1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Орифлејм или Авон?

Дискусија во 'Тело' започната од meredith, 18 април 2010.

?

Која марка ја претпочитате?

1. Oriflame

309 глас(а)
    30,0%
  2. Avon

721 глас(а)
    70,0%
  1. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.664
    Користам неколку производи од Авон, ама некои сум крајно разочарана, како од новиот парфем на Рис Витерспун, ми ја изгоре кожата на вратот.Затоа од сега на Орифлејм ќе обрнам.

2. eemmiilliijjaa

eemmiilliijjaa Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    549
    Допаѓања:
    213
  3. lola-86

lola-86 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    198
    АВОН...повеќе ми одговараат нивните производи...

4. lattie

lattie Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    204
    Авон дефинитивно дитрибутер сум бев и во орифламе ама се откажав по задоволна сум од авон сеа зависи на кого што му одговара ама јас сум за авон

5. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    Avon, дистрибутер сум и сум задоволна. Бев дистрибутер и на Орифлејм ама ме зафркнаа убава и не сакам да слушнам за нив :devil:

6. Dementia

Dementia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Пред извесно време и јас станав дистрибутер на АВОН, и да ви кажам право, премногу сум задоволна, и од заработката и од производите, до сега можам да се пожалам само на еден производ, и истиот не го ни препорачувам на купувачите, зашто пред се ми е важна нивната доверба, врз основа на тоа дека би требало повторно да ми нарачаат. Со оглед на тоа дека фрлав енормни пари на ЛОРЕАЛ и МАКС ФАКТОР, козметиката од АВОН ми дојде како кец на десетка, ништо неам платено, а веќе имам 20 производи за мене со добар квалитет...Сепак секој може да биде дистрибутер, но не секој и добар продавач, можам да се пофалам и дека сум премногу добра во тоа што го работам :)

На girl.23 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. vesni4kaaa

vesni4kaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    8
    Дефинитивно АВОН ми се допаѓа и козметиката и накитот :)

8. Queen-Nefertiti

Queen-Nefertiti Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    46
    Порано ги користев производите на Орифлејм па ок се не се нешто посебно,ама сега повеќе си порачувам од Авон според мене некако подобри ми се покажаа...Ме интересира да не ги има некој порачано од Авон кремовите за тело што се со заштитен фактор(тие што се на последната страна)доколку ги има некој порачано нека пиши дали се добри

9. Margaux

Margaux Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    34
    Јас полека почнав да кревам раце и од едните и од другите зашто дојдов до заклучок дека во маркет можеш поубави и поквалитетни работи да се најдат отколку по каталог. Многу пати ми се има случено да земам некои работи кои не ми требаат или едноставно не се како што изгледаат, па после ми фаќаат место само во шкаф и чекам да им помине рокот за да ги фрлам.
    Морам да напоменам само дека имам сеуште некои работи кои ми се допаѓаат и сеуште ги користам и нарачувам но не од декоративна козметика туку аксесорис.

10. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    кога и да нарачам се нешто трето ми стигнува, најдобро е лично да го видиш, по можност со тестер и да го пробаш производот, а кога би морала да бирам, сепак авон, имаат поразновидни, поиновативни, производи.

11. cool-girl

cool-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    160
    Aвон дефинитвно.

12. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.170
    Орифлејм. 8) Не сум зачленета, но од некои производи сум презадоволна. :!:

13. StefiNikola

StefiNikola Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2011
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    57
    Ни едното ни другото :D . За тие пари што ги фрлате за овие срање пр. некоја си пудра 400 денари ќе си купиш Макс Фактор или слично ама бар знаеш проверено ставаш. Не викам дека немам по некое парче од Орифлеим или Авон али практикувам да купувам квалитетна шминка. :rock:

14. slatkichKa123

slatkichKa123 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    342
    Не ми се допаѓа ни едно од овие. Сум имала некои производи кои ете, ми се допаднале, како на пример млеката за тело од Авон, ама во принцип практикувам друга козметика.

15. SaIvnjaann

SaIvnjaann Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    458
    Дефинитивно Авон... иако имам и производи од Орифлејм, но сепак некако ми се поквалитетни и поубави :makeup:

16. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.255
    Допаѓања:
    1.343
    Авон!

Скоро се што користам ми е оттаму и никогаш не сум се пожалил за ниеден производ.
    Маскари ,сјаеви ,сенки ,кармини ,моливи за очи ,млека за тело ,маана немаат!
    Парфемите се трајни и заводливи ,единствен недостаток им е накитот ,се што имав ми огрди.

Орифлејм доста изгуби на квалитет ,а богами и на квантитет.Есента порачав една мрсна сенка за очи ,демек не се размачкувала ,ми ја фалеа нешто невидено. Кога ,прво ставање ,не постои ни час време - сета ми се собра ! А бојата - од темно виолетова во кутивчето ,на моите капаци едвај имаше виолетова нијанса.
    Единствено незаменливи се сјаевите Глос Бустер и парфемот Денсинг Лејди (ама трае 3 секунди !). Порано стварно го владееа пазарот на козметички производи ,ама сега се даун !

5 : 1 - AVON !!!

17. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.650
    Допаѓања:
    4.555
    И двете користам различни производи од двете фирми и сум задоволна

18. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    8.484
    Авон иако за тие пари може да се купи нешто поквалитетно проверено и од појака фирма, ама воопшто не сум задоволна од накитот ташните и слични модни додатоци бидејќи веднаш поцрнуваат и губат на изглед како со години да си ги носел изгледаат особено тие некои “ позлатени “ работи

19. mamma-mia

mamma-mia Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    1.028
    Допаѓања:
    2.261
    и двете се релативно добри фирми но јас сепак би се одлучила за орифлејм. имам користено повече продукти од таму па затоа :)

20. kuklicka55

kuklicka55 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2010
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    0
    знае ли некој како може да се зачленам во авон