1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Орифлејм или Авон?

Дискусија во 'Тело' започната од meredith, 18 април 2010.

?

Која марка ја претпочитате?

1. Oriflame

309 глас(а)
    30,0%
  2. Avon

721 глас(а)
    70,0%
  1. Femin4e.mk

Femin4e.mk Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2014
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    145
    Орифлејм сите лакови и препарати за нега ми се од таму и презадоволна сум, макар што и од авон знам да порачам по нешто :)

2. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    И Oriflame и Avon :)

3. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.878
    Допаѓања:
    33.326
    Орифлејм :)

4. nikiiii

nikiiii Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    942
    авооон :)

5. Emilia.Attias

Emilia.Attias Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    909
    Допаѓања:
    575
    Задоволна сум и од Oriflame и од Avon. :)

6. swath.a

swath.a Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2014
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    21
    Девојки сакам да станам претставник во авон ама работата е што не сум многу информирана. :( Дали има одредена возраст и подетално да ми објасните.
    Ве молам ако некој знае или е претставник нека пише :* :*

7. Plavusa.17

Plavusa.17 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    4.133
    Допаѓања:
    6.033
    Мислам дека Орифлејм порано беа сосем ок, но откако се појави Авон кај нас ги засени, а тие не правеа ништо посебно да останат тоа што беа. Така да, мојот глас оди за Авон.

8. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Нема одредена возраст и иако си малолетна можеш да работиш. Пред се важно е да си најдеш добар претставник. Ако имаш можности да доаѓаш барем 1 месечно во Штип пиши ми инбокс ќе ти предложам претставничка истата што ми е мене. Секогаш ме известува за попусти и за се. Некогаш има ако продадам 4 или 5 парфеми од каталогот 700 денари се мои но јас тоа не го знам оти не го пишува таму а таа ме известува. За подароци да си соберам порачки и за се друго. Затоа важен е претставникот. Има некои воопшто не се замараат само зачлени се. Инаку можеш со личната карта на мајка ти и преку претставник за 2 дена ќе те зачлени. И ти треба само порачки да си собираш. Важно е во месецот да немаш помалку од 1500 денари оти плаќаш казна 120 денари и плус немаш процент. Порачките може да ти стигнуваат дома ама ќе си платиш 50 денари или пак ќе одиш од пунктот да си ги земеш е тогаш ништо не плаќаш. Четврток е редовен ден за порачка а понеделник се доплаќа 30 денари. Ако ги пуштиш понеделник ги земаш четврток, ако ги пуштиш четврток ги земаш другиот вторник. На секои 3 кампањи има подарок. Ете сега за 3 кампањи има подаорк спрејче за тело и уште нешто од планет спа само за 25 денари да ги земеш ама 2 месеци треба да направиш по 2500 денари порачки. Значи еден каталог трае 3 недели. Со порачките во кутија ти стига еден каталог бесплатен другите ако сакаш си ги порачуваш и плаќаш. Ако имаш порачки до 1500 денари за тебе немаш ништо плус ќе си доплатиш 120 денари. Ако имаш од 1500 до 3500 тогаш 15 проценти се твои. Ако имаш од 3500 до 6000 20% се твои. Над 6000 25% се твои. Важно е да работиш со сигурни луѓе кои нема да те излажат за подоцна ти да не им ги плакаш порачките и најдобро кога ќе им го дадше производот и парите да ти ги дадат. Плус ќе ти стига еден лист голем во кој имаш некои производи поефтини за тебе како претставник. Сметката за тоа што треба да платиш и до кога ќе ти биде во кутијата. Плаќај си редовно за да не ти растат камати. 15 денари е провизија во комерцијална банка, во другите е 40 денари. И тоа е тоа ако е нешто нејасно само прашај.

9. Nina23a

Nina23a Активен член

Се зачлени на:
    16 август 2014
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    19
    Мене лично не ми се свиѓаат произвоидите на Авон и Орифлејм.

10. swath.a

swath.a Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2014
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    21
    Фала ти еловес само не разбрав со порачките што ги правиш нели имаш проценти и тие проценти за што се :?: и како се порачува :^) после порачките во банка се плакаат?
    Може сум досадна малце али многу фалаа :*

11. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Значи имаш проценти ти објаснив колку и од колку пари. Значи ти треба каталог и даваш да разгледаат и на кој што мус е свиѓа си порачува. Важно е за 3 недели да собереш повеќе порачки од 1500 денари и ако пуштиш помала порачка од 1500 денари немаш ич проценти и плус од тебе плаќаш 120 денари. Значи ќе собираш порачки повеќе од 1500 денари. Тие проценти се твои пари. Пример 1500 подели го на 15% околу 150/200 денари нешто измеѓу доаѓа и тоа се твои пари, заработени и ти остануваат за тебе. И се порачува преку интернет најди си претставничка и првите порачки заедно ќе ги пуштите за да видиш како. И во банка да но откако ќе ги земеш порачките 10 дена имаш за да платиш несмееш да доцниш оти има камати. И во комерцијална банка ќе отидеш со уплатницата која ќе ти биде ставена во кутијата со се порачки и ќе си платиш таму.

12. Stefani999

Stefani999 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2012
    Пораки:
    702
    Допаѓања:
    601
    Сеа за сеа Орифлејм

13. ivka-pivka5

ivka-pivka5 Активен член

Се зачлени на:
    3 септември 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Defenetivno Avon....

14. Sunshine.Sunshine

Sunshine.Sunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    2.564
    Орифлејм, барем за сега.

15. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
  16. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Ни едно ни друго. :D

17. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.769
    Допаѓања:
    324.644
  18. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.276
    Ниту едната ниту другата. Сешто ми е потребно можам да си го најдам на обичниот пазар за шминки.

19. wonderful1

wonderful1 Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2014
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    31
    Најпрвин морам да ти признаам дека бев зачленета и во авон ама не сум задоволна подоцна се зачленив во орифјем и сеа сум презадоволна има голема заработка, подароци. доколку не ја платиш фактурата на време немаш камата. каталози можеш да појдеш таму и да ти дадат + а да не ги платиш

20. Irena18

Irena18 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2013
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    12