А да и вратот кско го држи кога е исправен.. а што е со прстињата? Во смисол на деформитет ? Ако не ти е тешко , што опфаќа вториот преглед.. за 2 месеци ми рече
Имаме бебиња со повеќе/помалку прстиња од нормалното, со споени т.е кожичка измеѓу нив. Инаку, вториот преглед е ист како и првиот. Ако било прв пат ок, понатака се е ок.
Добар е, ама зема тон пари за да извергла една иста приказна на сите. 40 минути за да слушам предавање, од кои буквално 2 минути преглед на бебето. Затоа и реков, колку и да изгледа несериозно, не мислам дека ќе пропушти нешто на ехото.
И Димчев во Систина гледа 5 минути, некои велат не е зборлив ( дај боже да не е ако е значи нешто не е во ред, но што и да прашаш одговара)! Благодарение на него родив близнаци без да бидат во инкубатор! На два месеци на ортопедски преглед бевме кај Видоевски, и да ехото е 3 секунди и кај нас 6 за двајцата кога е добро е добро, не бараме во трева игла, нели? Да другото му е зборење но се искрени, добронамерни и корисни совети. Задоволна искочи, слушнав тоа што требаше/ сакав. Но ако не ти е мирна душата оди си на друго мислење.
Вториот преглед обично пак гледаат колковите до каде а и целиот развој на бебето затоа што се спрема да седи а за тоа треба спремни колкови и мускулатура
Види тие приказни ако не ги кажат докторите ќе бидат рекла казала . Сите родители што ми доаѓаат со бебиња ги имаат истите прашања , ги знаат вече одговорите но не се сигурни па препрашуваат. Одговотжрите од стручно лице се последни да се заокружи став за нешто . Но малку чудни му се приказните на Видоевски.
Така е. Јас сум за разговор, насоки, па и предавање ако има потреба. Ама стварно чудна приказна што ја кажува на сите родители колку да ги оправда парите. За стручноста не коментирам, јас сум стварно задоволна.
Не , физиотерапевт , работам со бебиња и тесно ни е поврзана работата со ортопедите и невролозите . Центар за детска рехабилитација ПЕТКА е мое
Јас ја однесов исто кај Темелковски и сто пати се покајав , целиот преглед се состоеше од продажба на гаки за широк повој само српски не македонски не биле квалитртни, па ни покажува споредба колку биле квалитетни овие , жива се изедов што отидов таму , ама немаше термин никаде
Ama stvarno ehoto se gleda 1min ako e se ok...jas moeto go nosev prvite pregledi kaj ivanka vo remedika. Aj sto mi zborese za sirok povoj ignorirav malce ama eho tolku gledase. Posle prooduvanje najdov temin kaj antonije i mu vikam eve ehoto od prethodno mi rece aj cim gi nosis mada ivanka znae da gleda eho toa e toa go vide slikiceto 2sek rece da ok e....tolku e.
I jas go imam istiot vpecatok, moze e strucen ne vikam ne ama… Jas posle dva pati kaj Vidoevski otidov kaj Toni Taleski, razlika vo odnesuvanje, soveti, objasnuvanje bese nebo i zemja. Pregedot kaj bebeto e od glava do maloto prste, se sto pregleduva objasnuva, profesionalen, ljubezen. Jas izlegov prezadovolna.
Нема онлајн термини уште, баш утрово гледав, но гледав само за да имам претстава кога ќе биде тука. Не треба да закажувам бидејќи за кратко сум само да му види стапала. Фала ти, ќе следам.
За терминиве само да ве известам, стигна известување од Мин.за здравство да се пуштаат во поголем број, конкретно за Ортопедија ова.
Јави се во ординација и ќе ти кажат кој датум ќе е тука. Јас така бев пред 2 недели, почекав ама не виде битно.