Здраво мајки денес бевме на ехо на колкчињата скоро 3 месеци сме женско е но не и биле оформени јадрата ме испаничи докторот да одам и на др мислење кај друг доктор? Дали имала некоја мајка ваков случај да не се оформени јадрата за 1 недела прави 3 месеци широк повој и ставам
Не се секирај, јадра и до кај 9 месеци може да се развијат. Ако сакаш оди на друго мислење, но ако видел дека не се развиени, претпоставувам дека не згрешил ортопедот. Сигурно ти кажале кога да одиш пак на контрола, верувам почесто ќе следите каква е ситуацијата.
Зошто ти се толку информации, рано е ќе се оформат. На 2 и пол не му беа на 5 му беа 2те оформени, ми рекоја нема поќе потреба да го носам за ехо. При тоа не ставав широк повој, машко е моето.
Женско е моето ме испаничи докторот тие бета агли помали биле а алфа супер биле и дека не и биле оформени јадрата да носела уште широк повој прво дете ми е и паничам само тоа мислам сега И правам и вежби се надевам се ќе биди во ред на другата контрола З месеци сме скоро
Мајки дали знаете др. Тони Талески дали работи? Вртам на бројот но не е воспоставена конекција дава call failed
Кој степен на дисплазија беше не знам сигурно пишува во извештаите сум заборавила одамна беше. Почна од 3 месеци да ги носи и ги носеше до 6 месеци, вкупно 3 месеци ги носеше.
Ме интересираа алфа и бета аглите затоа прашував И мојата почна на 3 месеци да ги носи и еве сеуште ги носиме, се надеваме на добар резултат ☺️
Zdravo na site,beba mi e nepolni dva meseci pedijatarkata mi kaza za mesec dena da ja nosam na ortoped,inaku ova mi e vtoro dete sin mi go nosev kaj Temelkovski kaj Aleksandra Dimova togas ona rabotese tamu i bev prezadovolna ama veke ne raboti tamu znae nekoj kade da ja najdam sega doktorkava?