Орифлејм или Авон?

Дискусија во 'Тело' започната од meredith, 18 април 2010.

?

Која марка ја претпочитате?

1. Oriflame

309 глас(а)
    30,0%
  2. Avon

721 глас(а)
    70,0%
  1. kolache.99

kolache.99 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2012
    Пораки:
    666
    Допаѓања:
    808
    Јас купувам и од двете, ама сепак Авон :rofl:

2. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    jas kupuvam maskari od oriflame i mleko za telo avon

3. simpaticnaa

simpaticnaa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    1.012
    Допаѓања:
    686
    мене повеќе ми се допаѓаат производите од авон

4. EMoonlight

EMoonlight Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    13.815
  5. Heleny

Heleny Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2012
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    876
    Многу почесто нарачувам производи на Орифлејм. Ете навика, а инаку Planet Spa целата колекција на Авон е совршенство едно! :wasntme:

6. l0vE...-love

l0vE...-love Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2012
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    144
  7. the-girl1

the-girl1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    1.297
    Допаѓања:
    664
  8. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.608
    Допаѓања:
    17.452
    Ај ја да ве прашам нешо, мислам дека тука може. :wasntme:
    Има некој шо е тоа како претставник на Авон? Мене ми понудија па незнам интересно ми се чини од една страна, од друга па незнам :?:. Кој има искуство да ми каже шо и како :wasntme:

9. WhiteAngell

WhiteAngell Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2012
    Пораки:
    735
    Допаѓања:
    2.315
    Јас сум сега ново зачленета сеуште незнам како одат сите работи но интересно е...порачката ја праќаш преку интернет , ти ја носат до дома , плаќаш на уплатница во банка, сигурно имаш по некој подарок мислам по многу поволна цена, сега јас за 25 денари ќе добијам парфем и маскара. Тоа е одприлика :)

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    Еве и јас нов член на Авон. И секако повеќе ми се допаѓаат нивните производи и кога и да сакав нешто да порачам а нема од каде многу се нервирав, сега кога ми понудија баш се израдував. Уште незнам се што како иде. Почнувам од Јануари. Нека се наоѓа по некоја занимација :D Иначе ми кажаа дека ако првиот месец направиш порачка од 2200 ден тогаш ги добиваш парфемот и маскарата.

11. Rna

Rna Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    63
    Пааа и двете. :)

12. levely

levely Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    902
    Јас би ти препорачала да се зачлениш во Орифлеим.Сега за Нова година ома многу подароци за новозачленетите а исто така имаш и заработка, доколку зачлениш некој например сега како тебе што ти понудиле во Авон , така ако ти му понудеш на некој друг за се зачлени и тој го прифати тоа добиваш ти , доколку тој што си го зачленила направи 100 БП (бонус поени) ,а исто така и направиш тебе ти стигнуваат околу 150 до 200 денари на сметката ако зачлениш двајца ќе имаш 300 денари и така ќе можеш да си го развиеш бизнисот.Исто така има и многу понуди и подароци доколку правиш по 100 БП.А пак во Авон една моја роднина е зачленета и ги плаќа каталозите кои ги добива по 20 денари од каталог а Офилеим мислам дека се плаќаат но е поефтино....Исто така и нема скоро ич заработка , бидејќи во Орифлеим има набавна цена на прозводите а во Авон мислам дека нема :)

13. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Морам да те корегирам. Во Авон заработуваш од 15% до 25% редовен попуст, плус секоја кампања има мотивациони програми за претставници со кои можеш да стигнеш и до 40% или 45% попуст. Еве пример, сега има мотивациона програма со која секој претставник што ќе направи порачка од 3000 денари добива ташна за 25 денари. А за новите претставници исто така има мотивациони програми на секои две кампањи. Моменталната е: секој нов претставник што ќе направи порачка од минимум 2000 денари добива парфем Little Black Dress и маскара Supershock за 25 денари. Значи, со порачка од 3000 денари новите претставници добиваат парфем, маскара и ташна за смешни 60 денари ;)
    pamelche ако си заинтересирана за членство во Авон контактирај ме преку лп, ќе ти објаснам се што и како ;) :)

14. nadja.d

nadja.d Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2012
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    220
    Да,но добрата страна во Орифјем е што можеш да си направиш порачка и за 500 ден,а пак го добиваш стандардниот попуст од околу23-24%,исто е и за 500 и за 1500 денари,аколку што знам во Авон мора да направиш минимум 1500 ден да помал попуст околу 15% ако не се лажам,така што си обврзан да правиш поголеми порачки.
    Мене на пример не ми одговара Авон,јас правам помали порачки од 500 до 1000ден,лично за мене и моите блиски,си порачуван и добивам ист попуст како и за голема порачка.Мене лично по ми одгавара.

15. Natasha2012

Natasha2012 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    417
  16. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Можеш и во Авон да пуштиш помала порачка ;) и воопшто не си обврзан да правиш големи порачки. Секоја поголема порачка е плус за тебе, ги фаќаш сите мотивациони програми што ги спомнав погоре :)

17. levely

levely Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    902

Се сложувам со nadja.d .Еве некој зачленет во авон не е во можност да направи порачка од 3000 денари и сега што ? Нема поклони , додека пак во орифлејм и да направиш порачка од 500 данари добиваш поклон.Еве например јас во првиот каталог односно првата порачка фактурата ми беше цели 600 денари а јас добив целата колекција на Џордани (парфем, ролон ,крем) за ќе кажам смешни 20 денари.Така беше и во следните 3 каталози односно мене порачките ми беа најмногу 1000 денари а пак добивав поклони:Ташна , парфем , несесер со маскара и кармин внатре и колекцијата што ја спомнав погоре :)

18. Afrodita25

Afrodita25 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    75
    Почесто користам производи од Орифлејм

19. nadja.d

nadja.d Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2012
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    220
    Левели,сега со кој се сложуваш?Гледам и ти како мене си застапник на орифлејм,а Нати.п на авон.

20. levely

levely Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    902
    Се извинувам , моја грешка :tmi: