Прво проблем и' е што чувствува болка. Нема ни што да размислува за доживување оргазам, кога се' што чувствува е болка. За оргазам треба да не те боли, како прво...
За тоа во право си. Се' можеш да кажеш на гинеколог. Па 'дури' и дека не доживуваш оргазам. Кога јадеш ако не чувствуваш вкус, сигурно нема да се срамиш да кажеш на доктор за тоа.
Што ќе и каже гинекологот? Мењај мужа? @Xana1318 Јас мислам дека проблемот е што се случува пред пенетрација. Ти не ни кажа ич за твојот сексуален живот, ама пример нека ти пружа орален, убаво и долго без штедење, нека те доведе до оргазам пред пенетрација (со орален или со допирање), тогаш ќе бидеш доволно влажна за да не те боли. Па може и со прсти прво откако ќе си доволно влажна, па тогаш со полов орган. Овие работи би требало веќе да ги имате пробано за тие 4+ години, ама не знам еве ти ни кажи, зошто маж ти не може да те доведе до оргазам?
Точно, не велам дека нема шанси да е нешто физички. Ама таа рече никогаш немала оргазам. Да беше маж и добар во кревет ќе имаше оргазми, на страна проблемот со болка при пенетрација. Не мислам дека има недостаток на возбуда, ама без претходни допири или орален не се оди на пенетрација веднаш (според мене). Ама ова е базирано на претпоставки, нека каже таа повеќе ако сака.
А сопругот знае како се чувствуваш? Или ни збор не си му кажала? Поентата на сексот е двајцата да уживаат, не само едниот. Не знам која е причината за болката бидејќи не кажуваш многу, ама штом гинекологот не видел ништо невообичаено, веројатно се работи за психичка препрека. Не си доволно опуштена, дали од срам, дали од страв, дали од нешто трето... затоа те боли при пенетрација. Се стегаш од некоја причина, и затоа се' што чувствуваш е само болка, и нема уживање, нема оргазам. Поразговарај со сопругот, не треба да се срамиш, комуникацијата е клучна. Треба да откриеш што те пали, што те навлажнува, во што уживаш. А тоа нема да биде со ќутење, легнување во кревет и ширење на нозете.
Ao Soprugot nishto ne znae za ovaa I da mu kazam znam deka kje se naluti Ama kje probam Sepak dvajcata treba da uzuvame ne e samo da se rasirat nozete Vo toa si potpolno vo pravo
За што да се налути? Оти те боли? Ако не, и ти лути му се кога го боли нешто. Муабетов сега, ме тера да те прашам: Ти сакаш да имаш секс, секогаш кога имате?
Ако е човек на место, ќе се налути оти не си му кажала за тоа. Само чудно ми е, како тој не чувствува дека не ти е пријатно и не уживаш во сексот? Или толку добро глумиш? Мора да зборуваш со него. Во спротивно, ќе ти се создаде одбивност спрема сопругот, желба нема да имаш никаква, а верувам дека веќе имаш одбивност и према сексот. Впрочем, факт е дека ако правиме нешто што не ни е пријатно и ни е болно, за брзо се создава аверзија спрема тоа нешто. Па и може да почнеш да го мразиш. Ако имате секс и кога не ти се сака, ама му удоволуваш, тоа е веќе силување. Без оглед на тоа што сте во брак и без оглед на тоа што ти секако ќе му ја исполниш желбата, занемарувајќи се себеси, што ти сакаш и како се чувствуваш. Имаш дете, ќерка, ако не грешам. Каков пример ќе и дадеш?
Здраво девојки. Мало прашање до вас. При секс со партнерот никако не можам да свршам. Зборувавме за тоа, и го стегаат фрустрации шо само јас не можам да свршам. Сме го пробале само во кола, и (надвор од неа) пошо немавме можност да најдеме кревет . Менуваме позиции, се трудевме и да го стимулираме клиторисот, ама ништо. Дали имате некоја препорака шо да пробаме следно, начин на исхрана шо би помогнал, позиција некоја, дали може да е пошо немам кревет.... секоја препорака е добредојдена. Фала ви
апсолутно. Еве нека прочита овде дека има и медицински назив за тоа https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/painful-intercourse/symptoms-causes/syc-20375967#text=The medical term for painful,you're having painful intercourse.
Можеби не се чувствуваш безбедно, сепак треба да пробаш на кревет без да се плашиш ќе дојде некоја кола или човек да ѕирка.
Смени го партнерот, јас со еден си ја растрив од стимулирање не можев да свршам со овој сега што се гледам на втората минута свршам.