И ја мислам на 5-6 дека треба оак да се виде. Ќе се консултирам со матичните, па ако не ќе си го носам на приватно. Ич не сум задоволна од денешниот преглед.
Освен ехо треба и со око/ раце да го прегледа детето, значи рбет раце нозе, итн, рефлекси да провери (иако и матичната му проверуваше секој месец), детално гледа се.
Ортопед добар во систина или ремедика и цена на преглед? Го носам кај антоние ама слабо термини да му направам контрола веќе 3м оди.
Немој во Ремедика. Каличанин ја фалат во Систина. Во Ремедика ортопедот е за никаде, побарај на лупата.
Читав за иванка не ја бива ама кај споа да закажам или и тој не е баш асален? Аман ова пред да прооди да закажеш треба изгледа
Стабилно оди 3, а термин има тек крај на март кај Антоние да не му е многу скоро 6м ќе му се фатат...
Мајки дали некоја има информација за Видоевски дали ординацијата не работи за празнициве? Веќе со денови ѕвонам на двете бројчиња што се кај него на веб ама никој не крева. Ве молам освен Видоевски и Антоније, кој друг би ми препорачале кај што има шанса да закажам за месецов? Едит: Има ли некоја искуство со другите доктори што работат со Антоније, Димова и Коцев? Кај нив има слободни термини ама не знам искуства.
Мајки знае ли некоја да ми го објасни процесот на исправање на стапалата? Моето дете е 15месеци, стапалата и изгледаат баш како на сликава кога оди. Последен пат бевме на 8-9 месеци на ортопед и ми кажаа да ја однесам пак 2 месеци после проодување. Таа прооди стабилно на 14месеци. Ќе побарам упат деновиве со оглед на тоа што се чека бааги за специјалист овде ако не е итна работата. Ме загрижуваат стапалата кога ги гледам така искривени додека оди.
Ние бевме денес кај Др. Темелковски, малово е супер, јадра одлични. Ми рече дубак не, џампер. Што има поголема корист од дубак или џампер според вас?
Мајки кога треба да се оди на ортопед? Пред проодување? Малата ми е 8.5 месеци уште е рано но јас да си прашам. И како треба да ја држам дома боса? Кога треба да и купам обувки и какви? На чико пример? Или пак оргинал од најк, адидас...Ако може слика и добар опис на модел.
повели совет од др Антоније, разговорот е меѓу мене и друга мајка, бебињата ни се 7 мес: Vo vrska so prooduvanjeto rece bosa, bez corapi. A za kupuvanje na prvite paticinja rece NE ortopedski. Vika kako sto ne kupuvate antibiotik da piete koga ne vi e prepisan, taka e i so ortopedskite patiki. Kupuvate obicni paticinja (nike, adidas, puma...) dokolku ortoped ne uvidi deka treba ortopedski, sledna kontrola koga ke proodi stabilno.