Mojot odnosno nasiot pronlem za so partnerkata mislam go spodeliv prethodno..fakt e deka site sme tszlicni i site razlicno reagirame..madkata psiha taka misli..deka ako zenskoto ne svrsilo toj ne ja zadovolil..potrebno e razbiranje..da razbiranje od maska strana zosto koga dvajcata se zadovolni misijata e pouspesno zavrsena..zosto dez da mureces a vo tekot na seksot ne pobaras da te stimilira i so raka dideka e vo tebe..
Многу грешиш што се обвинуваш себе, воопшто не е точно дека сите девојки баш секогаш ако мажите доживуваат оргазам, само што не сакаат да зборуваат за тоа. Исто така не мора да значи дека шроблемот е во него, туку едноставно или не си доолно опуштена со него или предиграта ви е слаба.... Дали и понатаму си со него и дали си спремна да останеш со него па макар по цена да не доживееш никогаш оргазам? Си доживеала ли оргазам воопшто некогаш?
Сум доживеала со допирања на клиторисот, и не само сама, и тој ме допира таму па така можам да свршам. Проблемот е што неможам за време на секс, не сум доживеала вагинален оргазам и никогаш не сум била ни блиску да доживеам зашто не можам да речам дека уживам во таа работа. А сум пробала се' за да се опуштам, но не ми помага. И мислам дека кој и да е друг на негово место, ќе биде исто, затоа спремна сум да останам со него и без оргазам зашто навистина го сакам.. а не можам да му кажам за ова, мислам дека после никогаш нема да ме гледа со исти очи и нема ни тој да ужива знаејќи дека го правам тоа само за да го задоволам него.
Целата работа е да се опуштиш... Треба да бидеш насочена со мислите кон секс... Многу жени кога имаат секс мислат на многу други работи освен на тоа. Можеш ако сакаш и на друг да мислиш, не е грев, на некој квалитетен секс, поза....
Јас сум девица, имам дечко веке долго време, кога ме допира за клиторисот, осекам зголемена возбуда дури и малку ме приболува. но никако неможам да свршам :/ Може некој совет, мислење што треба да се поправи, бидејки сакам да го осетам тоа чувство
Stresot,stravot,opustenosta,nesigurnosta vo sebe vo negovata raka,okolinata ,problemite,,,seto toa se glavni priciniteli koi mozebi te doveduvaat vo faza da se popalis da se dovedes do bolka a da ne svrsis..obratnoto od ovie negativi bi te dovelo do finalen uspeh..srekno.
Да во ред е. Тоа значи дека сеуште не можиш да се контролираш да го одолговлекуваш ќе се научиш постепено..
Прв ти е? Уживај дури можеш На почеток е така. Потоа, како што ти кажаа, ќе научиш да се контролираш. А и него И колку да се знае - поубаво е кога ти прва свршуваш.