1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Орифлејм или Авон?

Дискусија во 'Тело' започната од meredith, 18 април 2010.

?

Која марка ја претпочитате?

1. Oriflame

309 глас(а)
    30,0%
  2. Avon

721 глас(а)
    70,0%
  1. Angel4eeee

Angel4eeee Истакнат член

Се зачлени на:
    20 февруари 2013
    Пораки:
    529
    Допаѓања:
    336
    Авон ДЕФИНИТИВНО!!! Имаат убави производи и сум презадоволна од квалитетот.Попустите се и те како видливи некогаш.

На magic.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  2. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.385
    Допаѓања:
    9.315
    Од АВОН се подобри сто посто тетка ми е презадоволна и само купува од авон :)

3. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Девојки како се пресметува колку заработка имаш во орифлеим? Другарка ми пушти порачки, и стигнаа и вкупно треба да собере 1310 денари ама незнае колку се нејзини колку треба да даде таму? Да не има некој работено да знае колку проценти од заработката е твоја.

На wonderful1 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. wonderful1

wonderful1 Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2014
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    31
    Зависи од тоа што има порачано ако е парфем 900ден има 200 или 300 така нешто заработка ако се некои мали работи до 100 или 200 ден ( 30 до 50 ден) има заработка. За подетално набавните ги има коа ќе пуштиш нарачка пред да идеш последен чекор таму имаш секакви попусти. И во порачката како што знам има и формуларче едно за да може да си ги гледа набавните цени и поените

5. la.diva

la.diva Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2011
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    17
    Што мислите која четка за руменило е подобра од авон или орифлеј?

6. Faline

Faline Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    549
    Многу одамна работев со Орфлејм и бев презадоволна со нив.Ми се допаѓаше начинот на работа,заработката и секогаш имав многу нарачки.Секој месец од еден каталог правев по 2-3 пати порачки :D Квалитетот им беше многу добар и можам да кажам дека го имав повеќе од пола каталог дома :D Се што заработував таму и го трошев.Потоа се зачленив и во Авон за да ги работам и двете истовремено,но скоро никој не ми порачуваше од Авон,а и принципот на работа беше сосоема друг од оној на Орифлејм,требаше да имаш над 1500 ден порачки,немаш заработка посебно по производ како кај Орифлејм и плус немаше толку многу заработка.Така да се откажав од нив.Станува збор за едно добри 8-9 години уназад.Со тек на времето престанав да работам со Орифлејм и сега сум верна на Авон :) иако многу работи ме разочарале сега тие ми се поинтерсни.Кога разгледувам каталог од Орифлејм гледам дека се е изменето,но го нема оној ,,шарм`` од порано.Барем за мене. :)

7. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.769
    Допаѓања:
    17.575
    Сум порачувала и од едното и од другото. Позадоволна сум од Авон, затоа што сум обожавател на работи за тело и парфеми а кај нив ги има во изобилство :lol::lol:

8. delevingne

delevingne Популарен член

Се зачлени на:
    26 август 2014
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.018

Никогаш не сум користела орифлем,така да јас сум за авон :inlove:

9. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Definitivno Avon ! Poevtini se za razlika od oriflame ima i vo oriflame uste dobri raboti no vo avon ima poveke izbor i poveke popust i poevtini se :D

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. wonderful1

wonderful1 Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2014
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    31
    Најмногу сум задоволна од пудрите The One, се покриваат преубави се, ви ги препорачувам. Сега има нова кампања за нови членови во орифлем
    1. Чекор Џордани маскара ролон и крема за тело 199ден
    2. Џордани парфем 199ден
    3. Алка сваровски 199ден
    Доколку има некој кој би сакал нека ми пише oriflame.simona@hotmail.com Ако станете член можете производите да ги зимате поефтино, се што треба е да давате каталози да ви нарачуваат не е некоја напорна работа навистина е забавно. А и добиваме најразлични производи јас сеа ќе споделам со вас имав нарачка од 4000ден и во следниот каталог зи земав производ од 700 за 300 денари, послем тоа имав нарачка 6500ден и земав производ од 1200ден за 300 ден се испати само кај нас се гледаат поени секој производ си има свои поени до 100 (од 700 за 300ден) 150 (1200 за 300ден) од прилика погоре напишав колку е во цена ама зависи што производи имате и сл

11. bambi2012

bambi2012 Активен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    треба да и пишува на фактурата што ја добива од Орифлем мислам дека 23% ама сега и данок плаќаш на крај на година 10% треба да си види да не биде во загуба.

На eloves му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.148
    Допаѓања:
    13.513
    авон имаат агресивна кампања последнава година а тоа е зачленување на нови членови. Имам 10 луѓе блиски кои што се зачленети и само досаѓаат бог да чува да незнаеш од каде да нарачаш попрво. И ај од сите по еден производ и отиде иљадарката во неполн месец. И уште те напнуваат за уште нешто. преку глава ми е од авоџии ги има на секој чекор |(

13. Any05

Any05 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2015
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    364
    Авон дефинитивно :D

14. Lile_05

Lile_05 Активен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2015
    Пораки:
    164
    Допаѓања:
    86
    И тоа и тоа...И орифлејм и авон...Затоа што сметам дека имаат и двата добри производи мнг често нарачувам :)

15. Oscar Lady

Oscar Lady Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2015
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    6.380
  16. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Avon definit .. xD oriflame imaat i poskapi proizvodi a i nekoi sto ne se voopsto trajni senkite voopstvo ne im gi biva , maskarite se dobri parfemite i kremovite i sjaevite :D

17. kanella

kanella Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    10.194
    Двете фирми си се посебни сами по себе, но мене помила ми е Авон. Има подобри понуди, значи секогаш, пообилни се каталозите и со поразумни цени. Од друга страна, кај Орифлејм од крај сум им ги сакала парфемите. Поскапи се, да ама се далеку потрајни и поквалитетни.
    Како и да е, секогаш се навраќам на Авон.

18. Glory123

Glory123 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2015
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    72
    Авон :inlove:
    Презадоволна од производите и нивниот квалитет :l:
    Последно го порачав овој серум од линијата Advance Techniques:
    презадоволна, омилен, редовно го користам :inlove:

ова спрејче од портокал од авон натуралс :)
    преубаво мириса, и доволно трае, најомилено :l:

исто така често нарачувам некое парфемче ако начекам на попуст :)
    омилен ми е Secret Fantasy, совршен :
    прекрасно мириса, доволно трае, овошно-свеж парфем е , и е многу погоден за лето, препорачувам :inlove:

исто така често нарачувам и некои од кремчињата на avoncare, презадоволна :)
    како и некои од балсамите за усни од истата линија :)

Avon дефинитивно :inlove:

На Iv.girl55 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. WildOnes55

WildOnes55 Активен член

Се зачлени на:
    21 мај 2015
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    95
    Авон, дефинитивно!!

20. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Ни едно. Јас сакам да видам, па да купам :)