Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ортопедски прегледи

Дискусија во 'Бебе' започната од Jagoda123, 11 ноември 2014.

1. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    На Иванка мислев од Ремедика, не сум се доизјаснила.

На sunmoonstars и thelittle17 им се допаѓа ова.
  2. sunmoonstars

sunmoonstars Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    754
    Јас поголемата ќерка ја носев кај Видоески, многу сме задоволни, ептен убав пристап и стручност, све нај нај за него. Но несме од Скопје, а во нашиот град има само Ремедика и доаѓа ортопед еднаш неделно.
    @Оли баш ќе прочитам мислења, ако не ќе се распрашам и за некои други, доаѓат секоја недела различни па ќе начекам кога ќе е некој друг.

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ognena*

Ognena* Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2020
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    872
    Јас ја носев кај др. Димитар Споа и сум супер задоволна.

На sunmoonstars и Jana06 им се допаѓа ова.
  4. Cakicka

Cakicka Активен член

Се зачлени на:
    17 март 2020
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    50
    Mene zosto mi rekoa Spoa ne pregleduva bebinja,demek vo taa ordinacija pregleduvala Ivanka samo bebinja.mozebi vo toj den sto sakav bea dvajcata na smena.

5. Cakicka

Cakicka Активен член

Се зачлени на:
    17 март 2020
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    50
    Na prv pregled bevme kaj Kalicanin. Super e zenata,ubavo pregleduva,objasnuva.
    No za prvoto dete bevme kaj Vidoeski i sum prezadovolna i sega ne mozam da se odlucam kade da zakazam za vtor pregled.
    I Vidoeski li go zakazuva vtoriot pregled oklolu 6 meseci?

6. Ognena*

Ognena* Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2020
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    872
    Ау појма немам, ние бевме минатиот понеделник, исто кога закажував си нагласив дека сакам кај него.

На Cakicka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Да

На Cakicka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. sunmoonstars

sunmoonstars Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    754
    Доаѓа тој еднаш месечно во Ремедика во нашиот град па ќе закажам кај него, и други ми го препорачаа од Ремедика како подобар од другите.

На Ognena* му/ѝ се допаѓа ова.
  9. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    @Jana06 Прашав за витамин Д. Од мај рече да прима по 1000, а деновите кога ќе биде надвор, да му давам по 400, па од септември пак по една капка за секој килограм штом имал некогаш омекнати ребра. Од наесен добро е да се направи проверка на витаминот за да се одреди доза за понатаму.
    За обувките рече од Кеги и од Цицибан да не земаме никако, треба да се препорачани од доктор тие. Влошката ако имала испакнат дел, или да се пресече или да се одлепи (некои биле залепени и можело). Вика земете од аутлет и не давајте пари многу бидејќи брзо ќе ги надраснува. Покажуваше како да одредуваме големина на патики, да мериме според влошка, а не со прст назад кај петата или напред да допирам бидејќи може да му се свиткани прстите.
    И од пазар може да се земе ако ги задоволува критериумите на правилна обувка. Да не купуваме пред да прооди џабе бидејќи дома само оди и е бос цело време, а надвор си е во количка.
    И што мене ми беше најнепријатно, не ни наплати бидејќи сме отишле измеѓу два прегледи, тој третиот бил напишан за ако станува збор за пациенти што не ги следеле неговите насоки, требало да одиме после проодување штом сме од почеток кај него.
    Но го однесов, шубе ми беше и сакав ребрата, стапалата да му ги види, да се консултирам за Д и уште некои прашања што имав.
    Транспортерот го виде и рече уште да не купуваме седиште бидејќи е убав транспортерот и да почекаме, да купиме 9-36 кога ќе прооди. Мене ми изгледаше дека му е тесно, но ми покажа дека му е супер и има уште доста фора.

Само не успеав да го прашам за возење во количката, за наслонот на грбот. За нозете рече дека може да му висат, не мора право да стои, но за грбот заборавив да прашам дали да го местам на 45 или на 60 степени. Како ги возите вие?

10. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    На 60 го возиме, ако заспие го легнувам. На 45 се нервира зашто сака исправен да гледа.

11. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Истото го забележав и се исправа за да гледа и затоа сакав да го прашам дали може на 60.

12. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    А од Колев&Колев? Нас ни дадоа за крштевката такви практични се зошто се со патент на средина и лесно се облакаат.И тие се од 1400 денари али имаат опција за замена кога би земала поголем број 10% даваат попуст :) Мислам дека исто се и во аутлетите патичињата:?:

13. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.228
    Допаѓања:
    18.974
    Оли во врска со наплатата нас ни напомена дека таа консултација за обувките пред да прооди е бесплатна да дојдеме обавезно така ни кажа за да ни објасни што и како да земеме а после кога ќе прооди регуларно термин да закажеме

На 0ли и Jana06 им се допаѓа ова.
  14. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    За проодување се тие?
    Важно е да не се ортопедски, туку анатомски. Петата да е тврда, а кај прстите да се витка.
    Е добро, да не ми е незгодно, најнепријатна работа ми е тоа.
    Имав термин закажано, не мислев дека ќе е само консултација.

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    @0ли Да за проодување се имаат една колекција што се само за проодување. :)

16. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.615
    Допаѓања:
    35.531
    Влошката е важно да е рамна, да нема како перниче испакнато, обувките кај прстите да се превиткуваат, а кај петата да се тврди. Ако се такви, може да се користат за проодување, без разлика на фирмата.

На MilaSs12 и Brpbrp им се допаѓа ова.
  17. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.713
    Допаѓања:
    18.402
    Јас не би купила патики сечени со патент. За мода се добри.
    Колев се добри, рамни внатре а влошката се купува плус.
    Топлинките се добри.

18. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Што знам вака со обични патичиња не му влага цело ноџе убаво,а со тие е супер секако патентот е од навор и не се гази на него за да би сметало:?:

19. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.713
    Допаѓања:
    18.402
    Препорака од ортопед е да не се купуваат патики со патент. Лепенка или врвци.
    А како не му влага цело ноже?

20. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Му се вадат позади кај петата како пепелашка е :) не се тесни ни широки али позади кај петата цело стапало не му влага, освен овие што се со патент убаво му влага напред ноџето и позади.