Бидејки не сум едицирана доволно се обратив тука за помош. Инаку досега не сум имала интимми односи сеуште сум невина.
Тоа ти кажувам, не е битно дали си невина или не. Баш тоа што досега не си имала сексуално искуство треба да те инспирира да научиш нешто за твоето тело и сексот. Па кога ќе дојде моментот кога ќе започнеш со сексуални активности, да немаш вакви стресови произлезени од недоволна едукација. Исто и на дечко ти препорачај му да читне нешто, можете и заедно да го направите тоа. Нема ништо засрамувачко, поубаво е да знаеш повеќе на оваа тема отколку помалку. Така и повеќе ќе внимавате во иднина, без стресови.
Прво пред да имаш секс, пробај сама да се задоволиш (со прсти пробај, да не ти текнат други работи инфекција да фатиш ). Гледај видеа, види што ти се допаѓа, ќе видиш дека ќе бидеш мокра бидејќи си напалена. Пробај прво сама да доживееш оргазам. Тоа што си била мокра не значи дека си доживеала оргазам. И сосема е во ред да си мокра ако си со дечко ти и не треба да му биде чудно ако те допре а ти си мокра. Ќе му објасниш дека тоа е нормална појава за женското тело, треба чест да му е што си напалена
Нема што да му објаснуваш на дечко ти дека било нормално да си влажна. Тој треба сам тоа да го знае, а и тој ако не знаесам да се едуцира, не ти да му кажуваш.
Не на форумов, едуцирај се со помош на стручно лице. Посети гинеколог, многу убаво ќе ти објасни се што те интересира за сексот. Нема срам, на гинеколог се оди од добивање на прв циклус, и треба таму да те упатат во поединостите за се што те интересира.
Работава е ако праша зошто прашала ако не праша зошто не прашува.. Членката не знаела одредени работи и затоа прашува затоа пишала на темава.
Нема ништо страшно во незнаењето и во прашањата, не постојат глупави прашања. Кој прашува ќе добие одговор, кога тогаш. Не постојат луѓе што ќе одговорат точно на сите пршања за сексот, не е тест тоа, нема единици и петки.
Затоа постои интернет. На форумов може да пише кој што сака. А и секакви работи се пишуваат. Некои овде лажат (манијачиштата). И некое младо девојче лесно ќе поверува. Треба да се едуцираат пред да почнат со односи.
Се согласувам ама ако веќе пишала овде и некој има одговор може да и даде а ако нема одговор или смета дека нејзиното прашање не е на место може да премолчи одколку да ја омаловажува.
Дефинитивно не треба толку остро, целта не е да му се одговори на начин што ќе го омаловажиш зошто побарал совет и да го направиш како тој да незнае ништо а ти да си бог на наука. Така само ќе го направиш да не побара совет никад. Затоа се и прашањата на темиве, тоа што не го знаеш да го дознаеш ако можеш. Не треба кажување од типот што требал да направи и како требал, дали е правилно или не. На конкретно прашање треба конкретен одговор. Нема правилно место од кај треба да се едуцираш. Од сегде по малце треба, од сегде кај што може да се исцрпи и најмало знање.
Zdravo, sakam nesto da ve prasam iako mozebi e sramota. Jas sum seksualno aktivna so mojot decko ama nikogas ne sum mastrubirala. Iskreno ne znam kako da se samozadovolam i ne sum imala orgazam, pa koa ke me prasa nekoj blizok dali sum cuvstvuvala orgazam koa sme bile aktivni vikam da bidejki ne znam kakvo e cuvstvoto. Cesto koa ke zavrsime so sexot mi se tresat mozete ama i imam cuvstvo i posle saat vreme deka ima nesto vo mene. Dali toa znaci deka sum imala orgazam ? Bez sarcastici komentari bidejki vi se obrativ za pomos ne za potsmev
Не, ќе знаеш кога го имаш. Совет, седни сама и допирај се. Доколку ти се допаѓа продолжи тоа што го правиш.
Devojki i mene mi treba sovet Vo brak sum vejke 4, 5 god Imame aktiven seksualen zivot Ama nezz kako da kazam Moze i sram mi e malce Od koga pocnavme so odnosi Nemam nishto osven bolka oseteno Nemam dozieveano orgazam A momceto sekako uziva sekoj pat Ama jas nishto Nezz sho e problemov