Здраво дали има појдено некоја членка за ехо на колкчиња во Филип втори во Битола кај Др.Сузана,да сподели искуство,дали сте задоволни и колку е прегледот?
Имам јаки болки во коските веќе околу 5 години... Се влечкам од ортопед на ортопед, во Скопје има над 1000 ортопеди и не знам кој ќе ми го најде чарето... Сменив 5 ортопеди и нема ефект и си мислам дека е полошо... Планирам да одам на ортопед во Грција или Бугарија можеби таму има посовремени ортопеди. Но се двоумам за да одам таму бидејќи сигурно е многу скапо... Дали знаете некој ортопед кој што си ја знае работата одлично во Македонија?
Здраво дали знае некоја каде можам да набавам кацига за главата на бебево бидејќи едната страна му е малку сплескана читав да му ја вртам главата на таа страна наизменично но пал се врти на едната страна па слушнав помагале кацигиве
И моето имаше крива глава, но со совет од ортопедот да го вртам обратно во креветче, каде што му биле нозете да биде главата, со вежби да му ја вртам главата на страната што не му е омилена и зголемено tummy time се корегираше и доби нормална форма. Не знам дали во Мкд прават такви кациги, нас ни кажа ако сме имале желба детето да има совршена форма на главата, такви кациги правеле во Словенија.
Истиот проблем го имаме и сеуште го имаме…го вртевме, му редевме перници, пелени, му купивме перница на страна да спие, што не правевме џабе, се туркаше…кога беше спремно само почна да се врти на другата страна и сега само така спие и почна сплесканата страна да се враќа во нормала…има уште на враќање ама подобрено е
Сега има 5 месеци, ехе мало е вашето ќе му се корегира…мене ортопед ми рече до 1 година има фора, моето беше во матката така лежено и затоа после само на лева страна беше свртено…главата му беше како палачинка залепена…сеуште му е зошто тоа преку ноќ не се корегира ама има големо подобрување…вие пробувајте редете перници, пелени, менувајте позиција на спиење во креветчето можеби кај вас ќе роди со плод…кај нас што и да му ставев, се туркаше и пак си се местеше на лево…сега пак само на десно спие
Мајки,прв преглед на ортопед бевме на два месеци,а сега втор кога е? Заборавив како ми кажаа во Ремедика кога бев,дали пред да наполни 6 месеци или кога ќе наполни? Ние сега сме 5
Ivanka ti rece povoj da turas? Nie sega skoro bevme na prviot na 2mes sto e, moze zenata e strucna ama tolku e antipaticna edvaj cekav da si odam da ne ja gledam...ne bese ni drska ni bezobrazna ama taka ja gledam creva mi se prevrtuvaat cudna rabota
Ок беше со кукчиња се,Рече ако сакам ноќно време да сум и ставала само.но јас не и' ставав што знам,штом е во ред се,не гледав логика да ставам,може грешам А Иванка беше супер,прегледот не траеше кратко..прегледа се,разговараше,ама и мене ми беше одбивна некако.. Нареден пат ќе одам исто Ремедика само кај Споа,да го пробам и него.. а ус пут и Др.Петановски кој е заслужен за мојата радост Марија
Isto i jas napraiv, po poragaj eho ok sega pak baska pekol temperaturi praime vezbi i toa e toa. Na pocetokot i stavav deka karlicno bebe ama ocigledno samo kaj nas se preporacuva toa