1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Оргазам

Дискусија во 'Секс' започната од ev4e, 27 ноември 2009.

1. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    638
    seriozna si? ova me zacudi! bukvalno 6-7 pati ili onaka go pisa?????
    inaku licno za mene ponekogas dozivuvam orgazam,ponekogas ne! no nikogas poveke od 1 pat za vreme na eden seksualen odnos! mi se slucuva da podolg vremeneski period ne mozam da svrsam, ili pak da podlgo vreme stalno pri sekoj seksualen odnos dozivuvam orgazam! koga kako :wasntme:

2. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Еве нешто поврзано со темава :D :D :D

Постојат неколку видови на оргазам
    Негативен - ооооооооооо не
    Позитивен - оооооооооо да
    Детски - оооооооооо бејби
    Религиозен - ооооооо Боже.

Се изнасмеав кога го процитав ова :rofl: :rofl: :rofl:

3. love-love

love-love Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2010
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    9
    jas se opustiv posle 6 god so partnerot konecno so nekogas pak ne sum

4. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Кога почнав да имам односи, немаше шанси да доживеам оргазам. И така беше првите неколку месеци. Се нервирав на секој секс, го обвинував дека не знае да ме задоволи, (претерував, али коа сум нервозна лупам само). На крај ќе ме задоволеше клиторично и тоа. А гледам дека повеќето го имаат тој проблем.
    Подоцна, го доживеав мојот прв оргазам вагинално. И оттогаш обавезно таа поза ја практикувам, значи тој накрепен на кревет или на ѕид, вие на него, значи јавачка поза. Позата е прекрасна бидејќи можете и да го прегрнете во исто време, плус се стимулира клиторисот сам и оргазам се постигнува многу брзо.Мене ми се случило и за 2-3 минутки да свршам :lol:
    Исто и на мисионерска доживувам оргазам, али не секогаш на таа поза. Сега немам проблем, свршувам на секој секс откако ја "открив" позата.
    Аха и друго нешто. Не мислете само на тоа дека треба да доживеете оргазам додека имате секс, што повеќе мислите тоа повеќе се одложува. Опуштете се и не мислете на ништо, само уживајте. ;)

5. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128

се најдов во постов :) и јас исто вака на почетокот не можев. Да се пронајде соодветната поза е најбитната работа. А мора и комплентно да се опуштиш и да имаш доволно самодоверба.

За последниот пасос немам што да додадам. :y: :y:

6. wild-rose

wild-rose Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    5
    случајно налетав на темава...и мене истото ми се случува...немам кој знае какво искуство(подобро кажано немам никакво) бев неколку пати со еден врсник многу поискусен од мене и секогаш прашува дали ми е убаво(може и по 5 пати да праша) и ја пак му викам супер е ама тоа ``уживање`` нигде го нема...а за оргазам и да не зборам...кај е проблемот...во мене или?

7. tarzan

tarzan Нов член

Се зачлени на:
    30 јули 2010
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    12
    normalno deka e vo tebe problemot koga neznaes da se opustis.ostavas samo toj da ja vrsi rabotata a ti lezis kako hendikepirano lice.pocni malce i ti da javas da vidi nesto porazlicno od toa sto dosega se desavalo pomegu vas.i so toa javanje ke svatis deka treba samata da si napravis da ti bide ubavo i da dojdes do edna kulminacija koja ke rezultira so orgazam pa zdravje potoa moze ke svatis sto si napravila pa ke znaes kako da go povtoris istoto i ako uspees da pocnes da gi mnozis od eden nagore.eden orgzam za edno zensko e kako nisto da ne se desilo.barem 5 treba da ti bidat kako dobar den.treba da si ja pronajdes vistinskata poza vo koja ke dojde do explozija kaj tebe i toa e.pozdrav

8. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Точно е дека и женското мора да се активира, во најмала рака да каже што и е убаво , а што не. Многу е важна и позата, затоа што не со секоја поза може девојката да доживее оргазам.
    Кај жените оргазмот не е поврзан само со половиот орган, туку со целото тело, значи и психички и физички. Предиграта е мнооогу важна, морам да напоменам.
    Без добра предигра и опуштање, тешко дека девојката ќе доживее еден, а да не збориме за 5 оргазми.

9. srculka

srculka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2010
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    170
    И јас исто,значи не само еден оргазам туку ми се случува по 4,5 и дури ме фаќа страм пред дечко ми :$ :lol:
    Ама сепак во облаци сум летната во тие моменти :D

10. tarzan

tarzan Нов член

Се зачлени на:
    30 јули 2010
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    12
    koga ke pocnat da se redat toa posle preminuva vo soboruvanje na rekordi.sekoja naredna partija zaedno so partnerot ke se borite za uste eden orgazam poveke od predhodnata.samo treba silna zelba za toa i maksimalno opustanje.i normalno da znaete da uzivate,pred se devojkata

11. preetygirl-J

preetygirl-J Нов член

Се зачлени на:
    26 мај 2010
    Пораки:
    491
    Допаѓања:
    79
    Еве мислење од машка гледна точка и сручни совети ;)

12. wild-rose

wild-rose Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2010
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    5
    Респект :clap: за ова си во право признавам...

13. Zlatusko

Zlatusko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    738
    Буквално 6-7 ама сега се подразбира дека не зборувам за секс од 15 мин :) Се е до тебе се е во главата, ако не размислуваш што ќе биде и како ќе се одвива 100% ќе свршиш. Се разбира треба да имате разбирање со дечкото и не е воопшто срамота да кажиш што ти одговара а што не. Добра комуникација и без мн мислење. Само препушти се и уживај :) барем кај мене делува :)

14. Barbie-mwa

Barbie-mwa Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    1.237
    Допаѓања:
    528
    Јас никако неможам да дојдам до оргазам. Незнам што е проблемот :?: Уживам во сексот, напалена сум и сето тоа но оргазамот едноствно го нема :worried:

15. katka-slatka

katka-slatka Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    47
    Го чекам и јас,ама нема бе...

16. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    510
    И јас исто. На почетокот доживував оргазам само при пенетрација и при орален секс, ама сега... но, се разбира, се опуштам максимално и знам да си направам да доживеам оргазам-не се срамам да си побарам тоа што сакам.

17. martina-srcus

martina-srcus Нов член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    14
    orgazamot za mnogu devojki e mislovna imenka mnogu devojki i zeni mnogu retko a dosta od niv i nikogas ne doziveale orgazam jas za sreka ne spagam vo taa kategorija jas prviot orazam go doziveav so masturbacija i toa na 14 godini otogas navamo ako nemam partner samatasi go ovozmozuvamtoa cuvstvo.
    pa me interesira na kolku godini prv pat vie ste doziveale orgazam.

18. martina-srcus

martina-srcus Нов член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    14
    pa ne e problemot do tebe tuku do nivnoto neiskustvo zatoa brgu svrsuvaat a toa sto ti vikaat demek ti si seksi i premnogu gi vozbuduvas toa e samo izgovor za nivniot neuspeh i nemoj da se stegas da se plasis deka nesto so tebe ne e vo red tuku ednostavno problemot e vo niv a ako i so podol seks ne uspevas da svrsis probaj dodeka imas seks da go stimuliras sama klitorisot toa e najizvodlivo vo stranicna poza koga toj e od pozadi vo kuceska poza javanje t.e koga ti si odozgore.

19. martina-srcus

martina-srcus Нов член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    14
    koga sme veke kaj orgazmot uste bi ve prasala dali vi se slucilo da svrsite samo so skrsteni noze bez da se doprete so raka doletoa se postignuva so takanarecenite kegelovi vezbi t.e toa se vezbi za zacvrstuvanje na vaginata a se poravat na toj nacin sto se prekrstuvaat nozete i se sednuva na stol ili nekoja potvrda povrsina i se stega muskulot na vaginata kako koga vi se moca, se drzi taka 30 sekundi i potoa se pocnuva so pobrzo steganje i pustanje steganje, i pustanje i taka odredeno vreme sekoj den za pocetok dovolno se 3-4 minuti a potoa moze i poveke se razbira dodeka se privikne muskulot toa doveduva do zacvrstuvanje na vaginata a moze odredeni devojki da gi dovede do orgazam bidejki na toj nacin se stimulira klitorisot.
    i sto e najbitno neodzema vreme toa mozete da go pravite dodeka piete kafe ili bilo sto i bilo kade bidejki se raboti samo so muskulot na vaginata.

На La Di Du му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    И ти си доживеала оргазам на овој начин? :)