Здраво ке може ли да добијам одговор ако некој можеби знае.Дечко ми ме задоволуваше клиторично,и свршив вагинално дали е тоа можно бидејки сум сеуште невина или пак нема врска тоа што сум невина? Ви благодарам однапред.
Клиторисот е голем орган и тоа што се гледа надвор е само дел од него. Тоа што си невина-т е ваљда имаш (или не) мала мембрана на влезот од вагината нема никаква функционална врска со ништо.
Шо ќе кажете за оргазми во сон? Не знам зашо, презачестени ми се, интензитетот не се споредува со оргазмите при секс. Убаво ми е и се нервирам у исто време
Никогаш не ми се случило да оргазмирам во сон. Како оди тоа? Мораш да сонуваш нешто што ти е сексуално возбудливо, или не прави разлика?
@WildMk во мојот случај соновите се секогаш со сексуална содржина, го сонувам самиот чин, без оглед дали јас сум дел од сексот или не. Веднаш штом почнува оргазмот се будам. Чувството е чудно, ама убаво.
Значи се осеќам као да ми фали нешо, мада бајаги читав на интернет и постои како вид на оргазам. Конкретно јас, сонувам на пример предигра со некој и свршувам у моментот коа треба да се деси самата пенетрација. Ми се дешавало и после обично ‘лапање’ со некој што ненормално ме привлекува у вистински живот. Ме нервира моментот шо интензитетот е посилен од оној кој можам да го доживеам при нормални односи. Искуства?
Порано почесто сонував,во последно време не. Инаку исто имав многу јаки оргазми на сон, дури се будев збунета дали сум стенкала навистина.... така малце срам ми беше. Така да, слично искуство имаме
Потсвест имаш нешто што го криеш се лажеш себеси дали за некој чин или за некоја личност. Разговарај со себеси пробај да најдеш причина (доколку сакаш да престане, во спротивно уживај )
Поинтензивни се оргазмите во сон, оти си поопуштена и не се оптоваруваш толку со чинот. Телото реагира на дразбите од соништата, без разлика дали ти сакаш или не, физички е тоа, психата воопшто нема улога во тој чин, освен што го создава сонот кој те возбудува сексуално. Затоа и лесно и без инхибиции можеш да свршиш. Психата многу знае да кочи во реалноста, без оглед на тоа што максимално уживаш во сексот и си целосно опуштена.
Dosta vreme sum vo brak,a mojot soprug seuste ne znae kako i sto so klitorisot.Mu imam kazano nekolku pati no toj nikako da sfati Se mislam da mu pustam nekoe video za da razbere koja e poentata na kopcenceto,no se plasam deka samo ke go napravam nesiguren.A navistina bi sakala da doziveam i takov orgazam..Inaku vaginalen dozivuvam samo vo edna poza i toa blagodarenie na lubrikant
Нема ништо страшно и срамно да разговараш околу сексот со партнерот. Наместо да се осети несигурен, напротив треба да се стреми кон усовршување и достигање на максимумот во вашиот сексуален живот. Секако вие двајца најдобро може да се договорите околу тоа.
Да да си постои такво нешто и нормално е нема потрба да се плашиш или да ти е чудно. Претежно при влажни соништа, а тоа може да се поврзе исто така и со немање однос долго време, не многу често мастурбирање, и кога си премногу хорни. Во секој случај е убаво.