Да во мајчин дом бевме и деца се учеа неможев да дојдам до докторот виде потврди и си замина ништо не ми кажаа. Ке одам за месец и баш ке видам што ке ми кажат ако не ке одам на второ мислење... Инаку и керка ми е мн како кифличка се превиткува цела неможе да се исправи и неможе да застане на нозе и се виткаат колениците.
odnesi go bebus kaj lidija vo poliklinika bukurest, prezadovolna sum, detalen pregled, nema guzva cisto sredeno, i ne se naplaka nisto. majcin dom se katastrofa..mene pedijatarot mi rece za nigde se vo poslednive godini i deka nikoj ne prakala tamu poveke. Samo vo neuromedika praka ( so upat 590 e) i poliklinikava bukurest kade e besplatno
@alisijad @mariz @TheSecret ви благодарам многу тогаш ке барам упат за букурешт али кај се наоѓа незнам и незнам зошто баш овде во мајчин дом ме пратиле.... Малце ми подолесни фала ви.
bukurest ti e vo karpos 3, odma pred leptokarija od desna strana na ulicata golema poliklinika e nema da ja utnes.
Барај упат за кај Александра Димова во Неуромедика, не Букурешт, не Мајчин дом. Немаат сите баш знаење, поготово што се работи за бебиња. За 600ден знаеш дека ти го прегледал доктор со неверојатно знаење и со искуство од преку 10 000еха годишно, а не некој кој не знае да држи ехо а камоли да прочита.
Лидијa Мирчевскa (букурешт) е пoстaр oртoпед кoј сo гoдини рaбoти сo бебињa, не би реклa декa не знaе резултaти дa прoчитa
V bukurest termin meseci unapred ke cekas da najdes od guzva sto e...toa govori kolku e strucna doktorkata. Dimova naednas stana popularna do vcera ne ja znaeja koga bese Talevski Toni vo Neuromedika poso site idea kaj nego.
Мајки денес бебуш го носев на ортопед док.во штип и вика навечер ставај 2 пелени преку ден една,се е во ред,и по 3 капки вигантол,тоа.и прегледот траеше не повеќе од две минути.за 2-3 месеци пак дојдете. Вие по колку и дали ставате широк повој,и што мислите за ова,
Даааа,тој.ми вика со првото имаше ли некој проблем викам не и не сум ставала и прооди на десет месеци.и ме гледа ништо не рече.
Боже господе,прво ме исплаши дека нешто не е во ред,си побарав јас и друго мислење,беше дека повој ич ни не треба.ок е сега
Здраво на сите.Вчера ние бевме на ортопед на контрола од првиот преглед таму др.ги гледаше колковите на бебчето мое и рее дека јадрата се појавени ама чашките на колковите не биле добро развиени е кога ја прегледата левата страна ни рече е оваа е нешто подобра од десната ама мораш да ставаш широк повој со дури 4 пелени и дури 2 месеца.Сега вели нема да има проблем ама кога ке порасне ке си има. а ние уште малку 5 полниме...Премногу ми е 4 едвај едвај со 2 издржува и не се осмелувам со 4 да пробам.Денес извештајот го однесов кај матичен и ми вели епа добро јадра има ама ради тој проб.со чашките мораш повој со 2 пелени и му кажав дека ортопедот ни кажа со 4 вели премногу е не е изводливо а и неможам да замислам како би изгледало тоа пробај со 2 ке се реши тој проблем.Што мислете вие?Дали ако не ставам повој тој проблем би се решил сам од себе на пр.кога ке го ставам во дубак ке се движи со нозете? Со некој вежби ? Некој со слично искуство ?Совет?
Mislam deka i 10 peleni da mu stavis ako ima nekoj problem sirokiot povoj nema da go oporavi si ima za toa specijalni aparatcinja,gakicki i se po red. Mene na prviot pregled na otroped preporaka sirok povoj so 2 peleni i tetra plus ne mu staviv bidejki vo mojot grad site ortopedi ja davaat taa preporaka na sekoja naredna kontrola super e se razviva super prodolzi so sirokiot povoj a jas mu nemav eden den staveno sirok povoj. Sestra mi ja isplasija deka na deteto mu e krivo nogeto i deka ke krivi koga ke zaodi,bea so maliot vo ohrid vo sv.erazmo tamu doktorot prvo im se iznasmea na dijagnozata i im rece da ke krivi koga ke ima 80 godini ako skrsi noga.Taka da ti e mirna dusata pobaraj i vtoro mislenje.Doktorive davaat dijagnozi od rakav bez da razmislat kakov stres nie kako roditeli dozivuvame.
Mene i od toa me e strav jas ke mu stavam i 5 peleni i povekje meseca ama sto ako na narednata kontrola mi kazat pak isto e togas sto znaci povoj za djabe bil...
Ние кога бевме на ортопед ни кажа дека широкиот повој е глупост, и дека за не дај боже ако има некој проблем постојат апаратчиња... Вика шорокиот повој се користел порано кога постоел тесниот повој