Работев едно време со авон но плаќањето бркање муштерии ми дојде како товар сега пак ме фаќа ќеф да почнам заради производите има убави работи ама се предомислувам заради (редовните плаќачи)
дефинитивно ОРИФЛЕЈМ, поради тоа што сите производи им се супер особено парфемите, се од GIORDANI, и имаат супер маскари.
Пред само 4-5 години Oriflame владееа со македонскиот пазар и имаше мн ефитни прозиводи. знам уште тогаш знаевме да нарачаме со мајка ми по некој производ. Ок беа ама не беа ништо посебно. Но ја зезнаа работата. Лично имав добиено продукти со поминат рок, расипани, и притоа одбија да ми ги врата парите за нив. Но откако дојде авон, им опадна побарувачката. ова го знам од лично искуство и од разговор со дистрибутер на двете фирми. Е сега овие 2 годни, Авон ги намали цените кај нас драстично, Oriflame сега има далеку поскапи цени од Авон, но за среќа го подобри квалитетот. Користам и од едната и од другата команија производи, но од Авон имам пробано 90% од производите. дефинитвно мојот глас оди за нив. Ќе набројам неколку причини со што ќе го елаборирам својот избор: 1. Кармините на Авон се далеку подобри. Имам земено кармин од Орфламе, катастрофа квалитет. сега се подобрија малце но цените им се превисоки. 2.Парфемита на Авон се далеку поквалитетни. Лично ги имам пробано: -штета што не го има во мк веќе невиден парфем, мириса а кокос, и трае со денови мирисот Сите ми се прекрасни, немам замерка во никој вид. траат долго сите. 3.Најдобрата маскара Има екстра ефект за ниска цена.(отприлика до 250 денари) 4. PLanet spa http://www.google.com/imgres?q=planet+spa&um=1&hl=en&biw=1280&bih=670&tbm=isch&tbnid=xJM6UgD6SaC2mM:&imgrefurl=http://www.modalogia.com/2009/02/11/2455/&docid=uNXQ5ix-KjZveM&w=437&h=311&ei=4-FaTvyEPIbd4QSSm9CsBQ&zoom=1&iact=hc&vpx=803&vpy=87&dur=548&hovh=189&hovw=266&tx=97&ty=120&page=1&tbnh=170&tbnw=224&start=0&ndsp=18&ved=1t:429,r:10,s:0[img] Најубавите креми со најголема можна хидратација од сите креми на авон најкрено. побани ми се сите видови најзадоволна од морска сол и маслиново. Маските за коса се мн подобри него било кој од Лореал или нивеа. Често одат во коплет 2 призводи за 500 денари. 5. Anew-производите за зрела кожа се иновација. Особено против целулит е дефинивно најдобра до сега. и за крај ќе додам само кога има распродажби или специјални прозиводи можат да се најдат за м ниски цени. А квалитетот е сосема ист. п.с Нaкитот е го коменирам фетиш ми е
Не знам зошто го преферирате толку Авон. Не можам да зборувам за вас ама според мене Орифлејм се подобри. Не знам колку пати ми се има случено да порачам некои производи од Авон а стасат сосема некои други производи. И од тој шампонот на Naturals фатив првут и од тогаш ништо не сум порачала од Авон. А додека од производите на Орифлејм сум презадоволна, особено од перлите на Giordani, а исто така и од парфемот Giordani Gold Shine. Све ми е убаво од Орифлејм, а исто така имаат и супер кампањи за регрутирање. ORIFLEIM FOREVER !
Авон Мајка ми е претставник, па добиваме и попусти на некои производи. Од декоративната козметика не порачуваме мн мн оти боите не испаѓаат како на сликата што се. Секогаш кога има попуст (за претставниците) за некој од „луксузните“ парфеми го порачуваме, вредат! На орифлеим кога го разгледувам каталогот некако мн шуто ми делува, ми се чини мн малку производи имаат Сепак од орифлеим си порачувам четки за заби
За нас дистрибутерите е подобар Орифлејм...ем можеш да направиш и минимална нарачка, ем заработката ти е поголема во секој случај, а и веднаш можеш да си ги подигнеш производите наместо како во Авон да чекаш недела дена. Јас во Авон бев зачленета 2 години и не видов никаков аир од тоа. Сега сум и во Орифлејм и ем појше ми нарачуваат од таму, ем имам појше удобности
Имам пробано производи и од Авон и од Орифлејм, ама некако повеќе ги сакам оние на Авон. Повеќе ми се испробани, задоволна сум од нив, додека некои производи на Орифлејм ми создаваат алергиски реакции. Од Орифлејм единствено би купила некој парфем бидејќи имаат убава палета на трајни парфеми.