Прашањето е на место. Може да се доживат повеќе оргазми во ена партија. Тоа зависи дали особата е жешка жена.
E bas "zeskata" ke si dozivee poveke orgazmi vo edna runda, a nie maskite vo edna partija me mozeme da doziveeme poveke orgazmi odsem eden. Jas za zenata posebno vnimavam, ne spaga vo sebicnite.
Значи партијата завршува кога мажот сврши, без разлика дали свршила партнерката И каква врска има дали партнерката е "жешка" со тоа дали свршила? Ако е "жешка" ќе се потрудиш да сврши повеќе од еднаш, а ако не е нема да се трудиш, не мора да сврши ни еднаш?
Прво и основно, маж несебичен, свесен е дека сме различни полови - што значи , мажот во една партија свршува еднаш, и со тоа еднаш доживува оргазам, да, факт. А жената доживува различни видови оргазми. Значи при пенетрирање може да доживее и повеќе од еден оргазам, внатрешен, или клиторичен оргазам, што се постигнува со стимулација надворешна , т.е. на клиторисот . Да, се согласувам дека е битно жената да Биде како што пишал дечкото погоре - Ватрена - или поточно кажано да има јак sex drive. Но, не е пресудно тоа. Жените што не посветиле внимание да си ја откријат сопствената сексуалност , поради x причини , страм, предрасуди, воспитување, или тн., Добар маж, односно маж што знае како да "izvozi" жена во кревет, ке најде начин да ја опушти, и доведе до тоа да си ги разбуди ватрените страни. И секако, ќе посветува внимание на нејзините оргазми. . За да доживее внатрешни оргазми, и треба подолго пенетрирање, или во одредени пози каде што се стимулира г точката и тогаш успева.. или доколку не, ако мажот не е себичен идиот, треба да и посвети внимание орално да ја задоволи, или со прсти сеедно, со што би уживала и таа и би доживеала оргазам.. а не да биде како што пишала членката погоре - мажот свршува и завршува сексуалниот чин. Сексот - водењето љубов, е врв на екстаза помеѓу двајца партнери.... за да се достигне тој врв на меѓусебно задоволување и поврзување треба и двајцата партнери да се опуштени доволно еден со друг, и доволно посветени еден на друг за да го овозможат тоа обострано уживање.. а сувопарниот секс излези - влези, не е буквално Ништо.
Јас само еднаш доживеав вагинален и пак се двоумам дали беше вагинален или од самиот допир на клиторисот доживеав клиторичен.Значи ако е по јак вагиналниот, повеќе "дрма" како да се изјаснам јас го немам доживеано. Сега сум активна сексуално 2 месеци негде и баш некогаш не уживам во сексот, а некогаш е спротивно.Зошто е тоа така ? И зошто неможам да доживеам вагинален, а секогаш сум на врвот и се нешто го кочи.
Ни научниците не можат да направат точна дистинкција помеѓу вагиналниот и клиторијалниот оргазам. По правило се смета - вагинален е тој што е постигнат за време на вагинална пенетрација, макар да тука секако помогнало стимулирањето на клиторисот за време на односот, а клиторијален е тој што е постигнат со стимулирање на клиторисот, без вагинална пенетрација. Дали едниот е подобар од другиот? Можеби, сето тоа е индивидуално. Кај секого е различно. Не се припотресувај за глупости, не мисли на оргазмот и се ќе биде олрајт.
Па не знам, сега можеби е и рано да доживеам.Можда треба пракса Само не сакам да се изфрустрирам, глупаво е он да си ужива јас секогаш да бидам изфрустрирана.После он пак ќе направи да бидам задоволена ама сепак не е тоа тоа
Со текот на времето ќе се опуштиш и ти ќе ги доживееш убајните од сексот. На твојот дечко кажувај му што ти е убаво, а што не без срам. Така ќе ги надминете работите што ти претставуваат проблем за да доживееш оргазам. Истото сме го правеле и ние, само заедничка соработка ништо друго.
Сексуално активна сум од мои 18 сега сум 26 години, и никогаш немам доживеано оргазам со партнер. Имало моменти пред оргазам но до крај никогаш. Не знам во што е проблемот, си го познавам телото, кога се самозадоволувам секогаш успевам, но со досегашните 4ца партнери никако. Имате ли некаков совет, дали сте имале сличен или ист проблем. Позз