Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ортопедски прегледи

Дискусија во 'Бебе' започната од Jagoda123, 11 ноември 2014.

1. majdaa

majdaa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2016
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    293
    Да во мајчин дом бевме и деца се учеа неможев да дојдам до докторот виде потврди и си замина ништо не ми кажаа. Ке одам за месец и баш ке видам што ке ми кажат ако не ке одам на второ мислење... Инаку и керка ми е мн како кифличка се превиткува цела неможе да се исправи и неможе да застане на нозе и се виткаат колениците.

2. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    odnesi go bebus kaj lidija vo poliklinika bukurest, prezadovolna sum, detalen pregled, nema guzva cisto sredeno, i ne se naplaka nisto. majcin dom se katastrofa..mene pedijatarot mi rece za nigde se vo poslednive godini i deka nikoj ne prakala tamu poveke. Samo vo neuromedika praka ( so upat 590 e) i poliklinikava bukurest kade e besplatno

На majdaa му/ѝ се допаѓа ова.
  3. majdaa

majdaa Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2016
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    293
    @alisijad @mariz @TheSecret ви благодарам многу тогаш ке барам упат за букурешт али кај се наоѓа незнам и незнам зошто баш овде во мајчин дом ме пратиле.... Малце ми подолесни фала ви.

4. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    bukurest ti e vo karpos 3, odma pred leptokarija od desna strana na ulicata golema poliklinika e nema da ja utnes.

На majdaa му/ѝ се допаѓа ова.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.621
    Допаѓања:
    104.396
    Барај упат за кај Александра Димова во Неуромедика, не Букурешт, не Мајчин дом. Немаат сите баш знаење, поготово што се работи за бебиња. За 600ден знаеш дека ти го прегледал доктор со неверојатно знаење и со искуство од преку 10 000еха годишно, а не некој кој не знае да држи ехо а камоли да прочита.

На Delfina15, majdaa и Mari* им се допаѓа ова.
  6. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    48.157
    Лидијa Мирчевскa (букурешт) е пoстaр oртoпед кoј сo гoдини рaбoти сo бебињa, не би реклa декa не знaе резултaти дa прoчитa ;)

На slobodka, TheSecret и butterflysk им се допаѓа ова.
  7. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.946
    Допаѓања:
    3.929
    V bukurest termin meseci unapred ke cekas da najdes od guzva sto e...toa govori kolku e strucna doktorkata.
    Dimova naednas stana popularna do vcera ne ja znaeja koga bese Talevski Toni vo Neuromedika poso site idea kaj nego.

8. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Мајки денес бебуш го носев на ортопед док.во штип и вика навечер ставај 2 пелени преку ден една,се е во ред,и по 3 капки вигантол,тоа.и прегледот траеше не повеќе од две минути.за 2-3 месеци пак дојдете.
    Вие по колку и дали ставате широк повој,и што мислите за ова,

9. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.831
    Допаѓања:
    325.646
    Не ставав ич повој
    Шишков да не го гледаше :^)?

10. muchacha_a

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Даааа,тој.ми вика со првото имаше ли некој проблем викам не и не сум ставала и прооди на десет месеци.и ме гледа ништо не рече.

11. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.831
    Допаѓања:
    325.646
    Епа стара школа е он времето кога и јас бев дете.Така да не ме чуди што предложил повој

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  12. muchacha_a

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    Боже господе,прво ме исплаши дека нешто не е во ред,си побарав јас и друго мислење,беше дека повој ич ни не треба.ок е сега

На LadyC и joy1 им се допаѓа ова.
  13. H&J

H&J Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    1.337
    Здраво на сите.Вчера ние бевме на ортопед на контрола од првиот преглед таму др.ги гледаше колковите на бебчето мое и рее дека јадрата се појавени ама чашките на колковите не биле добро развиени е кога ја прегледата левата страна ни рече е оваа е нешто подобра од десната ама мораш да ставаш широк повој со дури 4 пелени и дури 2 месеца.Сега вели нема да има проблем ама кога ке порасне ке си има. :(:(:o а ние уште малку 5 полниме...Премногу ми е 4 едвај едвај со 2 издржува и не се осмелувам со 4 да пробам.Денес извештајот го однесов кај матичен и ми вели епа добро јадра има ама ради тој проб.со чашките мораш повој со 2 пелени и му кажав дека ортопедот ни кажа со 4 вели премногу е не е изводливо а и неможам да замислам како би изгледало тоа пробај со 2 ке се реши тој проблем.Што мислете вие?Дали ако не ставам повој тој проблем би се решил сам од себе на пр.кога ке го ставам во дубак ке се движи со нозете? Со некој вежби ? Некој со слично искуство ?Совет?

14. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.426
    Допаѓања:
    76.572
    Во мајчин дом да не одите? Најдобро барај уште едно мислење од друг ортопед :)

15. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    28.292

Mislam deka i 10 peleni da mu stavis ako ima nekoj problem sirokiot povoj nema da go oporavi si ima za toa specijalni aparatcinja,gakicki i se po red.
    Mene na prviot pregled na otroped preporaka sirok povoj so 2 peleni i tetra plus ne mu staviv bidejki vo mojot grad site ortopedi ja davaat taa preporaka na sekoja naredna kontrola super e se razviva super prodolzi so sirokiot povoj a jas mu nemav eden den staveno sirok povoj.
    Sestra mi ja isplasija deka na deteto mu e krivo nogeto i deka ke krivi koga ke zaodi,bea so maliot vo ohrid vo sv.erazmo tamu doktorot prvo im se iznasmea na dijagnozata i im rece da ke krivi koga ke ima 80 godini ako skrsi noga.Taka da ti e mirna dusata pobaraj i vtoro mislenje.Doktorive davaat dijagnozi od rakav bez da razmislat kakov stres nie kako roditeli dozivuvame.

На H&J му/ѝ се допаѓа ова.
  16. H&J

H&J Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    1.337
    Mene i od toa me e strav jas ke mu stavam i 5 peleni i povekje meseca ama sto ako na narednata kontrola mi kazat pak isto e togas sto znaci povoj za djabe bil...

17. apple12

apple12 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.036
    Допаѓања:
    3.308
    Ние кога бевме на ортопед ни кажа дека широкиот повој е глупост, и дека за не дај боже ако има некој проблем постојат апаратчиња...
    Вика шорокиот повој се користел порано кога постоел тесниот повој :)

На kikin, LadyC и sunmoonstars им се допаѓа ова.
  18. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    28.292

Zatoa sto e mozno poskoro zakazi si termin kaj nekoj pasolen ortoped i mirna da ti bide glavata.

На H&J и joy1 им се допаѓа ова.
  19. Желче

Желче Активен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2017
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Може препорака за ортопед за прв преглед?

20. Ctete

Ctete Популарен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2015
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    5.153
    Кога треба да биде првиот преглед кај ортопед