Од 3 месеци, до скоро ги носевме, па некое време и широк повој и пред некој ден бевме на контрола ни кажаа супер се сега колкчињата нема потреба од ништо носење веќе.
Мајка колкаво ти е бебето? Не знам точно каква е дијагнозата,кај моето бебе исто се развиваја двете јадра но ни на 2м,ни на 5м,ни на 7м не му беа доразвијани.Почнати беа ама не целосно оформени,но цело време ми нагласуваа дека двете колкчина се во ред и двете јадра исто се развиваат и да не се плашам дека има фора до 1год.Некни на 9м бевме и двете јадра супер развијани.(не знам дали станува збор за исто)
Мајки да споделите искуство кај кого е подобро да закажам преглед. Опции ми се Александра од ординацијава на Антоније и Тони Талески. Преглед после породување е, битно ми е да е детален ортопедот.
Јас кај Александра закажав. Ако се одлучиш за Тони Талевски кажи да ти го остстапам терминот, сега ми текна дека закажав за крај на март тогаш имаше слободно, па заборавив да откажам кога закажав кај Александра.
Фала за мислењата на сите @Tea SK фала за терминот, ама касно ми е крај март, не знаев дека до толку е преполн
Велимир Димитриоски (Velimir Dimitrioski) ортопед во Јане Сандански, никогаш повеќе! Такво однесување према пациент, џабе му е заклетвата и сите дипломи што ги има... Многу некултурен доктор, со приоритетен уреден упат бев вратена и одби да ми изврши преглед. Однесување без култура и многу ниско, срамота! Срам за медицината! Штета е што државата ни пропаѓа а највеќе погодена е медицината.
Поминат втор преглед кај Александра,кажа најубаво на под да се врти/Лази, како би природно совладало гравитација, тежина, зајакне самото мускулатурата. Џампери, дубеци и сл се водат секаде низ свет како мед помагала, а тоа не му треба на здраво бебе.
@Rubiii сме се разминале, вие пред нас сте биле на преглед сега Ние се враќаме од трет контролен, супер е уште има Харисон сулкус ама намален. Малиов како се запна да станува Александра вика изгледа многу побрзо ќе дојдете на контрола по проодување од што мислиме
Како е кај Тони Талески со термини? Сакам да го носам на контрола,не ми се допаѓа како гази со стапалата,3 год има.
Да уште. Јас читајќи од тука се јавив само што не пуштија од болница за да фатиме термин за контролата на 2 месеци. Сега и за градинка ќе пуштам пријава за упис