Majki, ve molam preporaka za ortoped vo Skopje. Bebe e 8 ++ vcera pobpreporaka na pedijatar od vakciono bevme kaj Dukovska. Vaka e ok, malku e pogolem na kg. Sedi samostalno,na mese pravilno drzi glavce ispraveno. Dukovska rece da go nosam na fizikalna deka mn retko se prevrtuva od mese na grb i obratno. Nozinjata gi drzi siroko a ne e so sirok povoj. Nasiov ortoped vo nasiot grad nisto ne mi kaza takvi spored nea e ok. A Dukovska dr muabet, sakam da konsultiram i dr ortoped. Nz, i mene me zagrizuva so ne se prevrtuva. Pedijatar maticen veli po lenjav deka e miren. Nz
https://www.ortoped.mk/mk/wge/empls/8595?showhelp=0&PHPSESSID=6co71oblpgj1miq295h4dr1bhg Д-р Александра Димова
Мајка можеш само да направиш консултација со физиотерапевт,да ти даде насоки за превртување.Не е страшна физикалната,секоја фаза е од големо значење за детето.Инаку и јас сум задоволна од Александра.Се ова ми е од искуство
Одлично. Толку е смирен, објаснува , покажува. Буквално не остава просто за прашање, бидејќи се кажува. Презадоволна сум од целиот пристап.
Самото дете ќе покаже кога е спремно. За стабилно седење, се смета моментот кога ќе седи без никаква потпора од ниту една страна.
Koga se pravi prv ortopetski pregled na 2meseci ili moze i porano? Preporaka za dobar ortoped vo skopje