авон се прави порачка во недела понеделник или вторник и стигнуваат одма во петок, а за орифлејм незнам
Претставник ли си? За Авон или Орифлеим? Знам дека ако закасниш еден со плаќањето во Авон ништо нема да биде а кај орифлеим незнам
Задоволна бев и од Орифлејм и од Авон. Но завчера добив мат лак од Авон, сив, убав е ама истиот ден после 3-4 саати лакот од ноктите ми се излупи на краевите, на врвовите... а бидејќи е мат, неможам да ставан прозирен за да го штити бидејќи нема да го има ефектот на мат лак... за друго ги бива ама за лакови не, пак ваква грешка не правам...
^ Истото мене ми се случи со лак од Авон,исто сив мат,таков неквалитет немам видено. И после еден месец се згрутчи,никаков стана,не се ни мачка.. Е овој:
Јас сум претставник на Авон неколку години. Кога стануваш нов претставник има посебни понуди со услови како за почетници и ако ги исполниш условите си добиваш подарок (сега незнам што има јас кога се зачленував имаше перли, маскара, парфем...), а иначе имаат и врзани понуди за неколку кампањи. на пример изминативе три кампањи имаше понуда ако имаш вкупна продажба од 12000 може да порачаш парфем за 25ден, ако имаш 17000 паричник и парфем исто за 25 ден. итн. Секогаш има некоја врзана понуда за неколку кампањи. И да не бидам офф топик дефинитивно сум за АВОН...
и јас за овој зборам. да знаев дека е вакво с**ње ( да ми простите на изразот) немаше ни 5 денари да дадам, а не 160...ужас невиден.
Авон. Досега ниту еден нарачан производ не бил промашена инвестиција Да не почнувам да разглабам за ОрифLAME :roll:
Накитот е убав и во во двете-штом нема никел сум задоволна. Парфем можам да нарачам само доколку има ароматизирана хартија,зошто неможам секој парфем да го поднесам,но многупати и ми се има случено во каталозите на Oriflame,парфемот што ќе го нарачам да си нема никаква допирна точка со мирисот што бил претставен. Маскари коректори и сјаеви обавезно корисам од АВОН веќе со години, а за тоници од Орифлејм, за останатото ептен треба да е нешто поволно и да ми го препорачаат за да го купам, се останато купувам од парфимерии. А во однос на цените сметам дека Oriflame се поефтини, но Avon според мене имаат подобар квалитет.
Па повеќе би рекла Авон. Од Орифлејм неколку пати имам купено туш за очи и не см задоволна. Само шампоните ( овошните) и кремите за тело мисе допаѓаат. Од Авон ми се допаѓаат сенките , кармините , перлите за лице..значи би издвоила Авон.
Е и јас го имам па вакво нешто барем досега ми се нема десено А и за АВОН сум дефенитивно имаат подобри производи
знае ли некој да ми каже кај можам да ги најдам производите на авон освен да ги нарачувам? иначе мене повеќе ми се допаѓаат производите на авон,на орифлејм парфемите многу брзо изветрејуваат а на авон си траат дур не ги потрошиш ама и на авон производите некои се па претерано скапи (не сите некои ) според мене и лаковите не се баш нешто ...
Го има некој користено виткачот за трепки од Орифлеим? Во наредниот број ке биде 90 ден, се мислам дали да го порачам, некако на сликата не ми изгледаше баш нај нај. Делот за трепките ми изгледаше доста прав, нели треба да поокруглест
Па... Авон нека биде. Последниве 3 години порачувам само од Авон.. додека предтоа порачуваше мајка ми само од Орифлејм.. Доста интересни работи има за доста прифатливи цени. Еве последниов пат си порачав комплет силиконски капки со шампончиња некои.. Римел и 3 купки за тело..
Јас го имам користено, го порачав кога беше на понуда исто така околу 90 ден. го платив. Супер ги витка трепките, дури имаш и резервна гмичка за да ја замениш кога ќе ти се оштети.