se obiduva ama nisto...help....sakam da go doziveam toa cuvstvo barem ednas vo zivotot
Покрај сите веќе споменати причини за неможност да се постигне оргазам има според мене уште една-две. Можеби ти психички не се доживуваш како убава и секси и тоа те кочи. Ако е така смени нешто, ослабни/поправи се, средувај си го телото...! Доколку проблемот не е во тоа може да е во недостиг на женскиот хормон пресуден за зголемување на желбата за секс. Пробај да конзумираш храна која е позната како афродизијак - лешници, фстаци, индиски ореви, кикиритки, ѓумбир...
Јас и дечко ми почнавме имаме сексуални односи веќе 3 месеци. Тој ми е прв во буквално се (добро не во бацвање ) И првите два пати нормално не ми беше убо, ама послееее. Со секој нареден секс се повеќе и повеќе оргазми доживував во еден секс. Ненормално нешто, уште ко ќе влези првиот пат го одживувам агиналниот оргазам. Еднаш си ги броев и стигнав до 56 (и не лажам), ама сексот ни трај 2 сати негде После еден месец секс дознавме што биле звуците во мене, дурс се клецавме го изваде целосно и јас му сквиртнав, и сега знам дека сум и мултисквирталка. И после секое сексање сум максимално дехидрирана и буквално цело тело ми се треси, и искрено дека никогаш не сум била информирана за другите девојќи сега како што чита кај вас искрено се чудам. Од мене ќе тргнам, јас никогаш не сум била сексуално запалена (се дур не го сретнав дечко ми), никогаш не сум ни помислила на секс (малце затуцано ова звучи) и кога се заљубив и решив да имам секс, никогаш не сум имала комплекси дека нема да му се допаднам гола или незнам, само се плашев првиот пат како ќе биди и дали нема да го задоволам, но тоа плашење прекина кога сфатив дека тој повеќе ужива во сексот кога занај дека мене ми е максимално прекрасно. Па така да според мене причината за недоживување на оргазам кај жената земат удел и мажот и жената. Мажот ако повеќе сака самиот да се удоволи или пак не му дај на знаење на жената дека ја сака и сака да , шознам, да и дај до ум дека ужива во сексот и да не сврши и да сврши а жената треба да престани да се комплексира како нема доволно да го задоволи мажот или дали нема да му се допадни или незнам такви работи и да почни да ужива во сексот да се опушти, да не мисли ни на проблеми нни шо знам шо. И најважно е да има искрена љубов Тоа скрос го менува сексот.
Кога сме кај искрената љубов изгледа со неа заминаа и моите експлозивни оргазми. Најсериозно понекогаш се прашувам дали конечно ке најдам некој што максимално ке ме задоволи и конечно ке доживеам оргазам пак . Порано мислев дека е до мене ама откако со еден дечко се одеше како подмачкано во кревет сфатив дека не било до мене , тешко се напалувам , уште потешко доживувам оргазам и немам некоја силна сексуална желба ... хах ама не е до мене сигурно
Работата е во тоа што кога се концентрираш на оргазмот на пр. кога мислиш "само да свршам, само да свршам", тој едноставно нема да се случи. Ама не можам да престанам да да не мислам. Со дечкото се плеткам повеќе од 6 години лабаво само на мување, а од пред 1 година се решив да имам односи со него ама секој пат кога легнувам со него мислам само на тоа дали ќе можам да свршам зошо не сакам да го лажам и да глумам само за да му го кренам егото. Можно ли е да е до тоа и што не можам сосема целосно да се опуштам зошо он е и 6 год. постар од мене па потсвесно да ме јаде нешто од внатре?!
hmm paa toa e kogaa srceto pochnuva da ti chuka silno kogaa cuvstvuvash vrv na zadovolstvo .. koga kje go pocuvstvuvash nema da sakash da prestane
Со дечко ми имаме секс веќе една година и све супер, али сум доживеала само клиторисен оргазам... пред една недела имавме секс и ми протече бела течност, како сперма :/ се исплашив мн ама дечко ми кажа дека не свршил а и кондомот беше здрав... не ми е јасно што се случи, ако можете да ми помогнете
Дали сте пробале? дали е нормално? и дали сум јас единствена што кога се самозадоволувам, тоа го правам само со движење на дланката горе на почетокот над вагината (незнам како да ви објаснам) без да навлезам внатре во вагината??? незнам колку од вас ме сфатија ама тоа е најбољи оргазам евр
Нормално е, не се секирај. Како машките, и ние женските испуштаме течност при свршување, некогаш може да биде продзирна, а некогаш бела. А за да добиеш вагинален оргазам, мислам дека треба повеќе искуство и кај двајцата. Тој да знае што ти годи, а ти кога ќе осетиш дека ти ја погодил "точката", да му речеш да продолжи така и со темпото кое исто така најмногу ќе ти создава задоволство и ќе си бидне. Само опуштено, инаку ништо од оргазмот. И можеш да пробаш со стегање и опуштање на вагиналните мускули. Со среќа.
Зашто не би било нормално? Но штом е стимулиран само клиторисот, тоа е клиторичен оргазам. Секој си прави како му е најубаво, нема тука нормално и ненормално.