Докторот е супер. Ептен детално прегледува и објаснува се што прави. За жал многу се чека, неколку дена откако се породив се јавив и закажав термин за точно два месеци од тогаш.
Јас скоро се јавував и прв слободен термин попладне беше почетокот на мај. Го закажав тој,а другиот ден ми се јавија и ми презакажаа за 5-6 дена,ее ослободил термин. Одличен е докторот.
Мами вие што давате вигантол на бебушите знам дека го зимате од Србија или Бугарија Прашањето ми е има некој што носи или преку познати можеби набавувате и која е цената ако може да ми кажете?
Да, супер е докторот. Закажав за брзо, веројатно случајност. Сакав да сменам чисто и еден преглед кај Антоније чисто да видам за вит Д3, зошто и какви препораки има, гледам дава високи дози. Др Тони баш напротив препорачува само 400ие на ден.
Како што ти пишала и @Sofi.ja зависи од возраста и прегледот. Објаснува што и како проверува. Ако има наод на зглобчињата од стапалцата или спојките на ребрата со градната коска регулира доза. Ако е во ред до годинка мислам оди со доза 400/500 ие. Инаку мислам дека и заради фонтанелата да не се затвори прерано не форсира големи дози Д. За поголемото дозата препишана од него е 1000ие за деца во интензивен раст и развој (иако вика може и до 1500ие). Незнам Антоние како одредува доза, малку сум скептик зошто некако на сите препишува големи дози. На колешка и препиша така голема доза за малиот, ама нејзе и се виде многу па му испита. Кога го виде резултатот се повлече и ги врати мислам на 1000ие.
Да знам, јас сум презадоволна од Талески, далеку од тоа дека не објаснува и не е добар доктор. Ме зачуди ова со високиве дози на Антоније, он како по дифолт на сите дава, додека Талески ако има потреба. Мене за малата ми кажа сосема доволно 400ие, и да се видиме после 6 месеци, тогаш би имала 8 месеци. Не е и некој само за џабе да те матка дојди на контрола за месец, за два… Ми рече се е супер нема потреба да доаѓате порано, за се сум достапен на меил, контрола тогаш и тогаш. Само јас сум таква, ме копка ова со Антоније, да не пропуштам нешто и сл,..
Кога го закажавте првиот преглед? Во болница ќе има преглед од ортопед, а за ехо не сум сигурна. Ако некој се пораѓал скоро во Систина можеби знае. Сепак сакам да отидам на уште еден кај ортопедот што планирам да ја следи и понатаму, па како е гужва со термини сакам да закажам со време.
Зависи кај кој доктор. Јас закажав 6-7 месец трудна кога бев, го носев некаде на 1 месец старост. @VirgoStar Кај Антоније првиот преглед е 3000ден, а контролите после тоа се 2000ден. Кратки контроли кога има проблем кај бебето се бесплатни исто и после проодување кога сакаш можеш да го однесеш без термин да провери обувки и стапала.