Користам неколку производи од Авон, ама некои сум крајно разочарана, како од новиот парфем на Рис Витерспун, ми ја изгоре кожата на вратот.Затоа од сега на Орифлејм ќе обрнам.
Авон дефинитивно дитрибутер сум бев и во орифламе ама се откажав по задоволна сум од авон сеа зависи на кого што му одговара ама јас сум за авон
Avon, дистрибутер сум и сум задоволна. Бев дистрибутер и на Орифлејм ама ме зафркнаа убава и не сакам да слушнам за нив
Пред извесно време и јас станав дистрибутер на АВОН, и да ви кажам право, премногу сум задоволна, и од заработката и од производите, до сега можам да се пожалам само на еден производ, и истиот не го ни препорачувам на купувачите, зашто пред се ми е важна нивната доверба, врз основа на тоа дека би требало повторно да ми нарачаат. Со оглед на тоа дека фрлав енормни пари на ЛОРЕАЛ и МАКС ФАКТОР, козметиката од АВОН ми дојде како кец на десетка, ништо неам платено, а веќе имам 20 производи за мене со добар квалитет...Сепак секој може да биде дистрибутер, но не секој и добар продавач, можам да се пофалам и дека сум премногу добра во тоа што го работам
Порано ги користев производите на Орифлејм па ок се не се нешто посебно,ама сега повеќе си порачувам од Авон според мене некако подобри ми се покажаа...Ме интересира да не ги има некој порачано од Авон кремовите за тело што се со заштитен фактор(тие што се на последната страна)доколку ги има некој порачано нека пиши дали се добри
Јас полека почнав да кревам раце и од едните и од другите зашто дојдов до заклучок дека во маркет можеш поубави и поквалитетни работи да се најдат отколку по каталог. Многу пати ми се има случено да земам некои работи кои не ми требаат или едноставно не се како што изгледаат, па после ми фаќаат место само во шкаф и чекам да им помине рокот за да ги фрлам. Морам да напоменам само дека имам сеуште некои работи кои ми се допаѓаат и сеуште ги користам и нарачувам но не од декоративна козметика туку аксесорис.
кога и да нарачам се нешто трето ми стигнува, најдобро е лично да го видиш, по можност со тестер и да го пробаш производот, а кога би морала да бирам, сепак авон, имаат поразновидни, поиновативни, производи.
Ни едното ни другото . За тие пари што ги фрлате за овие срање пр. некоја си пудра 400 денари ќе си купиш Макс Фактор или слично ама бар знаеш проверено ставаш. Не викам дека немам по некое парче од Орифлеим или Авон али практикувам да купувам квалитетна шминка.
Не ми се допаѓа ни едно од овие. Сум имала некои производи кои ете, ми се допаднале, како на пример млеката за тело од Авон, ама во принцип практикувам друга козметика.
Авон! Скоро се што користам ми е оттаму и никогаш не сум се пожалил за ниеден производ. Маскари ,сјаеви ,сенки ,кармини ,моливи за очи ,млека за тело ,маана немаат! Парфемите се трајни и заводливи ,единствен недостаток им е накитот ,се што имав ми огрди. Орифлејм доста изгуби на квалитет ,а богами и на квантитет.Есента порачав една мрсна сенка за очи ,демек не се размачкувала ,ми ја фалеа нешто невидено. Кога ,прво ставање ,не постои ни час време - сета ми се собра ! А бојата - од темно виолетова во кутивчето ,на моите капаци едвај имаше виолетова нијанса. Единствено незаменливи се сјаевите Глос Бустер и парфемот Денсинг Лејди (ама трае 3 секунди !). Порано стварно го владееа пазарот на козметички производи ,ама сега се даун ! 5 : 1 - AVON !!!
Авон иако за тие пари може да се купи нешто поквалитетно проверено и од појака фирма, ама воопшто не сум задоволна од накитот ташните и слични модни додатоци бидејќи веднаш поцрнуваат и губат на изглед како со години да си ги носел изгледаат особено тие некои “ позлатени “ работи
и двете се релативно добри фирми но јас сепак би се одлучила за орифлејм. имам користено повече продукти од таму па затоа