Каде може да најдам такви гакички,има на интернет некоја страна,прашвав во Битола уште пред да се породам неможев да најдам ☺
Добар ортопед на државно? Не ни се брза затоа. Инаку на приватно одевме за рутинските прегледи,сега сакам консултација само.
Детево мое е сега 6++ и не сме биле на ортопед, само на редовни педијатриски прегледи секој месец... Сега на следниот педијатриски преглед да барам упат за ортопед, искрено се загрижив бидејќи до оваа возраст читам некои по два шрегледи имале до сега.. Да препорачате добар ортопед приватно или државно?
Ај да ме оправите нешто. 4 месечно бебе, почнав да го седнувам во количка на 45 степени а за брзо планирам и хранилка да купиме па и во неа планирам да ја ставам да седи, со нас на маса додека јадеме. Прашањето ми е, нозете треба да висат или не?
Кај Антоније го носам, а државно ми ја фалат докторката во Букурешт. Нозете ставав да му се надолу кога потпорасна и почна да јаде парченца, кога прекинав да блендирам. Така на форумов прочитав. Плус мали се на почеток кога јадат, па нема ни да се надолу од колено надолу.
@Sofi.ja Чекавме цело време на педијатарката, божем таа цело време го прегледуваше и сега замина на одмор и ми рече на приватно да го носам на ортопед.. Кај Талевски, Видоевски и Антоние нема термини... Закажав кај Каличанин во Систина... Дали имате искуство со неа и колку кошта прегледот? Следната недела сме...
Ехо мора да направи ортопед, ве лажела нешто. Прегледи за општа состојба да, ама за ехо треба специјалист.
а што чекавте од педијатарот? Едино упат да во дала. Педијатар не проверува колкови и слично. Драгана е одличен педијатар. Каличанин е “стара школа” - широк повој и слично. Среќа сте нашле термин инаку се е букирано. околу 2300 плаќав јас, ама со попуст. Веројатно околу 2500 е редовен.