Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ортопедски прегледи

Дискусија во 'Бебе' започната од Jagoda123, 11 ноември 2014.

1. Tiny Love

Tiny Love Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2021
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    5.725
    Мислам дека работи.
    Пред неколку месеци кога бевме на преглед во Ортоплус, договараше преглед со пациент за во Тетово.

На VirgoStar му/ѝ се допаѓа ова.
  2. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.151
    Допаѓања:
    50.529
    Да работи таму, два дена во неделата.

3. jelo

jelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    1.122
    Допаѓања:
    2.173
    Мајки дали некоја може да ми каже дали ако немаат јадренца бебчињата на 6 месеци ги седнувате? Ортопедот ми рече нема сеуште јадренца ама може да правите се освен во дубак. И на кое ниво на хранилка ги храните? Дали седнати, на кое ниво?

4. Nela_21

Nela_21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2021
    Пораки:
    799
    Допаѓања:
    774
    Majki daj kazete dobar ortoped osven vidoevski?
    Se raboti za bebevo. Ima 2 meseci, denes bevme na regularen pregled, exo na kolkcinja vo red e. My spomnav deka bebevo od raganje glavata uste od bolnica ja drxi poveke na edna strana. I doma na taa ja drzi i na taa mu drzam sise. Ne deka ne se vrti na levo tuku pocesto e na desna strana. I ortopedor ne go ni pogledna da proveri, tuku od moj iskaz kaza da se nosi na fizikalni vezbi za vrat.. deneska se iznacitsv se i sestto i se plasam da ne e tortikolis, a da ne se tretira na vreme, zatoa sakam da go nossm na vtoro mislenje...
    A pedijatarkata vo vide na meshe i glavceto super go drzi. Cela sum sega u misla.

5. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.151
    Допаѓања:
    50.529
    И на нас ни кажаа на физикална бидејќи главчето се во десно го вртеше, па еве сега 7 месеци е и си ја врти главата кај сака.
    Сосема е во ред има деца што имаат омилена страна и се на таа се вртат, ама да не ти е на мисла ако сакаш оди на второ мислење.

На Nana1156 и Nela_21 им се допаѓа ова.
  6. Nela_21

Nela_21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2021
    Пораки:
    799
    Допаѓања:
    774
    Super, sto se si bilo na kraj vo red kaj vas ❤️
    Ti blagodaram.

На shz му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.202
    Допаѓања:
    18.318
    Ти го препорачувам Тони Талески.
    Инаку, и моето бебе во првиот месец имаше омилена страна,увиде педијатар
    Советот беше да го вртиме обратно(пр.омилена му беше десна бидејќи на таа страна беше прозорецот) и да му приоѓаме од другата страна со зборување и играчки. Постепено му се израмнија двете страни.

На Nana1156, VirgoStar, Lavica2602 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    2.127
    Мајка па баш убаво ве насочил докторот. Еве јас работам физикална со бебиња и не е ништо страшно , најчесто се завршува само со совети како подоле што напиша Софија и малку ќе се размрда бебето . Видоевски ли ви препорача физикална? Од моето кскуство тој скоро па никогаш не препорачува.

9. Nela_21

Nela_21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2021
    Пораки:
    799
    Допаѓања:
    774
    Pa ortopedot bas smetam deka ne me nasoci ubavo, zatoa sto ne go ni vide ubavo bebevo za da utvrdi nekakva sostojba, osven sto go zema predvid mojot iskaz. Na izvestaj imase pisano samo da se oddi na fizikalna za vezbi so vrat. Otidov odma na fizikalna i tamu kazav zosyo ne prati dr...tamu mi vikaat treba vexbi so nekoi plocki sppmnaa... sakas doma ili tuka? Aj tuka ke idete 10 dena, a moze i go godinka da bide vaka. Prasav dali e sttasno mi vika ne e. Ova e od polozba vo stomakot ili od vlecenje pri raganje, a detevo rodeno e carski.
    I ne, ne e pr da odam i go nosam sekoj den na fizikalna...ednostavno nema dijagnoxa, nikoj od niv ne kaza da stanuva zbor za toa i toa ke pristapime vaka i vaka.
    Jas kako majka moze da inam.somnez za bilo sto. Mozebi i gresam. Zatoa doktorot trebase da uvidi i utvrdi.
    Od taa pricina pobarav mislenje tuka, i za vtoro mislenje kaj ortoped, primer, talevski ili vidoevski

I kade rabotis da imam predvid za vezbicki eve i kaj vas?

10. Nela_21

Nela_21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2021
    Пораки:
    799
    Допаѓања:
    774
    Kade raboti ovoj doktor? Moze kontakt ?

11. Skyler

Skyler Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2022
    Пораки:
    3.801
    Допаѓања:
    12.322
    Многу е мало бебето тоа и дома би можело да се исправи. Мислам секое бебе има омилена страна, еве викаш млекото му го даваш од таа. Зошто не почнеш од другата страна и така наизменично? Убаво ти кажа Софија, приоѓајте му од другата страна, тропај со тропки, спиењето да биде наизменично на двете страни, ќе се поправи за брзо.

На Nana1156 и Nela_21 им се допаѓа ова.
  12. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.202
    Допаѓања:
    18.318
    Ординација СТ медика во Ново лисиче.
    +38977564200

На Nela_21 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Nela_21

Nela_21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2021
    Пораки:
    799
    Допаѓања:
    774
    Da. Taka pocnav da pravam. I on sinoka si se mestese i na leva strana. A vo race koga go drzam ispraven, glavata ja vrti i levo i desno.
    Sepak, mislev deka najprecizno moze ortoped da dijagnosricira bilo sto vo pomali meseci, bidejki jas sum laik i daj boze da sum greska, no se isplasiv vcera da ne e Tortikolis, a vcera se uveriv deka ortoped na drzavno ne se ni zamara. Sreka tuka pisav pa imam sega vo glava nasoki kade ponatamy na ortoped...
    Ti blagodaram

На Skyler му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    2.127
    Ако бирате меѓу Видоевски и Талевски ја сум за Талевски. А за физикалната ако ви спремале плочки сте го згрешиле местото за терапија, ќе барате место кај пто работат со бебиња . Центар за детска рехабилитација Петка

15. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    2.127
    Секое бебе има омилена страна но некогаш многу се сплескува главчето од таа навика па и се играничуваат движењата на другата страна , затоа некогаш е добро малку гизикална

На Skyler му/ѝ се допаѓа ова.
  16. kostarika

kostarika Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    2.127
    И Александра Димова е добра за бебиња, кај Талевски повеќе се чека за термин

17. Nela_21

Nela_21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2021
    Пораки:
    799
    Допаѓања:
    774
    Ti blagodaram. Ke vidam sto ke kaze ortoped eden od ovie zavisi kadw ke fatam termin.pa ako ima potreba od vezbi i sl ke ti pisam lp...
    I da, znam deka ne mi bese logicno bebe so plocki, zatoa si pisav tuka. I sreka ne go odnesov bebevo tamu.

18. Nela_21

Nela_21 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2021
    Пораки:
    799
    Допаѓања:
    774
    Najbrzo ima kaj marija jakimova. Ama ne procitav iskustva kaj nea...Ijas razmisluvav za Aleksandra, ili talevski i toa citajki od tuka taka donesov zaklucuk, bidejki kaj Antonije nema

19. Milen4etooooo

Milen4etooooo Истакнат член

Се зачлени на:
    8 април 2010
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    80
    Здраво. Дали некој знае од која е маил адреса лично доктор Тони Талевски одговара доколку е потребна консултација? Јас го имав ама ми се избришаа сите мејлови и неможам да се сетам кој беше. Фала

20. Doktor F

Doktor F Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    2.507
    Допаѓања:
    7.755
    Мајки има ли некоја закажано кај Др Антоније?
    Имаме термин меѓутоа ми треба рокада, никако нема да стигнеме…