1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Орифлејм или Авон?

Дискусија во 'Тело' започната од meredith, 18 април 2010.

?

Која марка ја претпочитате?

1. Oriflame

309 глас(а)
    30,0%
  2. Avon

721 глас(а)
    70,0%
  1. eli12

eli12 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 март 2011
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    8
    Дефинитивно производите на Avon се поквалитетни,не сум зачленета да не испадне еве реклама,ама редовно секој месец порачувам некој производ и до сега сум задоволна од се что имам купено

2. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481
    Ни тие ни тие не ми се нешто посебно. Од Орифлејм немам ништо, освен сенка и четка. Тие ми се ок, а од AVON имам 5-6 работи, ама не ме привлекуваат до толку за редовно да си зимам производи.
    Се додека не го видам тоа со свои очи, фуфка ми е да го нарачам и решив да си продолжам со држењето до парфимериите низ Скопје.:)

3. IndieGirl

IndieGirl Популарен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    707
    сакам да ве прашам за совет за некој што е зачленет во авон. мене пред некој ден ми понудија да станам член на авон бесплатно на бидејќи не сум полнолетна ми треба лична карта од родител но една пријателка на мајка ми кога се зачленила и дала лична карта и го злоупотребиле матичниот број и на нејзина сметка си нарачувале производи и многу пари и потрошле. и сега анвистина не знам дали да се зачленам бидејќи ако се зачленам стварно има голем попуст на производи. ако може некој совет да ми даде :?:

4. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481
    Јас сум претставник, една кампања имам само. Уште тогаш им кажав дека не планирам да трчкарам наоколу со каталогот и да продавам. Бев на состанок, имаше една девојка со навистина добар промет, секоја и чест, само не можам да ја разберам како не ја мрзи. :D Станав член само за да си нарачувам за себе, ако ми се допадне нешто, или пак е евтино а делумно ми треба.
    Забегав од темата, имам 16 години и се зачленив на име на татко ми, не знам како можеле да нарачуваат од име пријателката на мајка ти бидејќи нарачката ја вршиш ти со код колку што паметам, и тој код го знаеш само ти. :/

5. ivo-na

ivo-na Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2011
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    39
    Дефинитивно AVON, задоволна сум од се што имам купено од таму...

6. irenaptk

irenaptk Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Ниту едното ниту другото, и двете сум ги пробала и двете се со многу слаб квалитет.

7. OzzyAngel

OzzyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    1.225
    Авон имаат подобра козметика. Порано бев зачленета во Орифлејм, ама ми досади и се откажав. Во Орифлејм цените се многу високи, сега порачувам од Авон секој месец по нешто и задоволна сум, единствено што не ми се допаѓа се моливчињата за очи и кај авон и кај орифлејм, затоа што имам проблеми кога ги острам, па обично си порачувам самоостречки. :$

8. rainlover

rainlover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    633
    За тие што сте зачленети во АВОН имате инф. дали малечката чанта од сликава подолу ја има во наредната кампања?
    Во претходната 4/2011 ја имаше, во 5/2011 ја нема.

9. ehrgeizig123

ehrgeizig123 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2010
    Пораки:
    427
    Допаѓања:
    157
    Ја нема ни во 6.

10. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
    најкриво ми е за оваа ташна шо не ја порачав двете беа за 1100 а така порачувам глупости без веза секој месец се куцам по 1000 ден мхмхмхм :!:

11. bornthisway

bornthisway Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    30
    Авон дефинитивно! Најпрво користев производи од Орифлејм, ама много лошо поминав со пудрите. Сега цела козметика ми е од Авон, особено лосиони за тело. Пробајте го CARE лосионот за тело и сетот за стапала што го имаше во каталогот за март - FOOT WORKS ;) мене особено ми се допаднаа

12. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    510
    Зачленета сум во Авон и не дека го рекламирам, далеку од тоа (се зачленив, бидејќи секој месец се расфрлав пари за производи од авон, вака барем имам гратиси), но навистина има убави производи.
    и неубави. Најлошо искуство имам со пудрата на колор тренд [​IMG] и купките мирисаат прекрасно (освен таа што мириса на „Бела линија“ :D ) но не прават пена воопшто.
    Презадоволна сум од: кремот за тело од планет спа
    , супер шок маскарата
    , лосионот, спрејот за тело и гелот за туширање од црни цреши и оревчиња, трибојниот сјај за усни (го имам тој со боја на праска)...

На ANELIJA му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Ani.Anika

Ani.Anika Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2010
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    7
    а дали знае некој дали воопшто ќе има купка од бело чоколадо во Авон? :^) имам уште 2 паковања од 1000мл (ко беа за последен пат порачав 5 :D ) ама пак да си прашам дефинитивно ако не ја искористам, ќе ја испијам :lol:

14. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
    во наредните 3 кампањи нема да има,сега има нови купки со свеж мирис на море на лето на цветови секакви, потоа од октомври ноември може пак да има многу убаво мириса таа од чоколадо

15. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.202
    Допаѓања:
    8.431
    AВОН иако е поскапо е 1000 пати e поквалитетно од ОРИФЛЕЈМ ;)

16. mackice

mackice Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    12
    Како мириса OUTSPOKEN од FERGIE лосионот за тело од АВОН,дали некој знае ми изгледа убаво 8)

17. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    510
    Појако мириса, но е многу траен, чист парфем е.

18. ohoho

ohoho Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2011
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    100
    се согласувам преубав е

19. Ani.Anika

Ani.Anika Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2010
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    7
    а бре ко ќе се вљубиш во една не ти се пушта срце да порачаш друга :^) :D

20. Ani.Anika

Ani.Anika Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2010
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    7
    а патем знае некој колкава е пх вредноста на интимите од авон? :^) јас подолго време ја користам таа со пријатен мирис и фала богу досега сум немала компликации ама имав читано дека интимите треба да се со пх од 3,8 до 4,5 а на нив не пишува таков податок :!: