Орифлејм или Авон?

Discussion in 'Тело' started by meredith, Apr 18, 2010.

?

Која марка ја претпочитате?

1. Oriflame

311 vote(s)
    30.1%
  2. Avon

721 vote(s)
    69.9%
  1. Juicy

Juicy Популарен член

Авон - Имаат подобри производи :)

2. t.w.e.e.t.y

t.w.e.e.t.y Истакнат член

дефинитивно, АВОН! :)

3. Lady97

Lady97 Популарен член

Авон :mm:

4. Belisima

Belisima Истакнат член

Авон

5. Tanny

Tanny Популарен член

Мислам дека подобар е АВОН.

6. mime87

mime87 Популарен член

Работев едно време со авон но плаќањето бркање муштерии ми дојде како товар сега пак ме фаќа ќеф да почнам заради производите има убави работи ама се предомислувам заради (редовните плаќачи) :D

7. i-v-a-n-4-e

i-v-a-n-4-e Популарен член

дефинитивно ОРИФЛЕЈМ, поради тоа што сите производи им се супер особено парфемите, се од GIORDANI, и имаат супер маскари. :) :) :)

8. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

и Орифлејм и Авон ;) :)

9. christina

christina Истакнат член

Ни едното ни другото. :)

10. Hipster

Hipster Форумски идол

Пред само 4-5 години Oriflame владееа со македонскиот пазар и имаше мн ефитни прозиводи. знам уште тогаш знаевме да нарачаме со мајка ми по некој производ. Ок беа ама не беа ништо посебно. Но ја зезнаа работата. Лично имав добиено продукти со поминат рок, расипани, и притоа одбија да ми ги врата парите за нив. Но откако дојде авон, им опадна побарувачката. ова го знам од лично искуство и од разговор со дистрибутер на двете фирми. Е сега овие 2 годни, Авон ги намали цените кај нас драстично, Oriflame сега има далеку поскапи цени од Авон, но за среќа го подобри квалитетот. Користам и од едната и од другата команија производи, но од Авон имам пробано 90% од производите. дефинитвно мојот глас оди за нив. Ќе набројам неколку причини со што ќе го елаборирам својот избор:
    1. Кармините на Авон се далеку подобри. Имам земено кармин од Орфламе, катастрофа квалитет. сега се подобрија малце но цените им се превисоки.
    2.Парфемита на Авон се далеку поквалитетни. Лично ги имам пробано:
    [​IMG]-штета што не го има во мк веќе невиден парфем, мириса а кокос, и трае со денови мирисот
    Сите ми се прекрасни, немам замерка во никој вид. траат долго сите.
    3.Најдобрата маскара[​IMG]
    Има екстра ефект за ниска цена.(отприлика до 250 денари)
    4. PLanet spa http://www.google.com/imgres?q=planet+spa&um=1&hl=en&biw=1280&bih=670&tbm=isch&tbnid=xJM6UgD6SaC2mM:&imgrefurl=http://www.modalogia.com/2009/02/11/2455/&docid=uNXQ5ix-KjZveM&w=437&h=311&ei=4-FaTvyEPIbd4QSSm9CsBQ&zoom=1&iact=hc&vpx=803&vpy=87&dur=548&hovh=189&hovw=266&tx=97&ty=120&page=1&tbnh=170&tbnw=224&start=0&ndsp=18&ved=1t:429,r:10,s:0[img]
    Најубавите креми со најголема можна хидратација од сите креми на авон најкрено. побани ми се сите видови најзадоволна од морска сол и маслиново. Маските за коса се мн подобри него било кој од Лореал или нивеа. Често одат во коплет 2 призводи за 500 денари.
    5. Anew-производите за зрела кожа се иновација. Особено против целулит е дефинивно најдобра до сега.
    и за крај ќе додам само кога има распродажби или специјални прозиводи можат да се најдат за м ниски цени. А квалитетот е сосема ист.
    п.с Нaкитот е го коменирам фетиш ми е :inlove:

11. i-v-a-n-4-e

i-v-a-n-4-e Популарен член

Не знам зошто го преферирате толку Авон. Не можам да зборувам за вас ама според мене Орифлејм се подобри. Не знам колку пати ми се има случено да порачам некои производи од Авон а стасат сосема некои други производи. И од тој шампонот на Naturals фатив првут и од тогаш ништо не сум порачала од Авон. А додека од производите на Орифлејм сум презадоволна, особено од перлите на Giordani, а исто така и од парфемот Giordani Gold Shine. Све ми е убаво од Орифлејм, а исто така имаат и супер кампањи за регрутирање. ORIFLEIM FOREVER !

12. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Орифлејм :) подобри ми се од авон во многу производи,освен некои што се издвојуваат ;)

smiley-32 likes this.
  13. Em4ii

Em4ii Истакнат член

авон :)

14. Adi888

Adi888 Форумски идол

Авон дефинитивно. :)

15. INSIDIOUS

INSIDIOUS Истакнат член

Авон :) Мајка ми е претставник, па добиваме и попусти на некои производи. Од декоративната козметика не порачуваме мн мн оти боите не испаѓаат како на сликата што се. Секогаш кога има попуст (за претставниците) за некој од „луксузните“ парфеми го порачуваме, вредат! :!:
    На орифлеим кога го разгледувам каталогот некако мн шуто ми делува, ми се чини мн малку производи имаат :?: Сепак од орифлеим си порачувам четки за заби :lol:

16. Sanniii

Sanniii Популарен член

Авон. ;)

17. Kylie

Kylie Истакнат член

Задоволна сум и од oriflame и од avon, но сепак повеќе ми се допаѓаат производите на avon :)

18. NovusOrdoSeclorum

NovusOrdoSeclorum Популарен член

За нас дистрибутерите е подобар Орифлејм...ем можеш да направиш и минимална нарачка, ем заработката ти е поголема во секој случај, а и веднаш можеш да си ги подигнеш производите наместо како во Авон да чекаш недела дена. Јас во Авон бев зачленета 2 години и не видов никаков аир од тоа. Сега сум и во Орифлејм и ем појше ми нарачуваат од таму, ем имам појше удобности :)

19. Ivah

Ivah Истакнат член

и орифлејм и авон, но во секој слуЧај би го избрала орифлејм

20. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Имам пробано производи и од Авон и од Орифлејм, ама некако повеќе ги сакам оние на Авон. Повеќе ми се испробани, задоволна сум од нив, додека некои производи на Орифлејм ми создаваат алергиски реакции. Од Орифлејм единствено би купила некој парфем бидејќи имаат убава палета на трајни парфеми.

crazylady likes this.