Ок неопходна. Спиј ти на тоа уво. Читај си истражувања и момакот нека те лаже дека кај тебе е тешко оти си женско. Некогаш сами си го барате.
кај бил проблемот, партнерите од неопходна нешто биле во некоја фрка , па им се брзало немале време за предигри , па така кажи .
Предиграта дефинитивно е најважна но и не најбитна работа во придонесот за доживување оргазам. Некои можат и без подолга предигра, или пак без предигра да доживеаат оргазам. Тоа е индивидуално и од возбудата која постои.
Секако дека има девојки кои можат да имаат само клиторичен, без вагинален оргазам. Но некогаш доколку е пренадразнета од страна на партнерот не може и него да го доживи. Затоа само соработка што и како да го прави тоа да му се укаже, бидејќи сите се не знаеме и само учиме. А не дека се правиме сезнајковци,помали или поголеми ебачи.
Аман, ама сте да не речам за*егани, па секој жив човек може да достигне оргазам, овде нема ни физика, ни хемија ниту било што, човечкото тело може да има оргазам и од страв, болка...незнам од каде ги вадите овие смешни формули поготово вие машките што ве читам, боже боже..
Еве на пр. за мене важно е да имаме добра пред игра инаку не ми причинува нештото задоволство. Бидејќи предиграта е склоп на доста убави рабити...А мислам и за голем бр. на членови на форумов е важна пред играта. Најбитна, или како што реков погоре не нај битна, поради тоа што оргазмот може да се доживи и без пред игра, онака набрзина ако сте добро напалени поради некои околности. Ако сакаш бидејќи си женско да им кажеш на мшките, како ФРИГИДНА жена ке доживи оргазам, а ги има подоста. Бидејќи викаш секој жив човек може да доживее оргазам.
Пријателе јас друга пршав за одговор. Али кога си тука да ти кажам и ние кога сме начукани по саат и кусур се лигавиме без да можеме да свршиме. Прав удав сме. Или пак не можеме да го разбудиме ни со војна музика.
Здраво на сите Дај ве молам помогнете ни со партнерот имавме односи во поза ја одозгора по неколку 25 мин односи јас почувствував топло некоја телност и веднаш се тргнав од него со што помислив дека сврши..Испаничив се допрев дури капќи капееа од мене..јас не доживеав оргазам значи се знае каков е оргазамот а тој ме убеди дека тоа било од мене не свршил тој..ќе полудам како е можно????да не свршам јас и течност дури капеше не лоѓично ми е ...А тој ми изгледа дека навистина не свршил...ќе полудам ❓❓❓❓❓
Што сакаш да кажеш? Сакаш да кажеш дека имаш повеќе искуство? Па еве дека си толку ебачица/ебач објасни!
Сакам да кажам дека не треба да се впушташ во нешто за кое не си информирана. Тоа од една страна, а од друга страна, не се впуштај во нешто со чии последици не можеш да се носиш.
Се [QUOTE="Bitter-Sweet, post: 3839467, member: 17054 гледаш ли што пишуваш какви последици од ова можам јас да имам жити се!!! Не си прави филмови во мозокот...кажи јасно и гласно не туку лупај ..
Имаш ли зборови да објасниш што сакаш на маќедонски јазик...?без шифри..се трудиш да коментираш и самата не знаеш како
Сака да ти каже дека си заборавила да испразниш мочно бабуле пред клецање и така несакајќи ти си се подмочала...фуј...ништо страшно
Добро бе вие мислите сум глупа јас хахахахаха оф леле се изнасмеав !!!! Како не сум мочнала хаха...не е тоа погрешно сте сватиле.