Бевме кај Д-р Димова Александра, презадоволни. Топла препорака од нас. Детално ја гледаше бепка, и убаво ни објасни на сите наши прашања.
Здраво на сите. Дали знаете каде точно се наоѓаат ординациите за детски ортопед во поликлиниката Букурешт?
Антоније е посебен, јас бев презадоволна за првото дете. За жал, за второво не беше веќе тука, многу ретко доаѓа и не ми се чека. Одам во истата ординација кај Александра Димова. Супер си е докторката, ама некако се разликува од Антоније, а тој ми остана така во сеќавање како одлично искуство и баш ми е криво што не е тука. И таа дава добри совети и насоки, но не е како него ако веќе споредувам.
Majki predlozete dobar orrtoped zasto ovie od majcin dom nemozam da gi smislam. Oni na site demek preporacuvale sirok povoj. Uzas
Здраво девојки, малечката е 5 месеци бевме на редовното ехо на колкчиња и јадрата се оформени. Прашав кога следен преглед ми рече не треба веќе се е средено. Па да ве прашам вас дали ги носите на ортопед додатно за колкчиња малите или нема потреба. И предлог ако имате за добри ортопеди приватно во Битола. Благодарам.
За преглед на колкови не треба пак да се оди ако е се' во ред, но има редовни контроли на одредени периоди. Јас ја однесов на 3 недели за ехо на колкови иако и во родилиште ѝ направија, потоа на 4-5 месеци за седнување, па пред проодување на 8-9 месеци и следно ќе ја носам 3 месеци после проодување.
И мене ми е криво што не е тука. Го носев кај Ласко, истите муабети од Антоније ама не е тоа тоа, плус ептен напорен ми дојде. Рекоа мај ќе биде тука ама којзнае. 2-3 месеци од првите чекори, значи убаво стабилно да почне да оди.
Majki od ortoplus posto dr. Antonije ne e tuka koj drug ortoped bi mozele da mi go predlozite kako dobar?
Moze da mi pise telefonski broj na Dr Darko Taleski ortopedot od 8 Mi Septemvri? Dve godini cekame za operacija za svekormi za kolenoto i nikako da go vikne i minatiot mesec mu kaza deka april mesec ke go operira a nikako da go vikne .
Првиот преглед супер беше бебе, за контрола ни кажа докторката кога ќе направи 4 месеци да дојдеме ама немаше термин, ќе одиме со полни 5 месеци, страшно е нешто?