1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ортопедски прегледи

Дискусија во 'Бебе' започната од Jagoda123, 11 ноември 2014.

1. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    572
    Допаѓања:
    424
    Zdravo. Pocnavme so fizikalna 9 ipol meseci sme. Sedi samostalno zema igracki i se.
    Oslabnat lumbalen den i nozete ko so razbrav etrucno ako sum greska vo terminot se izvinuvam. Ne se prevrtuva od grb na mese mn retko samo so pomos da.
    Da ve prasam dokolku ste bile so slucen problem.
    So vezbi za stimulacija doma im praviteza da lazi samo da se potkreva da stanuva...

2. Hinebrra

Hinebrra Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    290
    Здраво
    Ве молам предлог за ортопед во Битола. На 3 месеци го носевме во болница, ама не пуштија само на радиологија за ехо на колкчиња, па после го носев на цел ортопедски преглед во Жан Митрев. Не бев многу задоволна, ама нема многу опции тука и закажав пак таму за контрола, ама два пати ми го презакажаа терминот зошто докторот доаѓа од Скопје, и денес целосно ми го откажаа, немало да иди до крај на месец, а и за декември не се знае. Настрана тоа што во рок од 2 месеци ја покачија цената од 1500 на 2500.
    На државно нема термин до после Нова година, бебето ќе напрај 7 месеци до тогаш, а и таму само на ехо ме пуштат не целосен преглед. Исто и Плодност. Во Жан Митрев ми рекоа дека има плитки колкчиња со препорака за широк повој, ама ете за контрола не можи сега, а на државно ништо не ми кажаа или толку видоа, прегледот не траеше ни 5 минути, додека го облеков докторот си излезе.

3. marrisa

marrisa Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2024
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    560
    Каде одите на физикална?
    Не ви дадоа совет дома што да правите за да го зајакнете лумбалниот дел?
    Јас моево го носам во Систина на физикална и ми кажаа како да го масирам и активности по дома кои да ги правиме за рачето да му биде поактивно. Моето помалце го креваше рачето и послаб фат има со него. Сега е значително подобрено по само една недела ама сеуште не е на еднакво ниво со другото раче.
    Прстите на ножињата исто му беа згрчени, тоа сега е исто скоро скроз оправено. Ама моево е малецко 4 и пол месеци.

На sani99 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    572
    Допаѓања:
    424
    Imame preporaki i za doma za stimulacija,so nozinjata e poslabo. Ne zastanuva ne se podiga samo e sea ima progres ne vikam ne. Muabetot mi bese nekoja so iskustvo ako pominalapa kako e otposle ili plus. Sea jas igraam stimuliram kolku so mozam nz

На marrisa му/ѝ се допаѓа ова.
  5. marrisa

marrisa Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2024
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    560
    За рачето ако ти значи нешто од моево искуство има подобрување со вежби и за ножињата што му беа стегнати. Они ми рекоа ако не пуштат ножињата ќе има проблем со лазење и одење.
    Биди упорна само. Јас кога го прашував физиотерапевтот ми викаше секое дете е различно, на некое му требаат три терапии, на некое 3 месеци, на некое години.

И најбитното и да плаче не се откажувај.

6. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    572
    Допаѓања:
    424
    Isto da stegnati mu se nozinjata i rasireni e sea veke gi doblizuva podiga gaze samo. Toa bese peoblemot deka potesko ke proodi i ke zastane na nozinja. Na kolenca veke stoi samo, ama 4 tretmqn sme ke terame 20 dena. Pa belkim ke bide pak se strucni. A i deteto mi e po mirno taka moze i toa

7. marrisa

marrisa Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2024
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    560
    И моево е мирничко и еднаш една докторка ми рече малце мрзичка. Плус ми рече вчера неврологот и 25% е подебелко него што треба и дека и тоа си има влијание.
    Ама ќе пуштат мајка, вежбите помагаат многу. Највеќе се изненадив масажата колку помага искрено.

8. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    572
    Допаѓања:
    424
    Za debelko isto ,skoro 10 meseci sme 11,120 kg bese. Po krupno e. Mu tezelo gazeto

9. Iki lepi

Iki lepi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2018
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    303
    Дали наоѓате термини на државно за 2 месечно бебе

10. snowwhite.24

snowwhite.24 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2023
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    541
    Кога да закажам преглед? За една недела 40 дена правиме.
    Која цена е Систина? Ми го фалат Видоевски, која цена е таму?
    После пораѓај му правеа скрининг на колкови, препорака за широк повој ни дадоа.

11. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.151
    Допаѓања:
    1.123
    Ние идеме Систина од сам старт кај Каличанин презадоволна од жената немам коментари и септемри и сега пред 1 недела бевме цената иста 4900денари. Детална објаснува убаво многу бев скептик за носење Систина ама сега кога ќе дојде да идеме летам натаму од што обожавам да ја слушам. Да напоменам не сум породена таму цената е без попуст. Прво идење на ортопед ти е на 2месеца

На snowwhite.24 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.202
    Допаѓања:
    7.234
    Ние бевме таму, еден ден сме разлика со твоето. 2500 ехо и преглед. Ни направи ехо на колкови и ни рече следен преглед на полни 3 месеци. Јас здравје планирам кај Тони Талевски, премногу пофални зборови читам и блиски беа па ќе одам таму на 3 месеци. Вака збори ама повеќе ми е ко на тезга да збори, секој втор збор му е мама мамаа мамаа, у реду е. Мојата дека карлично и првата недела бевме на ортопед, се беше супер.

На snowwhite.24 и Tea SK им се допаѓа ова.
  13. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    4.217
    Допаѓања:
    7.945
    Не го бива Видоевски. Поише збори него што прегледува.
    Големата ја носев кај него, цел осврт имам пишано пред 2 години во темава, пребарај ми ги мислењата.

На Lady Miami и snowwhite.24 им се допаѓа ова.
  14. Missmaza

Missmaza Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    572
    Допаѓања:
    424
    Nie ne sme od sk, no za 2 mislenje go nosev kaj Aleksandra dimova i sum zqdovolna. Ni dade preporaka za fizikalna,i ima podobruvanje