Ние бевме првата недела, зашто се роди карлично. Па после на три месеци бевме. Јас ти го препорачувам Тони Талевски, ништо нема да имаш потреба да прашаш, се кажува најтемелно.
Ај објаснете ми малку за Тони Талевски, гледам е фален на темава... Сфатив дека не е лесно да добиеш термин за брзо, ама таму на закажано многу се чека? Колку трае прегледот? Малку ми е проблем зашто сум од друг град, треба да влечкам две деца со саати во кола.
Јас би прашала и дополнително што кога вака им е исклучен телефонот за закажување на прегледи? Треба да се пробува постојано во случај да се ослободат термини?
Јас влегов точно на терминот што ми беше закажан, а го закажав месец дена претходно. Ние бевме може околу 45 минути внатре, многу е темелен докторот. Унапред ни закажа термин за контролен преглед кога ќе биде 8 месеци. едит: @Sanniii исто беше исклучен телефонот, му пишав маил на докторот и одма ми се јави истиот ден.
Не знам зашто другите чекале толку јас закажав за два три дена. На термин бевме точно на време и одма влеговме не чекавме воопшто. Телефонски докторот ми потенцираше да не доцниме дека има преглед и после нас. Веројатно голем дел од луѓето доцнат на термин и после се се пореметува, кај нас не беше така. Околу 40 минути се задржавме. Јас пишав мејл одма ми вратија и плус докторот ми се јави телефонски да се договориме за термин.
Posledna poseta na ortoped bese na 6meseci. Na 7veke stability sedese. Na 9meseci pocna da lazi ubavo. Sega e 13, se isprava I pusta nekolku cekori samoto. Dali treba koga ubavo ke proodi da go nosime na ortoped ili moze I sega?
Следно 2-3 месеци откако ќе прооди. Сега нема потреба да го носиш, освен ако има некоја причина што те загрижува.
Od 9 meseci pocna da lazi bebeto, sega sme 10m, koga lazi celo vreme ednata noga nekako i e podsvitkana navnatre kaj gazot,ne ja drži pravo ne znam kako da objasnam a drugata normalno i e ispravena, dali nekoj imal vakvo iskustvo ?
Денес бевме во Мајчин дом, малиот е 8 и пол месеци. Рекоа дека е супер и правилно се развива. Бев загрижена затоа што не лази ама докторот ми рече да не го форсирам дека има многу деца кои не лазат, одма почнуваат да одат. Дубак ми рече никако затоа што така има поголеми шанси да оди на прсти. Сега малиот кога застанува си стои многу убаво на цела нога, а и кога се фаќа за кревет стои неколку минути цврсто. Задолна сум од овој преглед во Мајчин дом.
Моето беше исто како твоето.Месец дена откако почна да лази правеше така.сега е веќе 11 месеци не прави така.Едноставно му требаше време да ја научи правилната шема.Јас го носев на физиотерапевт за консултација.Ако ти е на мисла однеси ја
Почна да лази поправилно, од време на време ја исправа ногата, се надевам ќе се среди. Фала за споделеното искуство