Ортопедски прегледи

Discussion in 'Бебе' started by Jagoda123, Nov 11, 2014.

1. Bulibu

Bulibu Истакнат член

Е ние 3м сме и само од меше на грб се вртиме и тоа само што ја ставам на меше одма се врти на грб, а од грб на меше уште неможе само на страна се врти:D

Осе likes this.
  2. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Mene na pocetokot mi rekoa skrsteni racinjata da k gi mestam i taka ja staiv i na 2.5mes se svrte ama nesvesno toa ne i go racunam:D sega a i gi skrstam racete odma gi razdvojuva i ne.moze da se svrti:D

3. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Ја па мислев индивидуално е.
    Мојата научи прво од грб на меше, а не знаеше да се врати назад па квицкаше да ја свртиме на грб. Ова околу 4тиот месец. Месец ипол подоцна успеа и од меше на грб. Сега штом ја спуштам одма на меше се врти и си лази. Ако почнат реклами на тв, се мести на грб, одмара и ги гледа (facepalm) И шишето со млеко штом го види, се мести на грб за да пие :lol:

4. Pacient srna

Epa jas mislam deka bebevo moe ova go nauci vrtrjki se nakaj cicka poso celo vreme na krevet legnati se doime i a i e vreme otvara taa ustata i se vrti. Nejse jas mislev ima nekoja fora da ja pottiknam za drugata nasoka od pusti strav noke da ne se svrti a ne znae obratno ama ko sto gledam kako i za mnogu drugo si saka vreme

5. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Ја првата недела бдеев над неа навечер. Откако видов дека ако спие и се сврти на стомак одма си го врти главчето на страна помирна ми беше душа.

Осе and Pacient srna like this.
  6. Milkiway

Milkiway Форумски идол

[
    Син ми самостојно седна на 9 и некоја недела одма после тоа почна од седечка позиција да се исправува значи сега е 10++ прави веќе 2 3 чекори, се држи за мебел или за нас.
    А се правеше покасно не очекував искрено дека сега скока, се држи и се движи сигурно со самодоверба. Многу касно се сврте на меше пример за разлика од врсниците...ете нема правило. Дај и уште некоја недела месец за да седне. Ако веќе одминува 9м а не седне тогаш нашиов ортопед антоније рече може преглед да се направи ама ме уверуваше дека ќе седне кога ќе е спремно и така испадна

Осе and kanella like this.
  7. kanella

kanella Популарен член

Е тоа заборавив да кажам, дека покасно ги прави работите како нејзините врсници, пр.5 месеци почна да се врти од грб на меше, а на 6 почна и рачето да го вади од по неа.
    Супер, фала многу. Добра е, почна деновиве да се исправа на коленца.
    Абе мајка, мир да се нема. :sun:

Milkiway likes this.
  8. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Ист беше син ми и сега ќе видиш може наеднаш во 2 недели се ќе напрај а може и полека ќе си оди. Зависи од дете. Син ми е 200 на саат од раце ќе ми испадне. Ако е мирничко и внимателно тогаш полека ќе си прави се :)

kanella likes this.
  9. Cherry79

Cherry79 Популарен член

Може искуство што прегледува ортопед на 6 месеци. Дали освен јадра на колкови треба уште нешто да прегледа?

10. Evy81

Evy81 Истакнат член

Ние бевме на 2,5 и следно ни кажа на 8 да дојдеме, затоа што било се ок, а во меѓувреме ако имаме дилеми/прашања да се јавиме.

11. IJAE

IJAE Истакнат член

Денес ако успеам во ремедика кај иванка да го однесам супер ќе биде пошо и ние сме за преглед 8+ направи. Баш сега ќе ѕвонам да прашам

12. Flower123123

Flower123123 Истакнат член

Здраво на сите, сакам да прашам, малово 24 мес. вчера се удри од позади од играчка автомобил долу на ногчето, малку закинка ама не беше ништо страшно, после тоа му сечев нокти на нозете, нормално се.
    Отидовме на роденден и кога му ги собув патиките почна на таа нога да оди на пета само и да ја кочи, а на другата нога без проблем. Со патиките за надвор - криви на таа нога. Од сабајле денес несака да оди и стапнува, цело време сака во раце или да лежи на кревет. Од што може да му биде, така одеднаш, дали од нокте сечење, од малиот удар? неможам да добијам ортопед сите се зафатени за месец дена унапред, па затоа тука прашувам, дали да кревам паника или не?

13. Pacient srna

Moze da go boli od udarot da se izmestilo nesto ili puknalo...mislam deka bilo koj ortoped ke ve primo ako kazete deka se raboti za povreda

14. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Искуства со Маја Каличанин од Систина за преглед?

15. Emotional123

Џабе прашав за Маја, не била тука.
    Закажав кај Антоније.
    Како изгледа прв преглед кај него?
    Што прегледува, на што обрнува внимание?
    Дали е тип на ортопед кој решава проблеми со широк повој?

16. Andrejaaaaaa

Andrejaaaaaa Истакнат член

Кога е најубаво да се однесе бебе прв пат на ортопед??
    И каде е подобро да закажам Видоевски или Талевски?.. На два ума сум... Гледам тука Антоније фалите некој, не ми е познат мене...

17. Emotional123

Мене ми рекоа на 2 месеци прв преглед. Термини нема ни за лек, јас едвај закажав

Andrejaaaaaa likes this.
  18. Iva Mitrevski

Iva Mitrevski Истакнат член

Nie sme kaj Maja, uste u bolnica ja pregleda pa posle okolu 3 meseci bevme pak na eho i sega na 6 pak ke treba da ideme, inace top e doktorkata ama mnogu se ceka, full e

19. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

@kanella мојата голема ќерка на полни 10 месеци не занеше да седи самостојно. За лазење и слично не ни помислував. До 13 месеци седна, пролази, прооде.
    Ич да не му се секираш

IRBBB, kanella and Iva Mitrevski like this.
  20. Lili4e

Lili4e Истакнат член

Кај Талевски мене ми рекоа слободен термин крај на октомври, Видоевски бетер. Кај Антоније полесно ќе најдеш, не преферира широк повој. По државниве Букурешт итн. термини од јуни за жива глава не пуштаат. И на крај - тешко нас

CareTee likes this.