1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Орифлејм или Авон?

Дискусија во 'Тело' започната од meredith, 18 април 2010.

?

Која марка ја претпочитате?

1. Oriflame

309 глас(а)
    30,0%
  2. Avon

721 глас(а)
    70,0%
  1. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.241
    Допаѓања:
    6.709
    Порано бев за орифлејм,но како што иди времево се повеќе ме убедуваат во нивниот неквалитет ,туку ги форсираат ..
    Јас лично сум повеќе за авон (посебно лосионите многу ми се допаѓаат) и спрејовите за тело ..

2. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.612
    Допаѓања:
    8.463
    Инаку верувајте не сакате да се зачленете во Авон.Големи дупки се прави,ќе се залажиш да порачаш многу за себе мислејќи дека којзнае колку попуст ќе излезе,а само каталозите и доставата се околу 200 денари.Јас се зачленив пред една година и немам осет на порачување и стално пред плаќање на фактура се јадам себе си од каде да најдам пари.За последнава бев принудена да позајмам-нешто што никогаш не сум направила :o
    Подобро порачувајте си од некого и плаќајте го 30 денари повеќе отколку вака...Јас ќе се откажувам сега од порачки.Инаку авон стварно имаат убави работи :)

3. kate-the-great

kate-the-great Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    1.833
    ^ Или немора да си давате 30 денари за брошура бидејќи ја имате на нет http://www.avon.com.mk/brosura.htm

бај д веј и јас бев претставник во Авон и се откажав бидејќи сакав сите производи во еден месец да ги порачам :$ , а немав толку пари :D
    4 црни месеци штедев за да си порачувам повеќе производи ,ослабев 4-5 кг и на крај се откажав .

4. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    За кого-како. Претежно пари фрлаат на чудава постари женички кои не баратаат со нет, ни малку, може ни ич. За нив ти се исплаќа да купиш и две серии по 10 брошури. :lol:

5. anu6kaa

anu6kaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    429
    Порано бев за орифлејм ама сега авон... :)

6. Zoza

Zoza Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    297
    Авон

7. LoVeR

LoVeR Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.046
    Зачленета сум и во Авон и во Орифлем веќе долго време. Во Авон работите се многу поевтини од Орифлем ама сепак оние од Орифлем се полвалитетни...

8. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    744
    авон стварно имат добри производи ама има и некои што не ми се допаѓат не е се како што ѓи опишуват......бев зачленета во авон ама прекинав од оправдани причини сега од сестрами си порачувам

9. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    дефинитивно авон производите се поквалитетни, парфемите потрајни

10. BarbaraMorii

BarbaraMorii Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    442
    Допаѓања:
    1.651
    девојки има ли некоја која што е зачленета во авон како е задоволна? јас се зачленив скоро но не сум многу задоволна бидејки нема многу заработка... другарка ми пак е зачленета во oriflame од почетокот на фебруари и ете сега доби подарок четки за шминкање комплет од 1200 денари и плус заработка и попуст си зеде на некои производи. Мозе ли некој што знае да ми ги казе предностите на авон?

11. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465
    Авон :) имам пробано многу производи од Орифлејм од кои не сум задоволна ама воопшто :shake: :Down:

12. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.949
    авон претставник сум и нема збор тука за квалитетот :)

13. kate0910rina

kate0910rina Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    4
    Дефинитивно АВОН за квалитетот ;) ... може да направат некоја утка со некој производ но сепак се многу подобри од Орифлејм (што и да сум земала од нив се е жива катастрофа- џабе потрошени пари). Не критикувам но кажувам свое мислење дека ништо не ми се погодило од таму :!:

14. litllemonster

litllemonster Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2011
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    4
    Дефинитивно AVON од нив секогаш купувам и многу сум задоволна :)

15. frutini

frutini Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2010
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    252
    Од орифлејм единствено нешто што ми се допаѓа е нивната течна пудра од колекцијата Very me. Ја користам и ми се допаѓа поради тоа што има навистина лесна формула, лесно се размачкува, но сепак нема некоја голема покривност, секогаш морам да користам и коректор. А за други воглавном не сум задоволна.
    Добро сеа за Авон, најмногу имам купувано шминка. И воглавном сум задоволна, но последниот пат кога нарачав палета сенки за очи, крајно се разочарав. Воопшто не се пигментирани, и се со многу лош квалитет! |( И искрено веќе се откажав од купување на производи од каталози. Најубаво е да видам на лице место и да пробам! А вака скоро секогаш се разочарувам :?:
    Но ако морам да бирам меѓу овие два бренда дефинитвно би го избрала Авон, сепак имаат подобар квалитет од оној на Орифлејм :)

16. Caci-d

Caci-d Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    4
    Како претставник на Авон, сосема е логично да бидам пристрасна и да ја изберам оваа компаија :) Многу ми се допаѓаат парфемите и производите за тело.... А од Орифлејм ја користам пудрата на Giordani, презадоволна сум :D

На Estranged му/ѝ се допаѓа ова.
  17. LoVeR

LoVeR Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.046

18. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Дали знаете дали во некој од наредните каталози на авон ке го има овај лосион??

Прикачени фајлови:

19. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
    оваа колекција се заменети со нова, 400 мл за 150 ден пробани ми се сите и одлично ја хдратираат кожата
    http://www.google.com/imgres?imgurl=htt ... 29,r:6,s:0
    eve vakvi se i mnogu ubavo mirisaat

20. Latinna

Latinna Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2010
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    108
    Паа,не би можела да изберам кога ги имам пробано само прозводите на Авон.Немам некоја пријателка претставник од Орифлејм за да порачам.Сите консултатнти во моево друштвенце се Авонки :D.
    Од Авон презадоволна сум од шампончињата т.е не само од шампоните туку од цела линија за нега на коса.
    [​IMG]-овој шампон е прекрасен.Косата е мека,сјајна и полесно се чешла.Звучам ко од некоја реклама да сум излегла :D.И не го користам овој туку тој лилаковиот,Long&Beautiful.
    [​IMG]Исто и овој гел за туширање,баш е освежувачки! :up:
    Е сега пудрите на Авон не ми се свиѓаат баш,не покриваат убаво.. :worried:
    Ама пак,задоволна сум од Авон во целост! :)