Не работи со фонд, само приватно. Со фонд имаш во Неуромедика, ама и таму се чека. Вчера закажав за 27 јуни.
Ne raboti so fond, privaten e. Pobaraj na fb Ortoplus ima adresa. Nemoj vo majcin dom, na site ima naogaat problem so kolkovi bezpotrebno. Ako nemozes privatno ima mnogu drugi pod fond. Ete neuromedika.
Може да ми кажете колку отприлика чини еден обичен преглед (нас ќе ни биде првиот) на привтно кај овој доктор? Како можам д го исконтактирам, каде се ноѓа ординацијата, и дали претходно се закажува?
За Неуромедика прашуваш или за Антоније Хаџи Антоновски? Ако е за првото, таму е д-р Александра Димова, ти закажува матичен педијатар, 590 ден се плаќа. Сега се пополнуваат термините во јуни. А вториов доктор не знам колку наплаќа, ама секако дека треба да се закаже, и колку што паметам, во Ѓорче беше ординацијата.
Првиот преглед е 1500 бидејќи е со ехо, потоа се 1200. Ако има нешто за кое треба контрола знае и да не наплати. Достапен е во секое време за било каква недоумица, а се закажува за неколку дена. Одличен е докторот, прво објаснува се што треба да се знае како родител и потоа прави преглед.
Нема потреба од ехо понатаму ако се е во ред. На малата еднаш и правеше на првиот преглед, потоа бевме на бесплатна контрола за да биде сигурен дека и другото колкче е во ред и продолжило да се развива. Ако е во ред првиот пат нема зашто понатаму на ехо да се гледа, не може после тоа да има регресија според него.
Објаснуваше како требало да биде со развојот, нешто 60 степени мереше, ама не го разбрав баш најубаво. И после нема потреба веќе од ехо. Која е поентата само да се гледа ако е се во ред? Неколку пати сме биле од тогаш, прави детален преглед, рбет, фонтанела, стапалца, ама ехо не.
Според него не може, кога веќе е како што треба нема што да тргне наопаку и секое понатамошно ехо е излишно.
Добра ви вечер мајки. Ве читам редовно ама покрај малата немам мн време за пишување. Сега на 01.06 ке наполни 3 месеци, денес ја носев на ортопед и докторката кажа дека јадрата не се оформени. Ми рече широк повој и контрола за 6 недели. Некоја со слично искуство или совет некој
Na niedno bebe na 3m ne mu se oformeni jadrata. Da si baras vtoro mislenje kaj dobar ortoped. Moeto dete od 3m e mn cvrsto. A od 5 stoi na noze dodeka go drzime normalno.Koga bevme na kontrola na 7m doktorkata rece sega pocnale da se oformuvaat i deka e super ko sto treba. A so sirok pobij nisto ne se oformuva Plus sega merat agli Pod it o drug ortoped odi
Nas na dva pregleda ni napravi eho i na poslednoto eho ni rece se e kako sto treba nema da ima potreba ponatamu od eho. Ova za antonije. Inaku jas prv pat go odnesov na pregled na nepolni dva meseca, pa na sest i na devet meseca i sega sledno zdravje boze koga ke go castime so postapalki
Мајки од Битола, каде правите ортопедски прегледи? @kristina.k @irenadaniel @jacqueline.s и толку знам
Еднаш ја однесов на 3 месеци на болница, на рентген, и еднаш на 6 месеци во Плодност исто за колкчињата. Од тогаш никаде
@BirMelek јас еднаш во Плодност и два пати во болница преку матичен. Сега треба пак, дека прооден, ама не знам кај ќе одиме искрено.