Според мене подобри се Авон. Веќе некое време користам неколку нивни производи и сум задоволна. Имаат поголем избор, секогаш има некој нов производ или акција, а и цените им се попристапни.
Па ги користам производите и на Авон и на Орифлејм но сепак повеќе производи имам од Авон , повеќе ми се допаѓаат .
Во последно време не купвам од Орифлејм или Авон. Сфатив дека во некој подобро снабден супермаркет има подобри и поквалитетни производи, кои повеќе се исплаќаат. Сум користела многу производи и од едните и од другите ама нема некој производ премногу да ме фасцинира со квалитет. И плус вака во супермаркет ја гледаш големината, колку е количински. А вака во каталог некои производи си мислиш многу големи се, па на крајот кога ќе ти ги донесат- минијатурни ...
Досега сум имала лоши искуства со Авон, и кога бев таму зачленета сите ми се жалеа од одредени производи. Затоа сега сум зачленета во Орифлејм, и фала Богу се е во ред
Нормално неможе сите производи да бидат добри и во Авон и во Орифлејм но овде се бара споредбата помеѓу нив. Секако сите купуваме и од маркети и од парфимерии и слично. Космодикс сподели ги лошите искуства, нели затоа е темата да видиме кои им се позитивните/негативните страни да не наидеме и ние на лошо искуство. Кои беа лошите искуства со Авон, а кои се сега позитивните со Орифлејм?
Космодикс сподели ги лошите искуства, нели затоа е темата да видиме кои им се позитивните/негативните страни да не наидеме и ние на лошо искуство. Кои беа лошите искуства со Авон, а кои се сега позитивните со Орифлејм?[/quote] Од Авон оние маскарите што се со две четки, едната заглавувала или се кршела. Јас имам лошо искуство со оние шампоните против мрсна коса, уште повеќе ми се мрсеше. Еден шампон(не се секавам кој беше, знам дека уште го има по каталозите, а одамна ми се има мене случено то), ич не правеше пена, па пола шампон ќе ти отиде да се избањаш. Од Орифлејм имам поплака дека лаковите од Giordanni биле засушени.
Работев и во Орифлем и сега во Авон.. екако позадоволна сум од Авон има многу поголем избор на производи, и многу мис е допаѓаат, а за разлика од Орифлем , има добри парфеми, ама пак ке си кажам, Авон си е Авон позз
дај кажете како да го откажам членството во авон таа што ме зачлени си прави порачки замислете во мое имаке ме наседне ке си пораца и нема да си ја плати и ке треба јас да плакам за порачка што не сум ја порачала
дефинитивно ОРИФЛЕИМ <333 ! Јас сум и зачленета во орифлеим .. задоволна сум од сите поризводи до сега што сум ги користела од орифлеим
Во која зона си? Стапи во контакт со зоналниот менаџер, објасни му ја ситуацијата. А ако го знаеш твојот претставнички број најави се на страната на Авон и смени си ја лозинката. Мислам дека таа што прави порачки во твое име нема да може да прави повеќе, бидејќи како што знам порачки се прават директно од веб страната.
Зависи како, понекогаш користам производи од орифлејм а понекогаш од авон, така да неможам со сигурност да кажам ама пошто повеќе производи имам користено од орифлејм така да орифлејм
Значи дефинитивно би ја препорачала козметиката на Авон. Производите се навистина убави а и цените се прилагодливи. Според мене, орифлејм може да се класифицира на многу пониско ниво во споредба сп авон.