Не цитирам никој, само ќе кажам дека вагиналниот оргазам е оној оргазам кој Ве мава во главата ама со фул опрема (читај кога има од сокчето после оргазам) а клиторисен е оној кога само Ве мава во главата а мажот ги осеќа мускулчињата на вагината како се грчат после самиот оргазам П.С. ама го напишав ова сликовито, како некој сексолог или сексоман, не знам како е точно
Здраво девојки Со дечко ми сум веќе 7 месеци во врска немаме сеуште односи само петинг и орален секс но никако јас да доживеам клиторичен оргазам. Тој се обидува да стимулира на начини но никако да се случи. Јас него да го допрам он е напален и со handjob свршува но, јас како да неможам да уживам доволно а го сакам. Можно ли да не бидам доволно напалена? Или неможам да се опуштам а него неможам да го обвинам.. Во мисли ми е дали и кога ќе имаме односи работите ќе се сменат или едноставно нема да уживам и тогаш доволно.. Реално знам дека сексуалниот живот е речиси најважен во врска. А предходно сум немала односи со никого
Не ми е јасно, зошто секогаш мислите, дека е до „Машкото“ или па до „техниката“ секогаш е до двајцата!!
Мислам дека со тек на време ќе се опуштиш и се ќе си дојде на свое место Зависи како се чувствуваш со него дали си заљубена..А после се ќе си се среди..Треба малку да се опуштиш и мозокот да го насочиш на самиот чин... Поздрав и среќно за нареден пат
Не мора ич да е 'заљубена' во некој за да доживее оргазам. Ако го бива, и те како ќе сврши. Тој треба да направи таа да се опушти.
Па не мора да значи како што тврдиш...На нејзе и е прв пат, и досега како што кажа немала сексуален однос ,па затоа мора да чувствува нешто ок...
Што све нема да смислат за да се осеќаат подобро у вези фактот дека не успеале да доведат девојка до оргазам.
Не е до дечкото, до девојката е, ако не е опуштена он може до утре да пробува. Бар кај мене тоа така функционира. Ако сум ја опуштена и ми е до секс доволни се 10 секунди пипкање, ако не ми е до тоа или едноставно не можам да се опуштам може цел ден да пробува и ништо да не направи. А се сложувам со вилд, не мора воопшто да е заљубена и да го сака. @Swiftie.forever Мој совет е да си го истражуваш самата телото па усмери го кај треба он да пипа ако он е у грешка. Ако самата не можеш да се доведеш до оргазам неможе ни он
Се пријавувам во оние кои немаат доживено оргазам со партнер. Се пронаоѓам целосно во случајот на девојчето што пишало. сама кога се самозадоволувам ми е многу подобро и скоро секогаш свршувам. А со него никогаш не сум го достигнала врвот. Се си мислев дека е до тоа бидејки немаме односи, ама немс врска, како тогаш јас сама можам да свршам? И тој е неискусен, колку и да му давам насоки залудно е. Некогаш и прекинуваме на сред чин, со изговор демек "ајде ми падна раката". Катастрофа. По се излеа треба да го менувам, коа не сме компактибилни кај што највеќе треба да сме.
^ И јас исто, секогаш опуштена и внесена во чинот ама оргазам од моја страна . Не знам..можда и до мене е ама не верувам .