Нас само ехо ни направи и ништо друго не ни рече освен за колкчињата да носиме широк повој 45дена. Каде го носевте?
Прoверкa нa фoнтaнелa, вежбички нa кoлкoви, гo испрaви дa седне, гo држеше зa рaце кaкo дa oди, сoвет зa витaмин д, ехo нa кoлкoви, стoпaлцaтa ги виде и тoa мислaм беше.
Mami na kolku meseci se pregledite nie bevme dvapati do sega,veke sme 7+ ,ni rece posledno doktorkata vo remedika.na godinka da otideme no.nekako kasno mi se gleda???
Pred prooduvanje mora pregled. Toa .u doaga nakaj 9 polni meseci. Na toj pregled se gleda dali jadrata se kalcificirani t.e. dali imaat sila da go drzat bebeto vo ispravena poza. Ako ne, ne smee da pocne da prooduva t.e. ti dava pogolema doza na kapki.
Majki prviot pregled na ortoped ni bese na dva meseci sega koga e sledniot izmegju 5-6 mesec?I Od koga pocnuvate da gi sednuvate vasite malecki?
nas prviot pregled ni bese na 2 ipol meseca, pa ni zakaza na 4 ipol meseca, pa sleden pregled ni e pak za dva meseca koga ke ima 6 ipol meseca.
Мене ортопедот ми кажа дека капсулите се одлично решение за вит.Д профилакса, па си продолжив со нив. Со капките немаш гаранција дали ќе ја внесеш пропишаната доза, особено ако ги ставаш на лажиче. Ако даваш капки, најубаво е директно во уста да капнуваш, така му ги давав на поголемиот.
Мајкиии помошшш очајна сум што повише искуста и совети добродојдени ке ми бидат.... Бевме денес на ортопед имаме шест месеци и ни рекоа дека јадрата не ни се оформени на контрола за еден месец.... Што ке се деси сега? Зошто не се оформиле? Кога најдоцна се оформуваат? Ке носи некој ортопетски помагала? Знам дека овде има и медициски лица и се надевам дека ке ме посоветуваат нешто.
Majka a da si pobaras vtoro mislenje. Nie odime vo ortoplus doktorot e desetka toplo ti go preporacuvam.
Каде бевте, да не бевте Мајчин дом? Таму на сите мислам истото го кажуваат, како не се оформени? Воопшто не се или не се до крај оформени како месечинка? Ви објасни убаво? Барај второ мислење мислам