Не се иста класа, не може да се споредуваат. Кај нас постои таа споредба веројатно поради тоа што се појавија во речиси исто време на пазарот, а и двете компании работат на истиот принцип, го имаат истиот принцип на продажба. Авон се каде-каде поквалитетни и пореномирани. Имаат солидна козметика и ги ставам во ист ранг со Менхетн, рецимо... Сенките на Авон, сјаевите, кармините, руменилото во перли, целата декоративна козметика е одлична. Орифлејм имаат добри лакови за нокти и купки што убаво мирисаат,други производи не сум користела за да знам. Парфеми им се за нигде и на двете, ниту едните, ниту другите се трајни...
Ниту едно, ама ете нека биде Авон, колку што имам искуство по квалитетни се производите на Авон. Јас бев едно време зачленета во Орифлејм ама ич не сум задоволна од условите и поените кои ги добиваш како член. За да можеш да имаш добар приход, треба месечно да порачаш 5 парфеми како ништо, а кој би ти порачал толку... и накрај се откажав.
Oriflame се разбира. Најмногу поради тоа што е европска компанија и потекнува од доста развиена земја Шведска. Користи искучително природни состојки. Не се тестира на животни. Има добар однос врз животната средина. Ги почитува најновите стандарди во козметиката и секојдневно се вршат истражувања за да се подобрат производите.
Порачувам и од Авон и од Орифлејм. Добро, малку повеќе од Авон. Еве порачав сега од Орифлејм гел за туширање од кокос да видам какво е
Oriflame..премногу сум задоволна од производите и плус со тоа што сум зачленета секој месец има подароци а и парфемите се премногу квалитетни и траат ..и авон е добра компанија но сепак мислам дека Oriflame е поубаво ..
Oriflame-дефинитивно,според мене има поубав избор и поквалитетен за разлика од Авон каде што се поскапи а по неквалитетни... Иначе кој сака да се зачлени,слободно нека ми пише <3
И едната и другата ми се ОК,ама повеќе ме влече накај AVON. Инаку и во двете компании ужасно ме нервира што се продаваат паста за заби,четки за заби,крпи и сл. Се друго ми е ок.
Не би истакнала некое повеќе. Според мене и Орифлејм и Авон се тука негде со квалитетот, немам забележано некоја голема разлика.
Во Авон не се продаваат четки за заби и сапуни и крпи само во Орифлеим ги има. И мене ми мн глупо од каталог да си купувам сапун и четка за заби
Во Авон како да имаат поголем, поразновиден избор, ама некако ми се поскапи , барем јас така мислам. Од, Авон тоа што си нарачав и не ми се покажа баш најдобро... Од Орифлеим од една до друга крајност ми одат производите кои сум ги пробала.
И двете ги користам бидејки се најдобри,има сега и некои подобри произвбоди на авон или орифллејм ама повеќето ми се Авон.
Oriflame - проверено најдобри!! Инаку има многу убава кампања за зачленување, http://mk.oriflame.com/recruits/show.jh ... =RCGlamour за направена порачка од 100 БП првиот месец ја добивате вечерната ташничка бесплатно, вториот парфемот џордани златниот и третиот ташната. Преубави се Ако е заинтересиран некој, нека ми пише лп.
Ај некоја феминка ако има што е зачленета во Авон нека ми пише во ЛП да ја прашам нешто. А инаку, да не бидам офф топок, повеќе производи користам од Авон
Mалку каснам со одговорот, ама нема да ми замерите. Гелот за околу очи е наменет за сите возрасти - не е против брчки, ами за уморени, потечени очи. Оние кои го имаат, нека заприметат како секундарно им се лади делот под очите кога го нанесуваат - милина!
Ај ако има некој зачленет во Авон нека ми каже што се добива? Зашо една другарка ми кажуваше парфеми и давале и други производи.. Ај објаснете ми подетално
Зависи имам работи од орифлејм и од авон имаат мали разлики ама сепак мене ми се тие две стандард за козметика и сминки