Точно дека потешко свршува женското од машкото, али за да доживее оргазам девојката најмногу зависи од партнерот и техниките кои ќе ги примени.
тие стварно што ги бива и што се ебачи во права смисла не се лигават не се рекламираат, него си е бркаат работата .
Поради тој факт треба ние машките да се потрудиме, а не да гледаме само лично за себе, испразни се и тргни се на страна.
Тоа апсолутно не е точно. Така може дечко ти да те лаже, ако е неспособен да те донесе до оргазам. Секоја девојка првенствено сама треба да си го истражува телото и да открива што ја возбудува, а потоа истото да го експериментираат и со партнерот. Ако партнерот знае што прави, оргазмот никогаш нема да биде научна фантастика, тежок, редок или каков и да е изговорот.
Познавам девојче што толку многу му го стегала уз дркање, што овој имал болки и не можел да сврши. Така што, не во секој случај е така. Патем, и девојката треба да има одредени движења, допири, звуци кои дополнително го поттикнуваат машкото либидо и го прават сексот поквалитетен. И обратно. Сексот не е девојката да легне и машкото да сврши па да коментираме разлики. Муабетот е да нема разлики оти е взаемно задоволство и двајцата партнери треба да се трудат, а кога се трудат, експериментираат и се учат меѓусебе не може да е лошо. Лошо е кога едниот не се труди и не му е гајле.
Е точно е,ја сум женско не ти и потешко свршуваме,знам девојки што не свршуваам одма како вие машките што одма свршувате на нас ни треба време Ете и сам кажа еве цитирам Сексот не е девојката да легне и машкото да сврши па да коментираме разлики.
@Neophodna Како прво, женско сум. Како второ, време и треба на девојката единствено ако е тазе во сексуалните односи, не знае што праи и и е срам и не е опуштена. Девојка што си го познава своето тело, во најмала рака точно знае каде да му ја насочи раката на партнерот.
Очигледно биле деца зошто не знам кој не би реагирал во таква ситуација. Ххахаха... Еј требало да и рече: полека бе ќе ми го откинеш. Ќе ти го дадам за дома после.... Спојлер: портабл к..
Зборувајте си во свое име ако тешко доживувате оргазам, а не за цел женски род. Ако вашиот партнер појма нема што прави и ако не си опуштена, нормално дека нема да дојдеш до тоа посакуваното... Не се сите тела и потреби исти.
Во секој случај потешко свршувате од нас машките. Има студии што се правени на темата. Не ги памтам точните податоци ама вака нешто одеше: ако на просечно машко му се потребни 5 мин, на просечно женско 10.
Па ти ако си секогаш влажна за секс некои девојки не се,повеќето девојки не се Па ја од истражувањето видов,не зборам на памет
@Anon би се зачудил ама не. Далеку од деца. Девојката цел живот беше уана би светица, освен мисионерска ништо, ниту порнич да глеа, тоа се било валкано.. бар така одеа муабетите, за потоа на 27 да добие желба да проба и повеќе. Искрено, чудно е оти.. и инстинкт треба не е само стисни, ама ете... Многу заебанции паднаа тогаш. До минатиот век, кога жената била повеќе третирана како стока за приплод, верувам дека не само што било потешко, туку и тешко да стигне до оргазам. Ама денеска, со еден куп “интимни туторијали” разно разни играчки, лубриканти и помагала.. искрено жално е да оргазмот е научна фантастика. @Neophodna со тек на време ќе увежбаш, посебно ако партнерот не ти е себичен. А тек кога ќе бидете преморени, а ќе ви се сака, па ќе видиш какви оргазми се можни и без предигра, туку quickie.
Спојлер: не е за смеење ама... ОК, ама што е со дечкото? Тој што ќутел не разбирам. Можел комотно да и покаже како...
@Neophodna не ти е потребно никакво истражување за да работиш на оргазам. Батали истражувања, експериментирај во кревет. @Anon дечкото и покажа. Вториот пат. Оти првиот го пецкаше цела недела. И еве уште се заедно.
Ја гледам и по мене а не само по истражувањето а тука на форумот некои девојки се жалат дека неможат да маат оргазам или е до нив или е до него,битно он си завршил работа,битно он си свршил
Некои можеби ќе видат некое наметнување и саморекламирање од моја страна, али тоа е нивна работа. Само да а не испадне дека се наметнувам и рекламирам, дека сум бил ебач како што рече претходно една членка на форумов. За оргазмот да го доживи девојката, а тоа е најпосакуваното во сексуалниот чин, потребно е обострана соработка помеѓу партнерите. Потребно е еден со друг да се надополнуваат во чинот не само со физичко гњавење, туку и со разговор и откривање кон партнерот каде, што и како да го прави тоа што го прави. Во спротивно за едниот партнер ќе биде убаво за другиот нема да биде. Сите женски не се исти, затоа ние машките треба да се трудиме заеднички да си помогнеме во постигнувањето задоволство. Потребно е доколку се сака да се постигне целта да се вклучат и помагала, тоа не е срамота и за тоа треба да се разговара со партнерот. Некои девојки не можат да доживаат вагинален, некои клиторичен, анален. Некои еден, некои сите, а некои ниеден оргазам. Затоа никој не сме се родиле се да знаеме, затоа се учи и експериментира. Сум имал лично случај каде девојката не можеше да доживее вагинален оргазам. Али тоа не значеше дека не можеше клиторичен. Дури на почетокот и мене ми беше чудно, али заеднички го надминавме. Затоа слободно разговарајте со партнерите за "проблемот" што треба да ви прави или не прави, и како да го прави. Мислам дека се ќе се надмине.