Дечки, ако не ви се чека со месеци за преглед, а ве носи патот накај Штип, ви ја препорачувам Ортомедик Др Мирјана Рунчева. Се чека околу 2 недели, добивате професионален и коректен однос од страна на докторката.
Zdravo majki, na forumov citav dosta dobri komentari za Aleksandra od Orto Plus pa taka zakazav prv pregled kaj nejze. Prvo nesto za koe go pisuvam postov e da ne se zeznat ostanati majki kako mene, Na ovaa zena treba da i se odzeme licenca. Deteto cel den mi ima trauma od nejzinoto nedolicno i arogantno odnesuvanje so nego, nikakvo custvo nitu odnos prema bebeto. Nitu ednas ne zastana kako doktor da mu se obrati ili bilo sto na bebeto, samo da si ja zavrsi “rabotata” kako na plasticna kukla. Seuste nemozam da poveruvam deka takvi lugje rabotat so deca i deka nekoj go nosi svoeto dete kaj nejze !!!
Ова од на Антоније ординацијата? Што се случи? И он така прегледува. Раскажува набрзински што смета дека е важно, не му се обратилна бебе до сега ни на син ми само на нас ни укажува , ваљда и она така научила….ако мислиш на тоа
Da da od taa ordinacija i da bas na toa mislam. Strasno bese za gledanje, a uste postrasno sto deteto mi se iskorna od placenje kako nikogas do sega, a ona kako nisto ne se slucuva. Nikogas povekje tamu, STRASNO!
Извини вака, ваљда ти е 2 мес бебето, според реакцијава, ама што чекуваше од докторката, да го гали и да му пее?! И зошто би му се обраќала докторката на бебето? Ваљда на родителите треба да им објасни за прегледот. Бебето не ја разбира. Не ја бранам докторкава ама многу ми е чудна реакцијава предизвикана поради тоа што докторката се однесувала професионално. Ортопедот ти е за да го прегледа детето, не за да го гали.
Ok, sekoj ima razlicni mislenje vo odnos na profesionalizam. Mojot komentar e namenet za majkite koj sto ne sakaat decata da im izlezat istraatizirani od tamu.
Ne deka treba da mu pee I da go gali , ama ne i po sekoja cena da go tegne dodeka bebeto zaogja od placenje, sepak malku oset...
Си имала непријатно искуство, плачело бебето, си се вознемирила, разбирливо е. Ок е да си незадоволна и разочарана и да не одиш веќе таму на преглед. Ама дека треба на докторката да и се одземе лиценца поради тоа... Некако е премногу И не знам како може некој да се однесува арогантно со бебе.. А од друга страна не му се обратила ни еднаш..
Која траума може да ја има две месечно бебе жити се? Ти нема логика ова што го пишуваш. Што разбира тоа бебе, па да му се обраќа нешто посебно? Не претерувајте.
Bebe od 2ipol meseci I tek kako moze da ima trauma osobeno ako nekoj go tegne, a pod obrakjanje na bebeto, zenata pretpostavuvam saka da kaze deka doktorkata ne se obidela nitu malku da go potsmiri deteto dodeka toa vriskalo. Zenata kaza svoe misenje I iskustvo..
Ние бевме еднаш кај неа на преглед за второ мислење и ок ми беше докторката а и нејзиното однесување исто така.
Докторката го тепала ли? Што му правела лошо? Таа е таму да го прегледа бебето, а не да му пее и да го смирува. Баш за таа докторка имам слушано и читано супер искуства. И моите плачеле при прегледи, па не сум ни помислила докторите да им пејат и слично.Членката се зачленила да ја исплука докторката без никаква причина, а и ти цитираш во нејзино име.
Почитувана, доколку членката пишала коментар и го споделила своето искуство од одреден доктор,мислам дека ја погодила целта на форумов, која е токму тоа споделување на искуства. Вие за таа докторка сте читале и слушнале искуства,а членката ги искусила и споделила што и се случило. Да, деца плачат на прегледи,но и докторите и родителите треба да се обидат да го направат тој момент што е можно помалку стресен за детето.
Баш тоа сакав да го пишам. Плус оваа другава знае дека докторката го тегнела бебето на првава што пиша.