Има како нема. Јас имам закажано во 09:30. Муабетот ми беше дека можеби попладне го остваат тел во ординација и затоа никој не се јавува. Сега проверив,јас во 14:20 сум разговарала со нив.
На првото ставав и тоа пелените што ги има во аптека за широк повој една обична и оваа врз облека. Сега на малава до 4ти и ставам после не.
Некој да сподели искуство со преглед кај Маја Каличанин? Од што се состоеше прегледот, како сте задоволни?
Здраво. Препорака за добар специјалист ортопед за рамо? Имам калцификат на десното рамо, секојдневни болки и намалена функција на десната рака па сакам да направам дополнителен преглед со искусен доктор што си ја знае работата. Благодарам однапред!
Здраво мајки, денес бевме на ортопед и ни рече за капките што му ги давам на babytol d3 omega дека му е малце 1 капсула и да ги менам ми ги препорача plivit d3 од 3 до 5 капки како што разбрав па дали има некој што ги користи овие да ми каже колку давате .
Бејбитол д3 со омега што ги даваш имаат 400 и.е. додека на пливит ти се 200 и.е. во 1 капка и треба да ти прецизира колку да пие не може од 3 до 5 капки зошто 3 капки се 600 и.е. додека 5 капки се 1000 и.е.
Не треба да ги прекинуваш д3 омега. Не знам колку месеци сте ама треба и d3 omega после третиот месец. Барем нас така ми кажаа. И ние земаме Пливит плус по препорака на педијатар ама и омегата остана.
Ми рече нека ги допие ако имаш уште од бебитол д3 омега и земи пливит му давај, му реков педијатарот рече од тие да му давам до 3год. Незнам дали да давам и од овие и од пливит