Авон е далеку подобро од Орифлејм во квалитетот. Инаку досега сум ги користела спреевите за тело, пудрата ја користам и коректор. Чекам да излезе новиот каталог да си нарачам нешто ново
Ретко користам производи од Авон.Имам лошо искуство со нивниот накит,а можам да ги пофалам производите од линијата Планет спа.Јас сум долгогодишен корисник на производите на Орифлејм и задоволна сум од нивниот квалитет.Посебно би ги издвоила парфемите.Тоа и ме привлече да бидам нивни консултант.
Авон дефинитивно се подобри од Орифлеим.И тоа во сите категории, и парфеми ( милам кај АВОН нема утка), и декоративна козметика. А за ПЛАНЕТ СПА чиста 10.
Гласам за Орифлејм,ги користам нивните производи.Од Авон долго време немам дури погледнато ни каталог бидејќи никој од мојата околина не работи со нив,затоа не ги ни користам,незнам какви производи и новитети имаат.
AVON definitivno se sto sum poracala do sega prezadovolna sum od proizvodite posebno od PLANET SPA... devojki dali bi sakala nekoja od vas da raboti za avon?vo narednive kampanji ima dosta interesni podaroci i popusti...dokolku nekoja e zainteresirana neka mi pise vo poraka ke i objasnam so zaclenuvanjeto sekako ke ima i podarok noviot parfem FEMME...
Aвон секако барем цените одговараат на квалитетот иако можат и малку пониски а орифлејм високи цени за мн слаб квалитет еве на пр за маскара и пудра цените им се 250 и 300 до 350 пудра а изгледа ко ништо да си ставила
Конкретно за орифлејм, SAMIRA се зависи од пудрата и што бараш ти. Навистина некои пудри се средно покривни, но некој баш такви бара, како на пример јас, сакам пудри со покривност како ББ кремат. Но некои пудри како што е Џордани Голд, која за жал е за зрела кожа има неверојатна прекривност и навистина добри нијанси...
dali sakas da se zaclenis vo avon davaat poklon parfem dve tasni i kese za pari na tebe e samo da si prais poracki ова ми го пиша едно девојче денес. како би можела да се зачленам? и дали ке треба редовно после тоа да порачувам или како иде работата, пошто гледам нешто и подароци давале. Да ме информира некој?
Ако сакаш да добиваш подароци треба да правиш поголеми нарачки најверојатно над 3000 денари. И плус нема многу да заработиш. Не мора редовно да порачуваш кога можеш тогаш.
Од авон користам и во суштина сум задоволна а од орифлејм немам користено ништо освен тоа за испуканиа кожа ама не ми се свиѓаше не се ни сеќавам. сега во каталогот има 2 такви за 130 денари па ке си купам евтини се