Мене Антоније ми го препорача Ласко за следна контрола, ако не начекам термин кај него. Поточно, ми рече да одам само кај доктори што се овластени ехо сонографисти по методата на Граф. Ја спомна Каличанин, Кузманова и овие докторите кај него. Рече кај и да одам нема да згрешам зашто исти совети давале, само педијатрите му биле проблем за дозирањето со д витамин
Истиот муабет Се налути зошто сме биле кај несертифициран , па одново правеше ехо. Следно во декември доаѓа, ни закажа контрола ради меки ребра
Ние со првото дете имавме проблем со меки ребра, му се искривија, па некако се исправија, а кај ова се ептен тврди сум ја погодила дозата од старт.
Вигантол давам, еден ден 1 капка-500ие, следен ден 2 капки и така наизменично. Ми рече кога ќе направи 6кг да давам секој ден 2 капки. За поголемиот ќе му испитам во декември зашто му давам 4 капки и мислев тоа максимум е, а докторот вика јас на мое дете 6 капки би дал. Па сакам да видам дали ќе има реална потреба.
Мене ми рече исто, 2 вигантол+д3 омега. Кога ќе ги потрошам да земам само омега, а потоа 3 вигантоли. Големото треба да го носам следно, 5 години е , некако нагло извиши му давам по 2 капки ама мислам малку е
Јас бев кај Александра и презадоволна сум. Ме смири и ми ги реши бубачките во глава. Вигантол пиеме по 4 капки, ми рече да продолжам. Бебе 6 месеци е, 8 500грама.
Ах тој Д3 витамин...И јас сун кај Антоније бебе 7м приметив дека му се испакнати двете страни над ушите, т.е таа една косна. Вчера испитавме Д3 е 125.1 во Авицена, го чекам да ми се јави.Давам по 3 капки вигантол 8кг има.
Здраво мајки имам закажано за ортопед кај Александра вп декември сакав кај Ласко ама немаше термин може да сподели некоја искуство како сте задоволни од докторкава