Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ортопедски прегледи

Дискусија во 'Бебе' започната од Jagoda123, 11 ноември 2014.

1. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    2.127

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. LucyLu

LucyLu Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2019
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.194
    После колку време од проодување ги однесовте малите на ортопед ?

3. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.169
    Допаѓања:
    5.728
    После 2 месеци.

На LucyLu му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Дениција21

Дениција21 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2021
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    360
    Дали има некој приватен добар ортопед освен Антоније, Видоевски и Талевски? Некој да не има искуство со ортопедите во Неуромедика? Или општо, некој друг што знае да направи муабет и да каже што е потребно да се прави во следниот период, освен што ќе види добро ехо.
    Бебуш има 4 и пол месеци, првиот преглед му беше на еден месец кај Споа во Ремедика, сега за вториот си реков ај ќе одиме преку Мој Термин, кај било, пошто вака делува се океј. Ни се падна слободен Дејан Дамјановиќ во Мајчин дом, и стварно ехото на колкчиња супер, ама докторов дали еднаш го допре на ноџиња и вика добро се е во ред. Прашувам за вежби, нема потреба, прашувам за лазење, дали треба да се подисправа, ништо, на се ми одговара со нема потреба природно ќе му дојде. Ни јадра, ни чашки, ни колкови не спомна, ни 'рбет ни глава му виде. Така што не дека имаме некаков проблем, ама ми треба некој што ќе го прегледа подетално или ќе ми каже во периодов до 6 месеци што треба или не треба да правам, за да почне после тоа полесно да премине кон седнување, потпирање, лазење, што и да е... :)

5. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    4.644
    Каличанин во систина и Александра кај Антоније ги фалат. Ако ти е за утеха Видоевски исто не ја пипна, за вежби му посочив една од педијатар рече немора и си отиде не го ни допрашав.. |( Во главном насоките за развој, стимулативни вежби, од педијатар ги добивам. На 4 месеци ми рече може под агол од 45 степени да ја ставам со перничиња од страна, на 5 месеци може на 80 степени седната, во количка исправена. Кога си дома и не спие нека е цело време на под играчки околу него. Вежби со кревање за раце до седечка и враќање во лежечка. Да стои и си игра на меше, да посегнува по играчките. Можеш да му помогнеш да се превртува. И ете тоа се во глобала вежбите, да само ќе му дојде али оставај го на земја со играчки наоколу.

На Knizhevnik11, tina2018 и Дениција21 им се допаѓа ова.
  6. Дениција21

Дениција21 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2021
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    360
    Фала ти многу за одговорот и насоките. :)

На Mucika му/ѝ се допаѓа ова.
  7. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.103
    Допаѓања:
    21.747
    Јас бев кај Александра од на Антоние ординацијата, задоволна сум. Убаво ми кажа се шо како. Ја прегледа, виде дека ребрата и биле малку помеки од шо треба, кажа шо да правиме и ми одговори се шо ја прашав :)

На Дениција21 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Mom89

Mom89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2020
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    5
    Zdravo. Dali ima ortoped so popristapni ceni ili dobar ortoped na drzavno? Bebeto e 5 meseci. Ne mi se davaat 3000 den za 5-10 min kontrolen pregled. Sovetite za vezbi, ostavanje na pod i slicno gi znam od prvoto dete, pa bitno mi e samo ehoto.

9. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    2.127
    Ама затоа па ретко има пропуштени деца од приватните , а од државните колку сакаш . За жал :(

10. Mom89

Mom89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2020
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    5
    Kakvi propusteni deca? Zboruvam za zdravo bebe noseno redovno na pedijatar i ortoped. Dokolku bebeto ima problem, verojatno bi zabelezal prvo pedijatar, potoa sekoj ortoped, pa i samiot roditel. Ne se nisto posebno kontrolnite pregledi, samo dobro eho da imaat.

11. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    2.127
    Верувај се случува ниту педијатар ниту ортопед да не забележи проблем , после лечиме наместо да спречиме.
    Истото е и со здраво дете , затоа одите на преглед да видите дали има патологија.

12. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.364
    Допаѓања:
    7.820
    Знам дека темава е за деца, но да препорачате добар ортопед за возрасни во Систина? Или некој добар навистина во државава?

13. Unno

Unno Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2021
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    20
    Од систина задоволна сум од Драган Христов

14. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Posle kolku od prooduvanje se nosi na ortoped?

15. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.169
    Допаѓања:
    5.728
    Јас го носев после 2 месеци.

На Pacient srna му/ѝ се допаѓа ова.
  16. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.341
    Допаѓања:
    5.237
    Антоније рече после 2 месеци откако убаво ќе прооди.

На Suze18992 и Tiny Love им се допаѓа ова.
  17. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    2.618
    Бевме кај Антоние денес ептен зборлив, ме искара што го држам бебето во раце, не било убаво за кичмата и да не сум го заспивала во раце .... Бебе требало да виде легнато и на под да се става целовреме. Се е ок, ама неможам да го гледам син ми како плаче за спиење а да не го земам во раце. И преку ден го шетам лево десно дома малку колку да исправи глава од лежење. Ептен некако неубаво ми дојде тоа да не го земам детево во раце. прегледот се е супер освен едното ребро што било поиспакн ато, одма рече Вигантол да набавам од Србија а до тогаш да давам 1200 односно 2 капсули Д и 1 Д +oмега. контрола по три недели. Дали знаете каде да набавам Вигантол капки и дали и колку ги држите бебињата во раце?

18. brm_brm

brm_brm Форумски идол

Се зачлени на:
    13 декември 2016
    Пораки:
    5.341
    Допаѓања:
    5.237
    Вигантол имаш и бугарија.околу 3 лева се.
    Тие се советите шо ги дава.
    И мене истото за плачењето. Демек остај го ќе си заспие само.

На zverkica му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Mucika

Mucika Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    4.644
    Како раскажа за Антоние сега уште поише ми е криво дека иам термин кај Видоевски. Да не сака некој да се трампаме со докториве :rofl:
    За држењето во раце и спиењето, легни до него на спална, ако цица дај му цице, или шише млеко, или цуцла, гали го, пеј му некоја приспивна песничка и пробај така да почнеш да го успиваш. Пресуден ми беше прегледот на 3 месеци кога ми кажа педијатарот ќе ја научиш во раце никако така успивање, дента се вративме дома и следна дремка се заспа сама со кенкање, плачка не е. Со плачки не знам како би било. Во раце ја држам кога ја гњавам, а многу ја гњавам :D али во глобала другото време е на под. За вигантол не знам.

На zverkica и MilaSs12 им се допаѓа ова.
  20. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.549
    Допаѓања:
    8.850
    Јас ради муабетов на Антоние да се остава бебе да плаче, и босо да е и зимо и лето отидов кај Видоевски. И сега да ми е памет никогаш немаше кај него да одам. Само збори, прави претстави, а бебе не го пипка

На zverkica и Mucika им се допаѓа ова.