Најчесто машките гледаат само да си ги испразнат мадињата Инаку има голема вистина додека имате секс самите или партнерот да ви го стимулира клиторисот ... јас секогаш доживував оргазми кога бев интимна со партнерка отколку со мојот партнер... кога сум во сексуален однос со жена повеќе се концентрираме на стимулирање на клиторисот
Има два вида на оргазми.Едниот е клиторисен а другиот вагинален и покрај тоа што имаш секс со стимулирање на клиторисот добиваш клиторичен оргазам а не вагинален.
Кога зборуваме за оргазам мислите на вагинален или клиторичен? Јас клиторичен имам 99% кога имам секс , а вагинален никогаш....сум имала секс и по 40мин и ми било преубаво ама џабе пак не почувствуваv каков е вагиналниот
Јас немам никогаш доживеано оргазам дури имаме односи со дечко ми, а онака сама кога ќе се тријам преку облека доживувам оргазам незнам како да го опишам чувството но мислам дека тоа е оргазмот. Инаку незнам дали до мене е нешто проблем но кога имам секс со партнерот не чувствувам ништо онака дури досадно ми е за време на сексот и едвај чекам да заврши, баш вчера имавме однос и не ми беше убаво и му кажав да прекини па така ни тој не сврши, ама тој кажува дека убаво му било многу за време на односот а мене воопшто како да не сме имале секс исто, едвај чекав да заврши.. и стварно не ми е јасно тоа што викаат дека кога ќе се има секс се чувствуваме како да сме на седмо небо, инаку да разјаснам сексуален партнер ми бил само овој во животот, а имам 24 години и стварно незнам што е проблемот.. и јас сакам да уживам во благодетите на сексот а мене ми е ужасно
Најверојатно е до партнерот не умее да те задоволи. Разговарајте кажи му што ти се допаѓа биди отворена со него Експериментирајте зачинете го малку вашиот сексуален живот.
Прво, и основно, што треба секое машко да го направи (јас така правам ), е да пружи орален секс на девојката. За оргазам пред тоа треба неколку зачини: опуштени моменти, смеење, размислувања и разговори (не за џабе нѐ пали интелигенција) кои би го раздвижиле мозокот, стимулација не само на ерогените зони туку на цело тело (рецептори на секој дел од кожата), на крај, оралче. Никако секс пред седум осум минути орал. Ова е совет за момците, пошто читајќи ги женските коментари заклучив дека момците се крајно аут со знаење и со сенс да пружат задоволство прво на женското а не само на себеси, тоа е себичност. После навлажнување, после запирање на сѐ наоколу, после почетокот на водењето љубов, ќе си дојде и оргазам. Толку бесконечен што вагиналниот и клиторичниот ќе бидат обичен скокот во увото, за споредба Сѐ е возможно, со секого или со секоја. Проблемот е во непосветување време за наоѓање решение.
До дечко ти е...ваљда не знае техники...додека имав само со еден пробано (не баш искусен дури и не сакаше да му кажувам што ми се допаѓа а што не, се вреѓаше ) и јас така мислев дека сексот не е ништо посебно...е со наредниот веќе сфатив дека е ...не е цела работа само пикни го заврши си работа и готово