Завршивме со 3те прегледи до проодување, сите ги истеравме кај Видоевски, третиот преглед од шубе отидов, а знаев дека ќе се за џабе парите. Сега да прооди бебе, па планирам кај Антоније да ја однесам. Побарај поназад во темава, цел осврт му имам направено на Видоевски.
Како не го пипка? 2 прегледи кај него, детето прегледано, се му беше супер, ни објасни некои работи и тоа е тоа. На здраво дете што ќе ти прегледува саат време?
Zdravo majki, ve molam dali nekoja do sega se ima sooceno so ispaknat graden kosh kaj malo dete, toa go vikale kokoskini gradi, ve molam za sovet, doktori sto se za toa, sto vi kazale, ako moze nekoj da spodeli iskustvo, ili ako ovaa grupa ne e za toa kaj da prasam. Vi blagodaram
Така не ја пипна на вториот и тетиот преглед. Вториот ехо само и тоа. Не ја соблече, да провери рбет и сл. Со ехото само. На третиот ми мелеше 15 мин, не ја допре, си лазеше она кај играчките, он предавања држеше што било проодување и како треба да проодува бебе.
Поради недостаток на Д витамин ребрата омекнуваат. Од седење згрбавено и од држење во раце (со рацете под гради) се искривуваат. Идете кај подобар ортопед да ви одреди добра доза д витамин, има шанси да се исправат.
Кој не му се држи нека не си држи дете во раце, ама мене нека не ми кажува да не го правам тоа. Две деца израснав, се во раце, и заспивав, и во раце ми спиеја,од што јас си сакав и ми беше убаво. Еве ги големи, оди сега земи ги во раце, гушкањето е во трчање. И исто ми збореа и баби и доктори немој ќе го научиш, и што ништо не се случи. Извини не можев да се воздржам да не искоментирам за во раце држењето. Глупо ми е и безвезно не го учи во раце за бебе па мајка си бара, сигурност и топлина. И не се во право од дупло искуство тврдам.
Така е мајка, мерак и љубов ми е да си го гушкам во раце, толку е мало и невино, да му го држам тоа мило главче и да го галам дур ми е во прегратка...кажав и на маж ми и вила како не бе, он нела си го остави детето да му плаче, јас неможам! Гледаме да не го зимаме многу преку ден, ете повеќе на под да биде ама пак...секое зимање во раце го гушкам како да не сум го видела 5 дена хах
Од државно не знам, приватно - Орто пед плус. Таму бевме на прв преглед кај др. Ласко Коцев, на вториот кај др. Александра Димова мислам дека и е презимето. Задоволна и од двајцата. Александра ни закажа и бесплатна контрола заради меки ребра. Детално објаснува, се шо прашав ми одговори
Zdravo denes beb na ortoped vo ohrid i ni rece ednoto kollce e poluishcaseno i ni dade kaishi da go nosi 3 msseci dete nemoza osven sednato i legnato se nervira saka da gi mrda nodzite 8 meseci sme nekoj slicno iskustvo