1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Орифлејм или Авон?

Дискусија во 'Тело' започната од meredith, 18 април 2010.

?

Која марка ја претпочитате?

1. Oriflame

309 глас(а)
    30,0%
  2. Avon

721 глас(а)
    70,0%
  1. kolache.99

kolache.99 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2012
    Пораки:
    666
    Допаѓања:
    808
    Јас купувам и од двете, ама сепак Авон :rofl:

2. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    jas kupuvam maskari od oriflame i mleko za telo avon

3. simpaticnaa

simpaticnaa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    1.012
    Допаѓања:
    684
    мене повеќе ми се допаѓаат производите од авон

4. EMoonlight

EMoonlight Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    13.815
  5. Heleny

Heleny Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2012
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    876
    Многу почесто нарачувам производи на Орифлејм. Ете навика, а инаку Planet Spa целата колекција на Авон е совршенство едно! :wasntme:

6. l0vE...-love

l0vE...-love Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2012
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    144
  7. the-girl1

the-girl1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    1.297
    Допаѓања:
    664
  8. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.437
    Допаѓања:
    17.076
    Ај ја да ве прашам нешо, мислам дека тука може. :wasntme:
    Има некој шо е тоа како претставник на Авон? Мене ми понудија па незнам интересно ми се чини од една страна, од друга па незнам :?:. Кој има искуство да ми каже шо и како :wasntme:

9. WhiteAngell

WhiteAngell Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2012
    Пораки:
    735
    Допаѓања:
    2.315
    Јас сум сега ново зачленета сеуште незнам како одат сите работи но интересно е...порачката ја праќаш преку интернет , ти ја носат до дома , плаќаш на уплатница во банка, сигурно имаш по некој подарок мислам по многу поволна цена, сега јас за 25 денари ќе добијам парфем и маскара. Тоа е одприлика :)

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    Еве и јас нов член на Авон. И секако повеќе ми се допаѓаат нивните производи и кога и да сакав нешто да порачам а нема од каде многу се нервирав, сега кога ми понудија баш се израдував. Уште незнам се што како иде. Почнувам од Јануари. Нека се наоѓа по некоја занимација :D Иначе ми кажаа дека ако првиот месец направиш порачка од 2200 ден тогаш ги добиваш парфемот и маскарата.

11. Rna

Rna Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    63
    Пааа и двете. :)

12. levely

levely Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    902
    Јас би ти препорачала да се зачлениш во Орифлеим.Сега за Нова година ома многу подароци за новозачленетите а исто така имаш и заработка, доколку зачлениш некој например сега како тебе што ти понудиле во Авон , така ако ти му понудеш на некој друг за се зачлени и тој го прифати тоа добиваш ти , доколку тој што си го зачленила направи 100 БП (бонус поени) ,а исто така и направиш тебе ти стигнуваат околу 150 до 200 денари на сметката ако зачлениш двајца ќе имаш 300 денари и така ќе можеш да си го развиеш бизнисот.Исто така има и многу понуди и подароци доколку правиш по 100 БП.А пак во Авон една моја роднина е зачленета и ги плаќа каталозите кои ги добива по 20 денари од каталог а Офилеим мислам дека се плаќаат но е поефтино....Исто така и нема скоро ич заработка , бидејќи во Орифлеим има набавна цена на прозводите а во Авон мислам дека нема :)

13. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Морам да те корегирам. Во Авон заработуваш од 15% до 25% редовен попуст, плус секоја кампања има мотивациони програми за претставници со кои можеш да стигнеш и до 40% или 45% попуст. Еве пример, сега има мотивациона програма со која секој претставник што ќе направи порачка од 3000 денари добива ташна за 25 денари. А за новите претставници исто така има мотивациони програми на секои две кампањи. Моменталната е: секој нов претставник што ќе направи порачка од минимум 2000 денари добива парфем Little Black Dress и маскара Supershock за 25 денари. Значи, со порачка од 3000 денари новите претставници добиваат парфем, маскара и ташна за смешни 60 денари ;)
    pamelche ако си заинтересирана за членство во Авон контактирај ме преку лп, ќе ти објаснам се што и како ;) :)

14. nadja.d

nadja.d Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2012
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    220
    Да,но добрата страна во Орифјем е што можеш да си направиш порачка и за 500 ден,а пак го добиваш стандардниот попуст од околу23-24%,исто е и за 500 и за 1500 денари,аколку што знам во Авон мора да направиш минимум 1500 ден да помал попуст околу 15% ако не се лажам,така што си обврзан да правиш поголеми порачки.
    Мене на пример не ми одговара Авон,јас правам помали порачки од 500 до 1000ден,лично за мене и моите блиски,си порачуван и добивам ист попуст како и за голема порачка.Мене лично по ми одгавара.

15. Natasha2012

Natasha2012 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    416
  16. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Можеш и во Авон да пуштиш помала порачка ;) и воопшто не си обврзан да правиш големи порачки. Секоја поголема порачка е плус за тебе, ги фаќаш сите мотивациони програми што ги спомнав погоре :)

17. levely

levely Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    902

Се сложувам со nadja.d .Еве некој зачленет во авон не е во можност да направи порачка од 3000 денари и сега што ? Нема поклони , додека пак во орифлејм и да направиш порачка од 500 данари добиваш поклон.Еве например јас во првиот каталог односно првата порачка фактурата ми беше цели 600 денари а јас добив целата колекција на Џордани (парфем, ролон ,крем) за ќе кажам смешни 20 денари.Така беше и во следните 3 каталози односно мене порачките ми беа најмногу 1000 денари а пак добивав поклони:Ташна , парфем , несесер со маскара и кармин внатре и колекцијата што ја спомнав погоре :)

18. Afrodita25

Afrodita25 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    75
    Почесто користам производи од Орифлејм

19. nadja.d

nadja.d Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2012
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    220
    Левели,сега со кој се сложуваш?Гледам и ти како мене си застапник на орифлејм,а Нати.п на авон.

20. levely

levely Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    902
    Се извинувам , моја грешка :tmi: