Jas se otkazav od oriflame no samo zaradi taa zena od kade sto gi zemav porackite a i ke zboruvam otvoreno sto mi se sluci poracav sredstvo edno za jaknenje na noktite i na nego pisese odozgore proizvedeno vo polska i zalepeno lepenka koga ja otrgnav lepenkata gledam pise proizvedeno vo kina i se mi stana jasno oriflame svercuva proizvodi i od togas se otkazav od oriflame i sum del od avon
Можеби малку касно ти враќам, ама јас ја користам, е сега не знам за која прашуваш, зошто повеќе ги има. Нова сум за вакви работи, нарачување на "слепо" од каталози, пред некое време почнав од Орифлејм да си земам работи од другарка, и пудрава беше во сет со коректор и сунѓерчиња за пудра, за 319 денари мислам дека, и си реков супер понуда, да си искористам, иако не користам баш ни пудра ни коректор, ама ај женско ко женско, се излажав. Прво, пудрата е 30мл, ама колку пари толку музика нели, можеби и нијансата малку ја утнав (и тоа е лошото со вакво нарачување) ,па многу бледа ме прави, безживотно ми го прави лицето, а и вака сум жолта/бела во лицето. Ама плус е што убаво мириса, не ми го исфрла лицето, мазно ми е, не ми се лупи на носот околу пирсот или мрси во Т-зоната по подолг период на носење, така да изгледа јас нијансата сум ја утнала. Арно ама, сега гледам пудрава ја направиле 500 и нешто или 600 и нешто, а коректорот накај 300 или 400. Па, за тие пари ќе одам во парфимерија и ќе си купам убава, квалитетна пудра, а не од Орифлејм. Во однос на другите производи, искрено ретко кога имам начекано нешто интересно. Козметика речиси и да немаат, на секоја страна имаат само креми за раце и лице, сапуни, тук таму по некој парфем, на една страна шал/марама и сите тие се (пре)скапи. Кога го земав првиот каталог се излажав, и направив 1000 и нешто денари нарачка и тоа се на глупости. Купив некоја крема и спреј за нозе, што се премали и се трошат со три пати ставање, и ниту ги освежуваат нозете, ниту пак ги омекнуваат. Пудрата и коректорот, и балсам за усни што стварно ми требаше и е горе доле океј, ама многу брзо се суши, и после тоа уште толку ќе ти испука устата, треба многу да ставаш и на секои 10-15 минути. Можеби мене другаркава така ми се погоди, ама бреј што се напорни претставнициве/консултантиве, ме изеде жива да се зачленам во Орифлејм, и цело време ме потпрашува дали сум го разгледала каталогот, дали ќе нарачувам нешто, па ова било убаво, она било убаво - во превод се е убаво, нели. Бев и еднаш во Орифлејм, демек да испробам производи, леле кога ми се стави таа менаџерот таму, леткаше околу мене мислам дека, кафенце да не сакаш, па како се викаш, па да не сакаш да се зачлениш, што ти се допадна од тековниот каталог, чекај да ти ги претставам производите што би ги добила ако станеш претставник... Пред недела дена ја направив последната нарачка на Орифлејм, сега една другарка од населба таман ми се зачлени во Авон, од таму сите ми ги фалат производите, дека се поефтини и поквалитетни, другарка си зема преубаво ранче од таму за 500 денари, плус козметиката им е каде-каде позастапена и поубава, така да ако веќе нарачувам да нарачувам нешто поасално.
Пред некое време на на Instagram (на профил на една словенечка блогерка) го видов ова: Ја има ли колекцијава и во Мкд? Ја користи ли некој? @Biodevojka позната ти е тебе оваа линија производи? Каква им е формулата? Гледам го имаат и Eco Cert знакот, а тоа не се добива туку така. Браво за Орифлејм. Фатија чекор со времето.
Здраво драга не ја познавам оваа линија. Екоцерт се добива во два случаеви или како сертификат за производ или како сертификат за одредена состојка меѓутоа во тој случај можеби производот не е природен туку само состојката употребена.Како и да е не ја знам оваа линија можеби е комплетно природна дај боже!!!! Во тој случај браво!!! Ако некој ја има или ја видел во каталогнека постира декларација!!!
На интернет најдов декларација на една од овие креми (ноќна крема)еве ја постирам овде: AQUA, COCOS NUCIFERA OIL, GLYCERIN, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, CETEARYL ALCOHOL, ISOPROPYL MYRISTATE, STEARIC ACID, CETEARYL GLUCOSIDE, SORBITAN OLIVATE, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER, BENTONITE, GLYCERYL CAPRYLATE, HIPPOPHAE RHAMNOIDES EXTRACT, XANTHAN GUM, VACCINIUM VITIS-IDAEA SEED OIL, PHENETHYL ALCOHOL, PARFUM, CITRIC ACID, POTASSIUM SORBATE, SODIUM BENZOATE, LIMONENE, MALTODEXTRIN, LINALOOL, SIGESBECKIA ORIENTALIS EXTRACT, QUARTZ, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL, ROSMARINUS OFFICINALIS EXTRACT Не само што има убави состојки (без силикони, парабени, нафтени деривати) туку и декларацијата е навистина одлично искомбинирана. Како конзерванси се употребени POTASSIUM SORBATE, SODIUM BENZOATE кои се природни и едни од моите омилени. Значи станува збор за производ комплетно сертифициран од екоцерт не само состојка. Од моја страна има ок. Доколку го има кај нас јас лично би си го земала за да го пробам. Поздрав
@Biodevojka @do-re-mi Devojki, vo katalogot sto traese do 4 dekemvri gi imase proizvodite na Eco Beauty, i toa maslo za lice, krem za lice, tonik, mleko za cistenje na lice, serum i krem za oci. Ama prilicno skapicki se, od 629 za mlekoto za cistenje lice do 1499 za masloto za lice. Do-re-mi, mislam deka go imas tekovniot katalog na stranata na Oriflame, proveri si, mozebi gi ima pak istive proizvodi.
к линијава ке ја има во јануарскиот каталог масло за лице -1199 ден крем за лице-1199 ден млеко и тоник за лице-629 ден ако нема од каде да порачате писете ми инбох
Нормално дека се поcкапи направени се како што треба а и сертификатот не е баш гратис се плаќа. Кажувајте кога ќе бидат на попуст Поздрав.